Dindardan kastım, ibadetlerini yapan ama ona göre hareket etmeyenler.
2 ay
Dindardan kastım, ibadetlerini yapan ama ona göre hareket etmeyenler.
Ahlak daha değerli tabi ki. Yapılan ibadetler Allah ve kul arasındadır, günlük hayatta ahlak çizgisinden uzak tavır alıp ibadetlerinizi aksatmamanız da samimi ve makul bir şey olmaktan uzak.
Kesinlikle katılıyorum
Abi zaten dindarsa sen o kıza yaklaşamazsın bile çünkü gelmez. Günah. Ahlâklıdan kasıtta her yerinden yemiş bakire dolu piyasa. Evlenmeden özenle dikilmişi falan. Düşük kilometreli ikinci el gibi. Hani namus bekçisi falan değilim yanlış anlaşılma da olmasın da ahlâk kavramı istenildiği gibi esnetilebiliyor. Onun için düşeni götüreceksin. Çok sorgulamıyorum ben.
Şu devirde artık dindarım diyenler de iş yok. Kız kapalı fareceli ama ahlak yok. Bence önce ahlak gelmeli. Ahlakı tam oturan bir birey kız veya erkek fark etmez dindar olduğunda daha çok güzel olur.
Ben tesettürlü biriyle sohbet edebileceğime inanmıyorum. Aşırı sınırları olan böyle aşırı mesafeli kisiler olarak düşünüyorum. Aksi olur mu bilemem
Açık kapalı fark etmez herkesin sınırının olması gerektiğini düşünüyorum
Sınırdan degil de direkt olarak tesettürlü biriyle sohbet edebileceğimi düşünmüyorum. Daha doğrusu o isteme
Tercih meselesi
Sen bir erkekle sohbet etmeyi tercih ediyor musun
Nasıl biri olduğuna bağlı
Normal biri iste bu benim zaten. Tesettürlü olduğun için seninle sohbet edebilme şansının olmadığını düşünen birine bu şansı sağlayacaksın iste
Bilemedim
Bilmek icin bi şans verip denemek lazım
İstek ar
Tamam attım. Sonu 1 ile biten
Mesaj bile atmadın
Ahlâklı olması benim için çok daha önemli olurdu 🧡 İbadet etmek tek başına karakteri göstermiyor ne yazık ki. Tutarlı olsun dürüst olsun kimseyi kandırmasın kalp kırmaktan çekinsin bu çok daha değerli 💫
Dindar olup davranışları kötü olan biriyle yürümek çok zorlar. Ahlâk temelse diğer her şey zamanla konuşulur 💕
Cevap
38Cevap
Ahlaklı olsun yeter. Ahlaksızsa da, ahlak dersi vermesin.
Kesinlikle katılıyorum
Ahlak insanın içinden gelen, toplumsal normların da harmandığı kişinin gerçek niyetidir kendi içtenliğidir.
Din üzerine kurulu ahlakın bazı bastırılmış yönleri vardır.
Kişi aslında cehennem korkusuna kötülük etmez ancak kötülük etme potansiyeli vardır.
İçten gelen ahlakta bunlar kendiliğinden yoktur.
Hem ahlaklı hem dinine bağlı iyi insanlar da vardır. Biraz felsefik oldu ama ben böyle düşünüyorum
Fikrini açık şekilde belli etiğin için teşekkürler
Rica ederim
İnancı beni ilgilendirmez ama dürüst olsun canımı yesin 👍🏻
Elhamdülillah benim dinim İslâm (Şia) . Sünni dindar olacağına sadece ahlâklı olsun yeter. Ahlâk başta gelir elbette
Kesinlikle
Soru afedersin ama saçma dindar olan ahlaklı olur din ahlaklı olmayı emreder zaten ahlaklı olmayan biri dindar olamaz.
Kardeşim emin ol o kadar çok dindar olup namazını niyazini yapan ama ahlaktan uzak duran insanlar var ki
Hah onlar dindar degil dinci dindar islamın emri ile hareket edenler Allah’ın yolunda olanlar dinci işe İslam’ı sadece kullananlar senin bahsettiğin kesim dinci ve bizler onlara münafık diyoruz
Ahlak olmadıktan sonra dindar olmasının bir anlamı kalmiyor. İkisinden de olsun
Maalesef çok az var oyleli
Evet çok az var kendimde buna dahil.
