Yurtdışında yaşayan Türkler, aksanları, kültürleri neden bu denli bizden farklı ve garip sizce
2 ay
Yurtdışında yaşayan Türkler, aksanları, kültürleri neden bu denli bizden farklı ve garip sizce
Görmemişlik, cehalet, yobazlık ve yozlaşmışlık asimilasyon ile birleşince ortaya korkunç bir mutant çıkıyor hiç kimsenin sevmediği. Ne Almanya sever ne biz. Saçma sapan bir kitle onlar.
Harbiden öyle dediğin gibi mutant çok doğru bir tabir oldu 😅😅
Maalesef yazdığımdan özünde tiksinsem de gerçekler bunlar isteyen istediği kadar inkar etsin gestebayta geldiler gestebayta gidecekler. Hiç kimsenin sevmediği özünde hiç bir yere ait olamamış bir güruh. Ben de toplamda 8 sene yurtdışında 2 ayrı ülkede yaşadım hiç kimseden kendini bunlar kadar soyutlayan tuhaf tiplere denk gelmedim gelmem de herhalde. Almanya'da iş kabul etmememin sebebi bunları görmek istemediğim ve bunlarla aynı seviyeye indirgenmek istemediğim için.
Evet çok iyi özetlemişsin orayı ve tr yi görmüş yaşamış biri olarak sen daha iyi bilirsin tabiki
Estf hocam sadece kendi görüşümü paylaştım teşekkürler 👍🏻
Ben teşekkür ederim 🙏🏻
Gurbette yaşamak insanı çok değiştiriyor 🤍 İki kültür arasında kalıyorlar ve hayatta kalmak için bulundukları ülkeye uyum sağlıyorlar 🌍 Aksanları, davranışları, bakış açıları karışık olunca sana garip gelebiliyor 🙂
Onlar da çoğu zaman “ne tam oraya aitim ne tam buraya” diye hissediyor 😔 Biraz anlamaya çalışırsan aslında ne kadar zorlandıklarını fark edersin 💫
Cevap
2Cevap
farklı bir ülkede, farklı bir kültürde yetiştikleri için olabilir mi acaba😬😬
İyide bende yurtdışında yaşadım kısa bir süre hemen onlara benzemedim Türk kimliğime karaktermi korudum
ben de altı yıldır almanya'dayım onlarla alakam yok.. hatta bana da garip ve bazen komik geliyorlar. Ama burada doğup büyümek, bu kültürde yetişmek farklı bir şey
Değişik bir durum ne türk ne alman ikiside olsmamamışlar gibi
aslında bu disardan goruldugu kadar basit degil. Cok buyuk bir zorluk, çunku iki kültür arasında sıkışıp kalıyorlar. sonuç olarak ne ona benziyorlar ne ötekine...
ikisinden de azar azar alıp kendi içlerine harmanlıyorlar
Evet evet çok doğru bir yorum
ben bulgaristan'da doğdum ve 10 yaşına kadar orada yaşadım... bu yüzden bunun zorluğunu çok yaşadıgim icin şimdi burada almanyadakileri anlayabiliyorum az cok..
Kültür karmaşası olabişir eyv ama Türkiye de ki siyasi sosyal hayata yorum yapmaları burada yaşıyormuş gibi konuşmalar yapmaları aşırı aptalca bir olay ama
almanya'da doğanların karışmasına evet ben de bir derecede karşıyım.. ama benim 30 yilim turkiyede gecti ve o ülkenin birçok zorluğunu yaşadım. en son bu kadar kaosa, saçmalığa ve tek adam rejimine katlanamayip kactik geldik... ve sebeplerimiz bunlar olduğu sürece o ülkede olan biten her şey de bizi hala ilgilendiriyor. çünkü benim hâlâ bir türk devleti kimligim var ve bir ayağım hala orada, tüm sevdiklerim orada ve onlarin geleceğı de beni ilgilendiriyor ve endişelendiriyor haliyle
Sen istisnasın senin öücadelene destek veririm buranın havasını solumuşsun suyunu içmişsin ama yılda bir gelip maval okuyanlara bi tane patlatmak istiyorum
evet. onlar hayal dünyasında yaşıyorlar katılıyorum. türkiye'deki her şeyi o bir aylık toz pembe tatilden ibaret sanıyorlar 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Maalesef aşırı irite ediciler
çok normal. olduğun yerden bişeyler kapıyorsun illaki. helede orada doğup büyüdüysen.
İyi de bu kadar asimile olmak normal mi bilemiyorum tamam birşeyler kaparsın ams onu da beceremiyorlar almanyada yere çöp atamayan adam burada afedersin sokağın ortasına yapmadığı kalıyor
çünkü Almanya da bunu yaparsan ciddi cezaları var. Tr de yok. olay bu kadar basit. Almanyada adam medeniyetinden değil ağır toplum kuralları yüzünden uyuyor kurallara.
Yani öyle de Yine de insanlık namına bişryler kapmasını bekliyor insan
onuda kapıyorlar merak etme sen. yıllardır yurt dışında yaşıyorum. her tr ye geldiğimde ayrı hayal kırıklığı yaşıyorum insanlık namına
Ben pek rastlamadım eğitimlisine ama umarım vardır diyelim
etrafını değiştirmen lazım demekki :)
Yok ben değiştirmeyim hocam sizler medeniyet öğrenin bence çünki ben etrafıma davet etmiyorum öyleleri ama yolda yürürken bile yola sükmüren tüküren kırık türkçeli insanlarla karşılaşıyoruz
türkçenin kırık olması normal. kullanmaya kullanmaya unutuyorsun. ben hayatımı yurt dışında geçirmediğim halde bazen aklımdan çıkıyor kelimenin türkçesi ingilizcesi ya da ruscası geliyor aklıma. sen yurtdışına çıktığında etrafında hep türkler olmuş olabilir ama benim arkadaş çevrem gnelde rus hep. kullanmıyorum türkçe ya da çok az temel şeyler için kullanıyorum. unutuluyor tabiki. o tükürme olayı bizim halkımızda var. gidipte yabancılardan gördükleri şeyler değil. asimile olmak filan dğeil. bizimkilerin terbiyesizliği
Yurtdışında türk de çok oldu yabancıda yalan yok ama benim anlattığım şey daha farklı hocam farklı düşünüyoruz bu konusa ben örnek verdim sadece buna dayanarak konuşmadım genel manada bir kültürsüzlük (ne türk ne yabancı kültürüne adapte olabilme) ve medeniyetsizlik görgüsüzlük görüyorum bunlar benim düşüncem
Yurtdışında yaşarken dönercide çalışan değilde doktoru mühendisleri ile çevreni değiştir demek istioyrum bende
Hıcam dönercidni de gördüm doktorunu da inşaat firması sahibini de yarası olan gocunur sen bayağı bir üstüne alındın
bak işte bu şekilde konuşan birinden o dediğin şeyleri yapmasını bekleyeiblirsin.. ne için üstüme alınayım ya da gocunayım. benim çevremde böyle şeyler yapan insanlar yok. bunu ifade etmeye çalışıyorum ama yok sanırım olacak gibi değil..
Neyse size tanrıdan medeniyet diliyorum iyi akşamlar
Medeniyet? Sen, bana? :D tamam
Aynen 🙏🏻
Şükür sizinle aynı değil :D
Olamazlar da zaten ne kültürleri ne dilleri var ikisine de sahip değiller bizim gibi olamadınlar bi zahmet
Neden garip
Ne bileyim adam orada yaşıyor burdaki siyasi sosyal hayata yorım yapıyor falan
Bilmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?