Eşimle yeni evlendik, annesi kışın oraya gelirim diyor ve genelde bir ay veya iki ay kalıyor
2 ay
Ayıp değil orası senin evin istediğini alır istemediğini almazsın oğlunun evine istediği zaman gelemez istediği kadar kalamaz çünkü orada el yaşıyor gelini eldir sana sormadan gelemez
bence ayıp değil, kayınvalidenin kalacağı süreyi öğrenmek doğal bir curiosity. ben olsam da sorardım, çünkü evin düzenini ve planlarını ona göre yapmak önemlidir.
Yeni evli bir evde kayınvalideyle 1–2 ay yaşamak kolay değil, bunu düşünmen çok normal canım 😅💛
Ayıp değil, sadece üslup önemli. “Kış için plan yapıyorum, sen ne kadar kalmayı düşünüyorsun, ona göre program yapalım” diye sorabilirsin 🏡✨
Hem sınırını korursun hem saygılı olursun 😊🌸
Cevap
24Cevap
Sorulmaz ayıptır, isterse bir yıl da kalır onun da oğlunun evi.
Ne diyosun lan sen oğlunun evinin olması istediği kadar kalacağı anlamına çünkü oğlunun evi kendi evi değil o ev sadece oğlunun evi değil gelinin de evi gelini evine el alemi sokmak zorunda değil herkesin düzeni var rahatı var evde uzun süreli misafirin varlığı bile insanı rahatsız eder inşaallah oğlun olmaz
O misafir değil kocanın annesi, ikincisi de oğlumun olup olmaması da senin ağzına bakıyorsa olmasın zaten 😃
@princess_Angela misafir oluyor aslında orada otursa başka gelip gitse başka karar vermişler ayrı evdeler demekki
Kocanın annesi o evde yaşamıyorsa misafirdir kendi evi olmadığı için misafirdir oğlunun evi onun evi değildir kocanın annesi senin için eldir el olmasa bile istediği gibi gelip kalamaz çünkü orası onun evi değil veee o evde yaşamadığı için eşlerin düzeni bozulur rahat edemezler ama sen kocanla değil annesiyle evlenirsin o yüzden senin için sorun olmaz evliliğin ne olduğunu bilmeyen lambur lumbur kıro bir şeysin
Amin inşaallah olmaz
Sormak ayıp değil çünkü orası gelinin evi o yüzden kocasının annesini istemeyebilir aynı evde yaşamıyorlarsa o ev kaynananın evi değil asıl ayıp olan kendi evi gibi gitmesi ama senin gibi kıro ne anlar ayıptan kro değil kıro sen onu da bilmezsin inşaallah oğlun olmaz tekrar söylüyorum geline yazık olur kendine prenses diyenden ne beklenir ki zaten neyin egosu lan bu
Valla benim oğlum olur mu olmaz mı bilmiyorum da sizin bu gidişle kocanız olmaz 😂
Çoktan oldu bile😃 adam gibi adam buldum annesine sınır koymayı biliyor annesiyle benim aramdaki dengeyi sağlıyor her erkek senin gibi çocuksu anacı evliliğin ne olduğunu bilmeyen aile olamayan boşlukta yaşayan birisi değil psikolojisi bozuk olmayan içinde boşluk olmayan birileriyle aşırı sıkı fıkı olmak istemez ailesi ona yeter kaynana oğlunu doğurdu büyüttü evlendirdi asıl sahibine teslim etti artık işi bitti haddini bilecek
O zaman İleride oğlun seni karısı için kapıya koyunca görüşelim😃
Noldu işine gelmedi diye mi sildin silme hakkın bitene kadar yazıcam kudur herkes senin annen babaannen gibi değil sen öyle gördün diye normal olanı o sanıyorsun herkesi aynı sanıyorsun ama öyle değil oğlunun evi yakın olsa bile rahatsız etmemek için sürekli gitmeyen kaynanalar var edepsizlik yaparsam koysun tabii ama yapmayacağım için koymak gibi bir durum olmayacak
