Neden nefret ediyorlar? Öğrencilerine de mi aynı nefreti duyuyorsunuz?
2 ay
Neden nefret ediyorlar? Öğrencilerine de mi aynı nefreti duyuyorsunuz?
İmam hatip okulları 1946'da Köy Enstitüleri'ne karşı bilimsel eğitimin yerine skolastik-dogmatik eğitimin yerini alarak seküler çevre tarafından bir nefret nesnesine dönüşmüştür. Bence haklılık payı var. Örneğin bir kızın imam hatip okumasının amacı nedir? Bunu bitirince imam mı olacak hatip mi olacak?
Evet. Şahsen ben de imam hatipten hazzetmem. Birçoğu Atatürk ve cumhuriyet düşmanı olur. Diyanet kadrosu da çoğunlukla öyledir.
Genelleme doğru değil. “Solcular” diye herkesin aynı düşündüğü bir grup yok.
İmam Hatip okullarına eleştiri genelde ideolojik eğitim, eğitim kalitesi ya da sistem tartışmalarından geliyor. Öğrencilere yönelik bir nefret değil.
Yani mesele kişiler değil, sistem ve politika tartışması.
İmam hatip okullara düşman değilim dini doğru anlatmayorlar üstüne bir araplaşma söz konusu doğru değil ilim irfan sahibi herkese saygım var ama bazıları cidden çok büyük zarar veriyor dine.
Hangi tarikattan etkilenip anlatıyorlar benim öz abim mezun imam hatipten biliyorum yani en güzeli kendin okuyup araştırmak mezara tek gireceğiz.
Ne demek yok böyle saçmalıkmı olur ben arapça öğrenmek zorun da mıyım saçma sapan hadisleri dinlemek zorunda mıyım ben kuranı okur onu takip ederim gerisi beni bağlamaz türkçe öğretemiyorsun gelmişsin din öğretir diyorsun aynen.
Hadis kitabı safsata boştur din tamamlandı diyor Kuran mı doğru sizmi saçma sapan konuşmayın hadise inanıp ben müslümanım demeyin işinize bakın Hz ali hz ömer zamanın da yazılmış bir tanr hadis kitabı getirin direk hadislere inanırım.
Diyanet Türkiye'nin %95'inin inancı olan Sünniliği temel alır ve eğitim de buna göre verilir. Vahhabilik baz alınmaz yani as kes demez mesela suçsuz kimseleri. Vahhabiler sadece Kuran'ı baz alır ve hadislere inanmaz. Işid gibiler inanç olarak. Kendilerinden olmayanlara Sünnilere vb kafir derler. Yani Sünni değilsen zaten kendi tarikatında eğitim alabilirsin yasak değil ama İmam Hatipler sana göre olmaz o halde.
Bir kere mantıken din ayrışmayı yasaklamıştır siz zaten ayrışmayı destekliyorsunuz ne demek kan akarsa birin de abdest bozar diğerin de bozmaz kur an ne derse o ben mezhep felsn umrum da değil kurandan alırım mezara girince hadisler değil kuran sana rehber olur
Kaç peygamber geldi biliyor musun kuranı kerim de ayet var son inan kitap ve iman edilmesi gereken kitsp diye niye hadise inanıyım dayanağı yok sağdan soldan duymuşlar yalan coğu
Ben bu işi araştırdım okudum kuranı okuyun türkçe anlarsınız.
Okusan vahabiler sunni şafi diye ayırmazsın eksik okumuşsun milletin ağzındsn değil kendi azğından oku.
Bana 'eksik okumuşsun' diye akıl verene bak! Vahhabiliği Şafii sanacak kadar cahilsin daha. Vahhabiliğin kökeni Şafiiliğe değil, Hanbeliliğe dayanır; üstelik adamlar geleneksel mezhepleri toptan reddederler. Sen önce neyi savunduğunu, kimin ne olduğunu bir öğren, ondan sonra bana 'milletin ağzından konuşma' diye ahkam kes. Kulaktan dolma bilgilerle burada rezil olan bizzat sensin.
Gelelim şu 'Arapça öğrenmek zorunda mıyım, hadisler saçma' zırvalarına... Arapça bilmeden, tefsir okumadan, o inkar ettiğin hadislere bakmadan sırf elindeki Türkçe mealden namazın nasıl kılınacağını, zekatın nasıl verileceğini Kuran'dan nasıl çıkaracaksın? Peygamberi kargo elemanı falan mı zannediyorsun sen? Kendi kafanıza, işinize geldiği gibi dini eğip bükmek için 'sadece Kuran bana yeter' masalı anlatıyorsunuz.
