Sevgilimi ailemle tanıştırıyorum çünkü evlenmek istiyoruz sizce neler önemli veya ne yapmalıyım bir de nelere dikkat edebilir babam sizce nelere dikkat eder
2 ay
-Geçmişinde kimlerle konuşmuş, görüşmüş ve bu konuda samimi buluyor musun?
-Zina, içki, kumar, (hatta) sigara gibi kötü alışkanlıkları var mı?
-Serseri arkadaşları var mı, yok mu?
-Ailesiyle arası senin ilişkini etkileyecek kadar iyi mi, onların razı olmayacağı kadar kötü mü?
-Çocuklarına baba olabilecek kadar yeterlilikte bir karaktere sahip mi?
-Sana her koşulda iyi davranır mı, zaman zaman sınırlı veya gergin oluyor mu?
-Ekonomik durumu nasıl, ev geçindirebilir mi?
Babanın ona soracağı bu ve benzeri sorulara net bir cevap verebiliyorsa ona göre hareket edebilirsiniz...
Sevgilini ailenle tanıştırmak biraz stresli ama doğru yaklaşırsan oldukça güzel bir deneyim olabilir. Özellikle “babam neye bakar?” kısmı çoğu kişi için kritik O yüzden bunu net ve gerçekçi anlatayım:
Genel olarak dikkat etmen gerekenler
Ortamı doğru seç: İlk tanışma çok uzun ve resmi olmasın. Kısa, rahat bir yemek ya da çay buluşması ideal.
Sevgiline önceden bilgi ver: Ailenin nasıl insanlar olduğunu, babanın mizacını anlat. Böylece sürpriz yaşamaz.
Abartıdan kaçın: Ne ilişkinizi fazla büyüt, ne de küçümse. Doğal ol.
Baban özellikle nelere dikkat eder?
Babalar genelde birkaç temel şeye bakar:
1. Saygı ve duruş
Konuşma tarzı, hitap şekli (abi/bey gibi)
Göz teması kurması ama abartmaması
Kendine güvenli ama ukala olmayan tavır
İlk izlenimde en önemli şey bu.
2. Niyet
Sana karşı ciddi mi?
Geçici bir ilişki mi yoksa sorumluluk alabilecek biri mi?
Bunu direkt sormasa bile davranışlardan anlamaya çalışır.
3. Sorumluluk ve hayat düzeni
Okuyor mu, çalışıyor mu?
Gelecek planı var mı?
Babalar genelde “kızım/çocuğum güvende mi?” diye düşünür.
4. Sana olan davranışı
Sana karşı nazik mi?
Seni önemsiyor mu?
Bu çok kritik. Senin yanında sana nasıl davrandığı direkt puan kazandırır ya da kaybettirir.
Sevgiline verebileceğin küçük taktikler
Çok konuşmak yerine dinlemeyi bilsin
Siyasi/dini tartışmalara girmesin (ilk buluşmada riskli)
Telefonla oynamasın
Gerekirse küçük bir jest (tatlı almak gibi) iyi etki bırakır
Senin rolün de önemli
Sevgilini savun ama gereksiz yere övme
Ortam gerilirse konuyu yumuşat
İkisini de rahatlatan köprü ol
En gerçekçi tavsiye
Baban aslında şuna bakar:
“Bu kişi çocuğuma iyi gelir mi, zarar verir mi?”
Eğer sevgilin saygılı, dengeli ve sana iyi davranan biriyse, ilk başta mesafeli olsa bile zamanla yumuşar.
Şu olayı hiç yaşamadım ya nasıl bir duygudur diye içimde kalmıştır genelde kız arkadaşlarımın ailesi annesi ya da babaları benimle görüşmelerini istemez onlarda görüşmez zaten :D yani hep gizlice sevgili olduk kiminle sevgiliysem ya sokakta yakalandık ya yan yanan dururken ya da bir ortamda vs. kötü şekilde yakalanmasak bile nedense hiç birisi beni sevmedi hep kızları ile biiz ayırdı son ilişkimde de bu şekilde oldu anlattığınız duyguyu gerçekten merak ediyorum
Umarım karşına çok iyi biri çıkar
Kürt olmamasına dikkat et çocuğu çevresine sordun mu nedir necidir baktın mı genelde bizim kızlar iki güzel söze kanar malum bizim kızlar da son yıllar da zeka gerilemesi var boşanmaları görüyorsunuz ne zaman dır tanışıyorsun kim bu çocuk anlat 😎
Büşra bu aşama çok heyecanlı ve çok özel ❤️🌸
Sevgilinle önce sakince konuşup ortak sınırlar belirle. Ailene saygılı olması güler yüzü işe ve geleceğe dair net planları babanın özellikle dikkat edeceği şeyler olur 👀
Sen de abartmadan doğal ol şatafata kaçma. Karşında ailen de insan sonuçta 😊✨
Cevap
24Cevap
Öncelikle doğal ve saygılı olun, panik yapmayın. Babalar genelde karakterine, terbiyesine, sorumluluk bilincine ve sizi mutlu edip edemeyeceğine bakar. Konuşurken kendini ifade etmesi, aileye saygı göstermesi ve olgun tavırları önemlidir. Sizi sevdiği ve ciddiyetini gösterdiği belli olsun yeter.
Sağol
Babana söyle de. Ben felan kişinin oğlu felanci kişiden hoşlanıyorum. Ama sizinde onayınız için ailesini senin marifetinle uygun olup olmadığını sorup sorusturmani istiyorum. Bu söylem babanın gururunu okşar. Ve sana her kolayliigi sağlar. Ve seni isteyen kişi asla seni uzmesine de izin vermez. Babanı öne al senin değerin de kendi ailende artsın.
babanızın sevgilinize dikkat ettiği şeyler tabi ki değişebilir ama genelde aile büyükleri, özellikle babalar, sevgilinizin ahlakı, saygısı, eğitim düzeyi ve ailevi bağları gibi konulara dikkat eder. ayrıca sevgilinizin sizinle olan uyumunu, birbirinize karşı saygınızı ve sevginizi de gözlemley
Kendi babamı düşünerek yanıtlıyorum, temiz traş, kısa saç, güler yüz, usturuplu giyim ( keten pantolon, lacost yaka tişört vb) soru sorulmadan konuşulmaması, lafının asla kesilmemesi, babamın nefes almadan dinlenilmesi, o gülmeden gülünmemesi ahahaha 😄 bizde böyle olmak zorundaydı sınavı geçti çok şükür de 12 yıldır evliyiz 😄😄😄😄 darısı başınıza.
Ben ailem ile tanıştırdım babamla gayette güzel konuştular birbirlerini tanıdılar babam sevdimi sevmedimi onu pek anlamadım ama bence sevdi iyi çocuk dedi ama bilirsiniz kız babaları hiç endişe etmeyin akışında ilerliyor her şey biz taa nerde olan amcasına kadar bıraktık babamla onu şehir dışında yaşıyor çünkü hiç korkulacak bir şey olmuyor stresli oluyor ama korkulacak bir şey yok şimdide bekliyoruz mayısın ilk haftası aileler tanışacak inşallah darısı isteyen herkese nasip olsun ☺️
Baba herşeye bakar. Anne olarak bende öyle. O senin görmeyeceğin şeyi de görür ama sizlere laf anlatmak çok zor. Benim oğlum da birini bulmuş Ramazan öncesi getirdi hiç bizlik değil kız ama laf dinlemiyor kendi düşen ağlamaz. Kız çirkin benim oğlum yakışıklı.. Aile olarak da denk değiliz ama gel de çocuğa anlat.. Onun derdi başka. Çocuğun mi var derdin var
Ablacım durumunuzu bilmiyorum ama bence kendini fazla bir şey sanma birsz geliş
Oğlun için de bir tek sen böyle düşünüyorsundur muhtemelen
@Çileklibalm ahaha🤣 çilek kız😘
Kız çirkin ne demek ablacım Allah aşkına. Ayıp etmişsin
@xyzabc1234 e güzele güzel deriz ama değil
E oğlan beğenmiş işte. boş ver bence
@xyzabc1234 onun derdi başka, beğeni değil kendine de söyledim, pişman olacak ama iş işten geçecek
@xyzabc1234 zaten verdim, ben onaylamiyorum ama sonuçlarına nasıl olsa kendin katlanacaksin ben görüneni mecbur yaparım dedim
Hayırlısı diyelim..
O zaman
@xyzabc1234 demesek keşke
De ne ablacım ya aaaaaq
Aaaaa nin sonundaki q yanlış oldu özür dilerim...
Hayır o kadar abuk bir şey oldu ki küfür gibi algılanıyor. Hakkaten çok özür dilerim
İnce detaylar çok önemli mesela o oturmadan oturmaması içeri büyük girerken kalkması, masada durduk yere konuşulmaması, ama kendisinide çoçuk gibi göstermesin
Önce kılık kıyafetine bakılır. Özenen birini aramaz ama paspal geleni de ciddiye almaz. Sonrasında kim olduğu, ilişkinize dair anlattığın detaylar. Özellikle partnerinin bunları anlatırken diksiyonu ve çevresine tavrı değerli. Enerji bir açıdan uyarsa sohbet akar.
Altin kural sadece giriste snna baksin sonra senlen hic ilgilenmesin normal takılsın genelde babanin tarafa baksin o cepte banan aslinda iyi çocuk dicek gor bak banko taktik ama giderken daha cok bakmasin herkeze. Slmlassin sana yarim kafa slmi iile gitsin baban cepte
Baban işi gücü var mı der bir aile babası olur mu ona bakar kendinde olan ozellikleri gözlemler hani
Babanı en iyi sen tanırsın. Erkek arkadaşın yaptığı her haraket oturuşu kalkışı+ - olarak yansır ne iş yaptığı işte babanın kriteri vs
Konuşması oturmasi kalkması ilk göze carpan bunlar olur ailen nasil ne gibi konuları sorar onu bilemeyiz hayirlısi olsun diyelim 😉
Kendin gibi olsan yeterli olur :d Bu arada Soy ismin neden karadenz?
Benim babam direkt gözlerine bakar gözünden tanır adamı
hiç bir şeye dikkat etme olduğu gibi stabil davransın ki analizler iyi yapılsın
Senin dikkat etmen değil olduğu gibş spontane olsun
Biz oyle seyleri bilmeyiz henuz o kadar avrupalasamadik
senin soyadın neden karadeniz lan hsjdjd ohaa
Karadenizli de değilim
(Benim ex kocam) eski sevgilimle aynı soy isime sahipsin. akrabası mısın? jdjd tansiyonum düştüj
Umarım degilsindir.
Bence senin yanında nasılsa öyle olsun çok dikkatli davranırsa bu onu yansıtmaz ve yanıltıcı olabilir
Babalar ilk önce oyumuzu çok istiyor eğer okul bittiyse çocuğun yası ise ne yaptına ve seni mutlu edip etmicem bakalar şimdiden mutluluklar Darısı düzgün insalara bana amin🤲🤲🤲🤲
Konuşmasına
Kıyafetine
Oturuşa
Uslupe
Saygısına
Ağzı laf yapıyormu yoksa kendini bilmiş biri mi
Özellikle saça yanları kazanmış üste saçsa
Sıkıntı
Ebeveynlerinizin geri dönüşlerini dikkate alın yeterli. İlla rol play diyorsanız sana sizinle olsun
Yani doğal olmak en iyisi çünkü hayat boyu yapmacık yaşamayacaksınız
Babanın neye dikkat edeceğini bize mi soruyorsun? Babanı tanımıyor musun?
Benim ailrm yok ki
Duruşuna konuşmasına hareketlerine
Valla her şeyine bakar. İç dış bi yoklatın.
Herşeye dikkat etmelisin
Mesafeyi korusun edebini korusun
Bunu en iyi sen bilirsin biz bilemeyiz
Ayaklarına , tersmi diye
Tüfeğin yerine bakar
Giyime bakar bence
Hırrasına bakabilir iyi besle
@ölümmmeleğiii yobaz senin babandır oé sq
Hiçbişeye
Tanıştırma
Saçmalama
Profile istek atar mısın önemli.