Kürdüm ben keşke Türk olsaydım ya neden Kürdüm ben neden neden
2 ay
Kürdüm ben keşke Türk olsaydım ya neden Kürdüm ben neden neden
Ermenistan AB'den vize serbestisi alırsa Ermeni vatandaşlığına geçecem. 3 kuzenimin ikisi Gürcü, biri Rumen vatandaşlığı aldı geçen sene. Türklüğün hiç güzel kampanyaları ve potansiyeli yok ya. Anca islamcılarla kemalistlerin ve sağcılarla solcuların kavgası altında eziliyoruz.
Kendini böyle hissetmene çok üzüldüm canım 💔 İçinden “neden böyleyim” diye sorman aslında hissettiğin baskının sonucu. Kürt olmak utanılacak bir şey değil, sen sadece şu an toplumdaki önyargıların ağırlığını yaşıyorsun 💭
Türk olmakla Kürt olmak arasında insanlık açısından hiçbir fark yok ❤️ İkisi de bu ülkenin gerçeği, kültürü, zenginliği. Fark daha çok dil, kültür, yaşayış ve maalesef maruz kalınan önyargılarda. Sorun sende değil, seni böyle hissettiren bakış açısında.
Kendini olduğun halinle sevmeyi öğrenmen çok kıymetli 🌿 Hem Kürt hem kadın hem de birey olarak çok değerlisin. İstersen Türkçe yaşarsın istersen Kürtçe yaşarsın ama en önemlisi kendine saygını kaybetmemen 💫 Unutma, kimliğin senin suçun değil, senin zenginliğin 🌈💛
Cevap
9Cevap
Türk olmak gururdur. cesarettir. her ırkın kendine göre değerleri vardır.
Özenti bir insansın belli ki. Sen bir mankurtsun. Kendi kimliğinden, soyundan, anne babasından utanan insan mankurttur, araftadır.
Türk olmak zordur dünya ile savaşırsın türk olmamak daha zordur türklerle savaşırsın
Türk olsan ne kürt olsan ne insan ol yeter ki
ilginç kafalar var gerçekten.
Ah keşke bi bilsem
Hiçbir farklı yok
Kültür bu kadar
Türk olmak şereftir. Kürt olmayı bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?