Biz tam da bu yüzden sizin gibi hadis inkarcılarını Sünniliğin içine dahil etmiyoruz. Sünniler Müslüman çünkü. İşine gelmeyen hadise uydurma deyip, uymayana şirk damgası vuran bir zihniyetin Ehl-i Sünnet'le zerre alakası yok. Sünni kılıfının arkasına saklanmayın boşuna.
Baktın verecek ilmi, mantıklı bir cevabın kalmadı, fena köşeye sıkıştın; hemen 'Türkçe öğretemiyorsun' falan diyerek imlaya sarılıp laf kalabalığı yapmışsın. Fikri biten adamın klasik acizliği işte. Hadi canım, yürü git kendi uydurduğun dinde oyna şimdi.
Türkçe okumayı öğren önce ondan sonra kim vahabi kim şafi saçma sapan inanırsın.
Bakıyorum da bilgi ve argüman üretemeyince yine TDK üyeliğine sığınmışsın. Vahhabiliği Şafii sanacak kadar fecaat bir cehaletin var; bunu yüzüne vurup gerçeği önüne serince de 'Türkçe öğren' diyerek konuyu dağıtmaya çalışıyorsun. Bu, köşeye sıkışan ve cevap veremeyen aciz zihniyetlerin en klasik psikolojik savunma mekanizmasıdır. Çaresizliğin ekrandan buraya kadar kokuyor.
Bana 'saçma sapan inanıyorsun' diyeceğine, git de inkar ettiğin bin yıllık Ehl-i Sünnet geleneğini ve peşinden gittiğin o ucube zihniyetin kökenini oku. Bilgin yok, fikrin yok, ezberden başka bir şeyin yok; anca laf salatası. Hadi abicim, yürü kendi cehaletinde oyna şimdi. Benim senin gibi argümanı bitince imlaya ağlayan bomboş adamlara harcayacak vaktim yok
Hala okumamış susar mısın mutlu ol dar zihniyetinde dinle sonucu görürüz.
Verecek tek bir mantıklı, ilmi cevabı kalmayan adamın 'susar mısın' diye ağlaması kadar zevkli bir şey yok. Çaresizliğin ekrandan taşıyor şu an. Savunduğu akımın Şafii mi Hanbeli mi olduğunu dahi bilmeyen bir cahil, ezberden 'okumamış' diyerek kendi fecaat durumunu örtmeye çalışıyor.
'Dar zihniyet' dediğin şey; 1400 yıllık koca bir bilgi birikimini çöpe atıp, elindeki mealle kendi kafasına göre din uyduran senin o sığ ve radikal zihniyetinin ta kendisidir. Baktın ilmin yetmedi, lafın bitti, argümanın tükendi; 'sonucu görürüz' gibi o meşhur, klasik kaybeden repliğine sığınmışsın hemen. Aynen abicim, görürüz. Sen şimdi o uydurduğun kaynaksız ütopyanda kendi kendine mutlu olmaya devam et. Hadi, daha fazla rezil olmadan başka kapıda ağla şimdi.
bir solcu olarak hayır ama dini suistimal edilmesinden imam hatiplileri ülke de arş çıkarılmasını sevmıyorum. Siyasal islam yüzünden insanları bu duruma sokan insanları sevmiyorum
Bu konu çok hassas ve kutuplaştırıcı 💔 İmam Hatip’e düşman olanlar aslında çoğu zaman “sisteme” tepki veriyor. Zorla yönlendirme, siyasetin okullara karışması gibi konular rahatsız ediyor. Öğrencilere nefret duymak ise çok haksız ve incitici 😔 Her okulda iyi kötü insan var. Sen neredeysen orada kendini geliştirmen en önemlisi 💫📚
Cevap
1Cevap
Sitede de biri sorularında hocaları ve arkadaşları için Atatürk düşmanı diyordu. Ben, İmam Hatip mezunu değilim. Ortamını bilmiyorum. Ayrıca insanların dini inancını dinciler kötüye kullanıyor siyasaş İslamcılar.
@williamwilson Üye bu.
Siyasal*
Sağcılarda İslam'ı yaşayabiliyorlar mi?
Herkes gönlündekini Yaşar.
İslam'da kin ve nefret yoktur.
Evet etmemesi lazım.
Kin ve nefret insanın kendi kendine zulüm etmesidir.
Kişi bunca nimete rıza göstermez haset , kin ve nefret besler kendi gönlünde.
Nefret ve kin ilk önce sahibini hasta eder. Kişi kendi kendinin ölmesi için uğraşır.
Kim ne ederse o gelir seninle,...
İyilik eden iyilik bulur, kötülük eden kötülük.
Saçma sapan algı yapma
Algı değil düşmanlık var
Evet öğrencilerden nefrey ediyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?