Arkadaşlar sizce imam bu konuda haklı mı?

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar ben Doğu Anadolu'da yaşıyorum ve bizim buradaki Kürt ya da Türk düğünleri olsun fark etmez bütün düğünlerde kadınlar ve erkekler aynı ortamda otururlar hatta kalkıp birlikte halay da çekerler şimdi benim babamın 60-65 yaşlarında bir imam arkadaşı var bugün bize geldi biraz bu konuda konuştuk ve hoca bize ben kaç yıldır bizim bölgede yapılan düğünlere akraba olsun arkadaşım olsun hatta kuzenim bile olsun gitmiyorum bence siz de gitmeyin çünkü günahtır Allah dinde kadın ve erkeğin aynı ortamda bulunmasını hatta kalkıp birlikte halay çekmelerini yasaklamıştır bence eğer illa düğün olacaksa da mevlitli düğün olması lazım yani sazlı sözlü değil dinî müzikler söylenmeli ve halay çekilmemeli dediğim gibi ben kaç yıldır yapılan düğünlerin hiçbirine gitmiyorum düğünden önce düğün sahibinin evine gidiyorum ya da onu telefonda arayıp ben düğününüze gelmeyeceğim çünkü sizin düğününüz dine uygun değil haberiniz olsun kusura bakmayın diyorum ve gitmiyorum dedi. Arkadaşlar sizce imam bu konuda haklı mı?

Arkadaşlar sizce imam bu konuda haklı mı?