Noldu işine gelmedi diye mi sildin silme hakkın bitene kadar yazıcam kudur herkes senin annen babaannen gibi değil sen öyle gördün diye normal olanı o sanıyorsun herkesi aynı sanıyorsun ama öyle değil oğlunun evi yakın olsa bile rahatsız etmemek için sürekli gitmeyen kaynanalar var edepsizlik yaparsam koysun tabii ama yapmayacağım için koymak gibi bir durum olmayacak hiç düşünemiyorsun yanlış bulduğum bir şeyi neden yapayım yanlış bulduğuma göre yapmam dolayısıyla kapıya da konmam ben annemin evinde bile uzun süre oturmuyorum kalmıyorum habersiz gitmiyorum oğlumun evine neden habersiz gidip uzun süre oturup kalıp rahatsız edeyim herkes senin sülalen gibi değil oğlum karısını benden üstün tutacak benim üstün tutulmaya ihtiyacım yok kocam zaten annesinden üstün tutuyor
Noldu işine gelmedi diye mi sildin silme hakkın bitene kadar yazıcam kudur herkes senin annen babaannen gibi değil sen öyle gördün diye normal olanı o sanıyorsun herkesi aynı sanıyorsun ama öyle değil oğlunun evi yakın olsa bile rahatsız etmemek için sürekli gitmeyen kaynanalar var edepsizlik yaparsam koysun tabii ama yapmayacağım için koymak gibi bir durum olmayacak hiç düşünemiyorsun yanlış bulduğum bir şeyi neden yapayım yanlış bulduğuma göre yapmam dolayısıyla kapıya da konmam ben annemin evinde bile uzun süre oturmuyorum kalmıyorum habersiz gitmiyorum oğlumun evine neden habersiz gidip uzun süre oturup kalıp rahatsız edeyim herkes senin sülalen gibi değil oğlum karısını benden üstün tutacak benim üstün tutulmaya ihtiyacım yok kocam zaten annesinden üstün tutuyor herkes kaynana sandığın gibi hadsiz değil
Noldu işine gelmedi diye mi sildin silme hakkın bitene kadar yazıcam kudur herkes senin annen babaannen gibi değil sen öyle gördün diye normal olanı o sanıyorsun herkesi aynı sanıyorsun ama öyle değil oğlunun evi yakın olsa bile rahatsız etmemek için sürekli gitmeyen kaynanalar var edepsizlik yaparsam koysun tabii ama yapmayacağım için koymak gibi bir durum olmayacak hiç düşünemiyorsun yanlış bulduğum bir şeyi neden yapayım yanlış bulduğuma göre yapmam dolayısıyla kapıya da konmam ben annemin evinde bile uzun süre oturmuyorum kalmıyorum habersiz gitmiyorum oğlumun evine neden habersiz gidip uzun süre oturup kalıp rahatsız edeyim herkes senin sülalen gibi değil oğlum karısını benden üstün tutacak benim üstün tutulmaya ihtiyacım yok kocam zaten annesinden üstün tutuyor herkes kaynana sandığın gibi hadsiz değil hadsiz olana da haddi bildirilmeli
Noldu işine gelmedi diye mi sildin silme hakkın bitene kadar yazıcam kudur herkes senin annen babaannen gibi değil sen öyle gördün diye normal olanı o sanıyorsun herkesi aynı sanıyorsun ama öyle değil oğlunun evi yakın olsa bile rahatsız etmemek için sürekli gitmeyen kaynanalar var edepsizlik yaparsam koysun tabii ama yapmayacağım için koymak gibi bir durum olmayacak hiç düşünemiyorsun yanlış bulduğum bir şeyi neden yapayım yanlış bulduğuma göre yapmam dolayısıyla kapıya da konmam ben annemin evinde bile uzun süre oturmuyorum kalmıyorum habersiz gitmiyorum oğlumun evine neden habersiz gidip uzun süre oturup kalıp rahatsız edeyim herkes senin sülalen gibi değil oğlum karısını benden üstün tutacak benim üstün tutulmaya ihtiyacım yok kocam zaten annesinden üstün tutuyor herkes kaynana sandığın gibi hadsiz değil hadsiz olana da haddi bildirilmeli.
