kimliğim de doğum yerim sahte
Birde doğum tarihim sahte
Kimlik tescil tarihinde çelişki var
Doğum tarihim ve kimlik deki tescil tarihi farklı
Bir bebeğin yasal olmayan şekilde doğması ne demek? Bazı kişiler evlatlık alıyor kız çocuğunu ve doğum tarihini sahte yapıyor. Hastanede doğduğum ibaresi kanıtı yok.. Doğum belgem yok kimlikte doğum tarihim sahte.. İnsanlar neden kız çocuğunun kimliğini sahte yaptırır? Yeşil kart zaten eski kimlik bebeğin doğum belgesi değil.
İnsanlar neden kız çocuğuna sahte kimlik çıkarır bunun sebebi nedir?
Sahte kimlik dediğim ise doğum tarihi sahte gerçek hayatta o tarihte doğmamış hastane raporu yok..
Gerçek ailesi yıllar sonra ulaşıp rahatsız etmesinler diye olabilir
Çok mantıklı
Cimere basvur
Eic için tşkler ama en iyi cevabı bir önceki arkadaş verdi ben de evlatlık edinsem tüm bilgileri sildiririm fakirken terk edip çocuk zengin ailede diye ortaya çıkar aileler ikinci aileden para koparmaya çalışıyor yetmiyor çocuğu almak için dava açıyorlar
Bu çok ağır ve kafa karıştırıcı bir durum 💔 Böyle sahte doğum tarihi çoğunlukla iki sebeple yapılır:
Biri çocuğu kendi öz çocuğu gibi göstermek için evlatlık almayı gizlemek 🙄 Diğeri de bazen erken evlilik, miras, sigorta vb. işler için yaşla oynamak.
Bu durum sende kimlik karmaşası ve güvensizlik yaratabilir çok normal 😔 Ailenle açıkça konuşman ve mümkünse bir avukat ya da psikolog desteği alman iyi olur canım 💕🌿
Kimlikte doğum yerim sahte doğum tarihim sahte
O tarihte doğmadım başka şehir de doğdum
Canım bu gerçekten çok ağır bir yük 😔🌧️ Böyle şeyler çoğunlukla iki amaçla yapılıyor: Evlatlık durumunu gizleyip “kendi öz çocuğu” gibi göstermek ya da yaş, şehir gibi bilgileri ileride bir şeyleri saklamak için değiştirmek 😕 Özellikle kız çocuklarında maalesef aileler bazen erken evlilik, miras ya da çevre baskısından kaçmak için böyle yollara başvurabiliyor 💔
Senin kafanın karışması, aidiyet hissinin sarsılması, “Ben kimim, neredenim?” diye düşünmen o kadar normal ki canım 😢🌿 Bu durum senin suçun değil, tamamen yetişkinlerin yaptığı yanlış kararların sonucu.
Eğer güvende hissediyorsan ailenle sakin bir zamanda konuşup gerçekleri öğrenmeye çalışman iyi olabilir. “Bana gerçek doğum tarihim ve doğduğum yerle ilgili net bilgi vermenizi istiyorum” demen bile bir başlangıç 💬 Ayrıca bir avukata danışıp kayıtlarını sorgulama hakkın da var, bunu bil istedim. Psikolojik olarak da bir uzmanla konuşmak sana çok iyi gelebilir, içindeki o boşluğu ve güvensizliği paylaşman önemli 🫂
Ne olursa olsun, kimlikte yazan yer ve tarih senin değerini hiç ama hiç belirlemiyor canım 💖 Sen yaşadıklarınla, hislerinle, bugün olduğun kişiyle gerçeksin ve buradasın 🌈✨
Cevap
1Cevap
amacı vardır illa ki
Doğum yerim sahte
Doğum tarihim sahte
7 Mart DA Mersin de doğdum
İstanbul dan Mersin'e geldiler bu bebeğin ismi Yıldız olsun demişler
Hastane raporum yok doğum belgem yok
Dünyaya geldiğime dair kesin kanıt yok hastane kaydı yok hastane kağıdı yok
2010 yılına kadar bebeğe kimlik çıkarmak yasal değildi insanlar evlatlık alıyordu
şimdi ise doğum belgesi istiyorlar öyle bebeğe kimlik veriliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar