Boşanmış bir kadın ile evlenir misiniz ya da erkek ile merak ediyorum artık bu zamanda herkes boşanmış oluyor ama cevapları bekliyorum
2 ay
Boşanmış bir erkekle bi kız evlenebilir sorun olmaz ama boşanmış bi kadınla bi erkek çok zor... Durum pek aynı değil işte...
Detaylara girsem beni topa tutarsınız ama detaylar işte öyle olmuyor.
Neden zor
Benim de böyle bekar olduğum zaman biri bana boşanmış birini söylemişti, yani yapamadım. Başkasının olmuş bi kızla insan karım diye bakamıyor işte. Yani genç yaşlarda öyle bir durum var. Şimdi onu gözetmiyorsun ama 20 li yaşlarda olmuyor yani.
Artık gençler arasında durum farklı sizin zamanınızla şimdiki zaman AP ayrı o yüzden sizin jenerasyona tuhaf ters geliyor olabilir bu durum anlıyorum
Yani bizde öyleydi, şimdiki nesil de 2 ye ayrık, tamamen vurdumduymaz, diğeri de kendi ailesine yakın tutumlu. Yalnız şu var ki yeni neslin ailesi benim jenerasyon olunca buna pek de sıcak bakmazlar diye düşünüyorum.
Aileler çok mu müdahale ediyorlar sizce özellikle oğullarına karşı
Bunda da bir kaç gurup aile çeşidi vardır. Değerlerine önem veren, geniş aile şeklinde yaşayan, önemsemeyen vs. vs. Yani kiminle olduğun da önemli olacak.
Evet öyle tabi
Sana tavsiyem, kendi ailenin yaşam tarzı nasıl ise evleneceğin adamın da aile yaşam tarzı aynı olsun. Görüş farklılığı olmasın ki sıkıntı oluşmasın. Sadece seviyorum mantığına da yanlış şeyler yapma. Çünkü zaman sonra batmayan şeyler batmaya başlayacaktır, sabrettiğin ne varsa sabrın tükenecektir. Onun için yaşam tarzlarınız aynı olsun ki fikir ayrılığı yaşamayasınız.
Peki sizce benim stadümden yüksek biri ile mi yoksa daha alt biri ile mi olmam gerekir yani eğitim iş olarak ve ailesi de öyle daha alt tabakadan olur mu sizce
Normalde Erkek tarafının kız tarafından ya aynı çapta ya da en az 1 adım önce olması iyidir. Yoksa sıkıntı çıkar. Yani bir düşün, sen şimdi çalış 50k maaş al, eşin çalışsın asgari ücret... 2 ay sonra adamın kocası olmaya başlarsın, o adamda da yetersizlik hissi oluşur. Onun için senden önde olmalı.
Evet erkeğin maaşı daha fazla olmalı okey eğitim olarak da eşit olabilir ama erkeğin ailesi alt tabakadan olmalı bence yoksa kızı çok ezerler gibime geliyor
Ailesinin alt üst tabaka olması mühim değil, sen kocan olarak kişiyle yaşayacaksın. Eğitim olarak da biraz denklik icap eder. Arada 2 basamak olmamalı. Hani sen üniversite olsan da eşin en az mes. yüksek. okulu icap eder. Ayrıca geliri de senden fazla olmalı. valla 1000 tl bile olsa fazla olmalı. Ailesi seni ezemez ama sen yüksek kalırsan sen adamı ezersin.
Evet bende öyle düşünüyorum ama aile de ezer ya bilmiyorum üstten bakma olur bence benim ailemden makam mevki olarak üstte olurlarsa eğer öyleleri çok
Bu da işte o Aileden aileye farklılık gösterir. Kimle evlendiğin de önemli.
E adam hangi meslek grubu olsa ıyıdir
@Leylişleyliş Yaa şu meslek gurubu sizi yanıltmasın. İnşaat işçisiyle mutlu da olabilirsin, Avukat Doktorla sorun da yaşayabilirsin. Yani bunu meslek olarak düşünme. Bu da senin tercihin olsun.
Denklik dedın de o yüzden
@Leylişleyliş Denklik dediğim meslek gurubu olarak değil, Aile yaşantı denkliği. Örnek vermek gerekirse biri seküler, diğeri muhafazakar olmaz yani. O sebeple ailenin yaşantısı da denklik gösterir. Hani çok zenginlik az zenginlik olarak bakıldığında erkek tarafının üst seviyede olması gerekiyor.
Ikı öğretmen çift. Ancak adam ticaret yapıyor denk mi
@Leylişleyliş Anlamadığım neden olayı hep Kariyer ya da Maddi kazançla ölçüm yapıyorsunuz ki?