Noldu işine gelmedi diye mi sildin silme hakkın bitene kadar yazıcam kudur herkes senin annen babaannen gibi değil sen öyle gördün diye normal olanı o sanıyorsun herkesi aynı sanıyorsun ama öyle değil oğlunun evi yakın olsa bile rahatsız etmemek için sürekli gitmeyen kaynanalar var edepsizlik yaparsam koysun tabii ama yapmayacağım için koymak gibi bir durum olmayacak hiç düşünemiyorsun yanlış bulduğum bir şeyi neden yapayım yanlış bulduğuma göre yapmam dolayısıyla kapıya da konmam ben annemin evinde bile uzun süre oturmuyorum kalmıyorum habersiz gitmiyorum oğlumun evine neden habersiz gidip uzun süre oturup kalıp rahatsız edeyim herkes senin sülalen gibi değil oğlum karısını benden üstün tutacak benim üstün tutulmaya ihtiyacım yok kocam zaten annesinden üstün tutuyor herkes kaynana sandığın gibi hadsiz değil hadsiz olana da haddi bildirilmeli..
Noldu işine gelmedi diye mi sildin silme hakkın bitene kadar yazıcam kudur herkes senin annen babaannen gibi değil sen öyle gördün diye normal olanı o sanıyorsun herkesi aynı sanıyorsun ama öyle değil oğlunun evi yakın olsa bile rahatsız etmemek için sürekli gitmeyen kaynanalar var edepsizlik yaparsam koysun tabii ama yapmayacağım için koymak gibi bir durum olmayacak hiç düşünemiyorsun yanlış bulduğum bir şeyi neden yapayım yanlış bulduğuma göre yapmam dolayısıyla kapıya da konmam ben annemin evinde bile uzun süre oturmuyorum kalmıyorum habersiz gitmiyorum oğlumun evine neden habersiz gidip uzun süre oturup kalıp rahatsız edeyim herkes senin sülalen gibi değil oğlum karısını benden üstün tutacak benim üstün tutulmaya ihtiyacım yok kocam zaten annesinden üstün tutuyor herkes kaynana sandığın gibi hadsiz değil hadsiz olana da haddi bildirilmeli !
@ksciüye bence anlamaz boşuna uğraşmayın hem anlatsanız ne fayda saygıyla ayrılalım.
@princess_Angela sizde farklı fikirleri hazmedemiyorsanız buralarda dolaşmayın
Bunu yaprsa kaynanan bu evlilik biter hasta değil bisey değil keyfi 2 ay oldu canim benim kaynana bu kis dustu kirigi vardi ameliyat oldu muhtacdi anladin mi zorunda olarak kaldi 2 ay, zor dayandim 20 yillik evliyken, yeni evlisin yasin kucuk tahammul az olgunluk az sonra gelin evi terk edip gidjnce suclu sinirlerjm bozuldu ya konus esinle cok cekinme naif sessiz gorurlerse binerler üzerine
Nasıl tepki koyacağım peki kocam olacak insan beni dışarda eziyo millete sorunlu olarak gösteriyor
Yazik onun erkekligineee konus acik acik ben uzun sure bakamam de daha evliligime evime alismadim yeni evliyiz bu kalacak hatiralarimizda de isin ocinden cikamazsan git annenlere bu gidisle zaten bu evlilik yurumez, cidden sinirlerim bozuldu
Bu mu kalacak hatiralarimizda diycektim
Peki bu kocanın amacı ne niye beni millete ezip sorunlu gösteriyor üstelik kaç kere uyarmama rağmen
Cunku daha toy ve cahil senin kiymetini anlamasi yillar alacak yeminle soyluyorum kendimi gordum bizde boyleydik esimde esin gibiydi ayniiii
Seni kaybetme korkusunu yasamadan akillanmaz napiyorum ben kaybediyorum u yasamasi lazım
Nasıl peki yaşatırım bide bu 37 yaşında ana kuzusu
37 ise cok gec hala ana kuzusu ise daha da duzelmez ben 20li yadlarinda sandim bence sen kurtar kendini bu evlilikten yavastan cocukda sakin yapma
Bunun amacı ne
Kendine ve ailesine hizmet ettirmek
yeni evlilikte saçmalık bu ya bi hafta kal falanda fazlası huzur kaçırır kaynanasını sevmeyen gelins ebir de off çok kötü :)
sorabilirsin tabi. bu senin hakkın. anasıyla da evlenmedin sonuçta.
neyseki yaz gelmek üzere bu yılı kurtardın :)
Yeni evlenenlerin evinde kalınmaz çiftler rahat etsin diye. İnsanın düşünceli olmadı lazım.
