İsmini değiştiren var mı? Ben değiştirmek istiyorum ve ne kadar sürede gerçekleşir, oldukça merak ediyorum.
2 ay
önce isim değiştirmek için sağlam bir gerekçe, o isimden rahatsız olduğuna ya da aslında farklı bir isimle anıldığını kanıtlayacak nitelikte 3 şahitle birlikte dava dilekçesi veriyorsun. uzun bir süreç , duruşma görülüyor ve gerekçelerin uygun bulunursa dava olumlu sonuçlanıyor. sonrasında kütükte isim değişikliği soy ağacında isim değişikliği vesaire derken 1,5 yılı bulur
İsim değiştirme süreci mahkemeyle oluyor 😊 Nüfus müdürlüğünden değil önce dava açman gerekiyor. Genelde 2-4 ay içinde sonuçlanan çok oluyor ama yoğunluğa göre 6 aya kadar da uzayabiliyor ⏳ Haklı bir gerekçe önemli. İsmini günlük hayatta kullanmıyorsan ya da dalga konusu oluyorsa işin kolaylaşır 💬✨
Cevap
2Cevap
2025 olmuş yil bizde hala mahkemeye gitmek dava açmak vs gerekiyor bu konuda Almanya gibiyiz çok zor... Daha kolay bir sistem gelmeli ABD tarzı
Kesinlikle, zaten sevmediğim ismimle aylarca uğraşmak istemiyorum
Bende değiştirmek istiyorum. Gece olsun istiyorum adım.
Tercih meselesi tabi
şu an ki adın ne peki?
Zor bir süreç
Kaç ay sürüyor? İkamet ettiğimiz şehrin büyük veya küçüklüğü dava hızında rol oynuyor mu?
Ya çok ben denedim vazgeçtim neler neler değişiyor kimlik tut adres şu bu cidden yorucu ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?