Gerçek anlamda dindar olan biri zaten ahlaklıdır. Onun dışındakiler zaten olmasın
Gerçeğine denk gelme hayali saç beyazlatir
🚬🚬🚬
Aga bee
~ İkisi bir arada olmalı sadece dindarlıkta yetmez sadece ahlaklı olmakta ~
Zor bulunuyor
Evet zor bulunuyor. şu an yalnız olma sebebim bu.
Agaa bee
Ahlaklı olması daha önemli
Dindar olup saçma sapan düşüncelerde olan insanlar da var çünkü
Kesinlikle
Dikkat edelim o zaman 🙂
Edelim
Ahlak önemli
Dindar olunca ahlaklıda olur xstet
Bazıları öyle değil ya
Bunlar yoksa konuşmaya gerek yok
Bitirmek en doğrusu.
İlla din olsunda diyemem ama Allah'tan korkmayan bir insan zulüm eder yalan söyler. Merhamet şefkat olmaz
Evlenince insan merhamet şefkat saygı empati uyum istiyor
O yüzden bu konular önemli
O kadar haklısın ki
Yaa teşekkür ederim
Elbette ahlaklı olması👍
AHLAKSIZ DİNDARLAR DA GÖRDÜ BU GÖZLER😏
Ramazanda oruç tutup her dakika ossurup trafikte küfür edip iftar açanlar
Ahlaklı olsun dinsiz olsun
Dinde olsun be bence
İkiside olmasın yani senin için
Ahlaklı olması önemli bi de çocuk olursa çocuklar benim dinimle yetişecek bunu kabul etmeli
Hm
Öyle
Kesinlikle ahlaklı olması çünkü dindar olanlar da ahlaksız olabilir
Haklısın
Teşekkür ederim
Rica ederim 😊
Sen Diyarbakır da mısın
orada mı okuyorsun
Ahlaklı olması. Kapalı olması namaz kılması. Başka diyecek bişeyim yok hakim bey
Allah nasip etsin inşallah
Niye sende yok mu?
Namaz kılıyor musun?
Evet te
te?
Seni ister miyim sanmıyorum
:D ben seni istiyorum mu dedim :D Kendi kendine ne gelin güvey oluyorsun sanki seni istiyorum gibi neyin egosu bu awk :D :D
Ego değil bee önceden fikir belirtim 😁
Şu dakikadan sonra altın olsan da istemem seni. İtici bi konuşman var iyi günler
İyi günler
Din olmadan ahlak olmaz. Bunun için dinlerin genel kaidesi ahlaklı birey ahlaklı toplumdur. Din temsilcilerinin hatası ahlaksizlığı dine hamledilemez. Dini olmayanın ahlakı olmaz.
Pki namazında niyazinda ama ahlaki zayif kişiler
Ayet var namaz her türlü kötülükten fuhşiyattan alıkoyar. Diye kişiyi kötülükten fuhşiyattan namazı alıkoymuyorsa sorun namazda değil kişidedir. Zaten 150 200 senedir Müslümanlar bu haldeyse ki durum ortada bunun sebebi inancının gereğini yerine getirmemesidir.
Kesinlikle haklısın
Ahlaklı olsun yeter dindarlığa gerek yok
Ahlakı olmayan dindarları görüyorsunuz …..
Ahlâklı olacak kadar dindar olması
Ahlak herşeyden önce gelir
Ahlaklı olması tabiki
Ahlaklı dindarlık bi işe yaramıyor
Dindar görünüpte ahlaksız çok
Dindar ve ahlaklı
İkisi bi arada bulursak bizim sevinç 💃💃
Ahlak daha önemli
Tabikiside
Aynen din zaten bunun için var okuyup anlasalar hep bundan bahsediyor
İşte de
Mümkünse olmasın.
Ahlâklı mi yoksa dindar mi
Ben müslümanim güzel bacım ben nasıl ki sana saygı duyuyor isem sende benim dinime saygı duy inandığım peygamberim için düzgün konuş rica ediyorum
Kapali feraceli olmasi
Ne alaka
Severim yani
Dindar olmayan vurduruyordur
Ahlak yoksa
Gene vurduruyordur
Sen vurduruyon mu
Ben zokuyom
Ahlaklı olmasi daha önemli
%100
Ama günümüz dindar görünümlü ahlaksızlarla dolu maalesef
İkisi birden olmuyor mu