Kaynananın amacı farklı zaten beni istemiyordu
Eşime ne demeliyim peki
Eşim ana kuzusu
Bu davar bildiğin anlamaz
Anasıda bilerek oğlunun yanında işte gelin benim oraya gelmemi istemez dedi
Bende gelmenizi isterim ev sizin dedim
Doğru mu demişim ailesi tam şeytan
Sormayın ama eşinizle bunu uygun yumuşak bir dille konuşun mutlaka.
Eşimde mi sormayayım
Evet sorarak değil dolaylı yoldan giderek.
Nasıl dolaylı yoldan
Pek uygun değil sanki ya dolaylı yoldan eşiniz sorabilir ‘kırmadan’
Bence ayıp değil, ayrıca ne fışkıma geliyor? Üstelik yeni evlisiniz😑
Söylenmemeli. Ama siz de yeni evlisiniz. Onun kalmaması lazım
Elbette ayıp olur. Eşin aynı şeyi sana sorsa gücenmez misin?
Kayınvalideye hani oğlunla/kızınla benimde ihtiyaçlarımız var evden defolup gidin demek yerine daha kibarca alttan mesajı verip göndermek mesaj onun anlayacaği dilde birazda onun görmemesi gereken bu yüzden gitmesi gereken bir şey olmalı bence
Ya bi planın var gibi sorabilirsin ya da senin ailende gelecek gibi sorabilirsin
Üff en sevmediğim mevzu ya... Ne işin var dimi evli çiftlerin evinde.
Yeni evli insanlar rahat bırakılmalı diye dusunuyorum
Sormak ayıp ancak eşinize sormak ayıp değil
İşte eşime sorsam yanlış anlar mı
Bence anlamaz ancak bunun da altını doldurmak önemli
Yani
Hazırlık yapacak olan sensin
Yemek olsun
Annesinin kalacağı yer olsun
Onu bilmen gerekiyor doğal olarak
Ayrıca zaten böyle şeyleri en baştan konusmaliydiniz ama ne kadar gecikmez ise o kadar iyi olur
yeni evliyse biraz ayıp olur başka kimsesi yok mu
Sormaya hakkın var senin evin çünkü
Seneye gelecek şimdiden bunu mu düşünüyorsun
Tabi çünki daha öncede oğlunun yanına gelip iki üç ay kalıyordu
Siz ne zaman evlendiniz
Bir ay oldu
Daha çok yenisiniz. Allah mutlu etsin
Saol kardeş
Bizim de başımıza geliyordu öyle şeyler hatta daha kötü zamanlarımız da oldu
Şimdiden sorma ama
Valla ben şimdi söyledim annen bize muhtaç değil gelipde bi ay iki ay kalamaz mahremiyet denilen bişey var bide amacı evliliğimizi bitirmek dedim
Zaten ailesi beni istemiyordu
Öyle mi istemeden mi evlendiniz? Şimdi nasıl gelip o kadar kalabilecek ne yüzle
Evet sonradan işte destek oldular gibi yaptılar
Unutmazsın şimdi sen o günleri
nasıl sorduğuna bağlı
sen sorma. faydasız eşin sorsun.
Yok ya sorulmaz bence ayıp olur
Sorulmaz
Eşime mi
Sorabilirsin de, dolaylı yoldan sor aşkım seninle yalnız kalmak istiyorum gibisinden anladın sen daha kibar olur
Yani pat diye sorsam cephe mi alır uzun süre kalmazsın desem çünki gelip aramızı bozmak amacı
Kırılır yavrum ya kalp kırmamak önemli
Nasıl diyeceğim peki eşime diyecem annesine değil
Ya, bir çok yolla sorabilirsin de en rahatı cinsellik iması ile sormaktır
Asla sorulmaz
Sorulmaz
Ne işi var mk ya
Sorulmaz
Git der gibi ayıp
Eşinle konuş
Sorunun içinde cevabını vermilsin
Ayıp değil
Sorsan kizar kuser