Sana siyasi bir örnek vereyim. Her ikisi de doktor veya avukat diyelim. Biri Akp li biri Chp li.. Sence olur mu? Bana kalırsa bu çatışmaya mahal verir. Her ikisini görüşü de birbirinden ayrıdır.
Benim anlatmak istediğim bu işte.
Biri açık giyinir kendini normal sanar, öteki kapalı giyinir kendilerini normal sanar. Şimdi her ikisi de öğretmen olsa ne yazar?
Anladım ben seni tabiki de en önemli şey zihniyetlerin uyumu
@Leylişleyliş İşte benim aile ve yaşam denkliğinden kastım buydu. Kızılcık Şerbeti dizisini izliyor musun?
Ya tabiki çok haklısın. Zihniyet uyumlu olmazsa hiçbir şey olmaz. Karakter kültür uyumu olmazsa hiçbir şey olmaz. Aslolan bunlar. Diğerleri yanındakı ufak yapboz parçaları
Boşandım bende
Şimdi sen seviyorsun sevgilin boşanmış
Hala konuşuyor mu ona dikkat et
Çocuk varsa evlenme yoksa evlen
Önemli nokta bu
Çocukluya çocuklu olur
Boşandıysa çocuk yoksa evlenirsin diğer türlü çok üzülürsün
Boşanmış biriyle evlenmek tamamen normal 🫶 Artık çok yaygın ve çoğu insan ikinci şansında daha olgun oluyor 💫 Önemli olan geçmişi değil karakteri, sorumluluk alışı, sevgiyi yaşama tarzı 💟 Sağlıklı iletişim varsa boşanmış olması sorun olmaz. Ben doğru kişi olduktan sonra çok mutlu olunabileceğine inanıyorum 😊💐
Cevap
23Cevap
normalde evlenirken 100 kere düşünürken, boşanmış biri ile 200 defa düşünmek lazım.
neden boşandı ve sebeplerine bağlı
Bencede kim hatalı ona bakılmalı katılıyorum
Bir kadın bir erkeği boşadıysa kesinlikle haklı sebepleri vardır o erkekten hayır gelmez, kadınlar için aynı şey geçerli değildir bence
Kadınların çoğu boşanmış erkeği tercih ediyor bu aralar ama erkekler boşanmış kadın tercih etmezler yani nadir.
Aynen sizsiniz
Mutlu olur muyum bilmiyorum ama evlenirdim ben.
Neden mutlu olmayasın ki çevre baskısı Olır diye mi
Çevreyi takmam da, evlilik bu sonuçta, mutlu olma garantisi yok.
boşanma yolundayım evlenirmiyim hemen evlenmem elbette ama evlenmiş boşanmış biriyle evlenmekte sakınca yok
Aslında daha iyi bile olabilir. Tecrübe kazanmıştır
Kadınla evlenilir ama erkekler genelde sıkıntılı olur
Benden önce birlikte olduğu kızlar okay ama boşanmış no 👎 go hayır asla
ya neden boşandı o nemli boşanmasında hep karşı taraf suçlu diyorsA EVLENME
Aşık olursm evlenirdim tabiki neden evlenmim
Etrafımda kime sorsam boşanmış çocuklu olanla dolu moda gibi bir şey oldu
Bir hocaya baktır derim ona göre karar ver ben öyle evlendin ve mutlu oldum
Evlenirdim, Önemli olan kafa olarak anlaşmak
Kafama uyuyorsa ve eski eşiyle mevzuyu çözmüşse olur.
Bilmiyorum, büyük aşk yoksa evlenmem.
Boşanmış kadınla evlenirim kader ortağım
Neden olmasın doğru kişiyse olur tabi
Mesele anlaşmak anlaşabileceksem olur
çocuklu olmasın da
Ahahaha başka
25 ken 31 yaşında çocuklu birisiyle ilişkim vardı. bitme nedenlerinden birisi buydu. gelecek zor çocukları olan birisiyle. çocuklarına takılmamam için doktor vs olması lazım anca
Büyük konuşmamak lazım ya
Bencede
Pek sanmıyorum ya
Neden büyük konuşma
Genelde büyük soru işaretleriyle geliyorlar ya, o yüzden benim için sıkıntılı.
Derken açık konuş biraz😂
Bilinmezliklerle dolu oluyor boşanan kişiler. Kimden boşandı, neden boşandı, davası sürüyor mu, eski eşi nasıl bir insan, bu nasıl bir insan? Bunlar ilk etapta aklıma gelenler
Anladım evet haklısn ince bir çizgi
Bi de çocuklar var işte
Çocuklu olmaz diyorsun
Kesinlikle. Birilerinin beni öz babasının yerine koymasına sebep olmak istemem
Hakkında hayırlısı olsun
Benden geçti artık o işler. Şu an tek düşüncem yaşamak
Gayet normal
Normal
evlenirim
Neden olmasın
Ya neden olmasın ablacım
Neden olmasin