Ben de ona diyorum ki sen önce dinini %100 yaşa yani başını kapat sonra bana kızmaya hakkın olur. Bu konu yüzünden çok tartışıyoruz
2 ay
Ben de ona diyorum ki sen önce dinini %100 yaşa yani başını kapat sonra bana kızmaya hakkın olur. Bu konu yüzünden çok tartışıyoruz
Kimse kimseye dini ozgurluklerinden dolayı kızma hakkına sahip dğeil. Ama ablanın yaptığı senin yaptığından daha mantıklı. Hiç kimse dinini %100 yaşamıyor. Senin bakış açın yalnıs bu konuda can.
Ben onun gibi değilim. Bi süre kıldım sonra bıraktım biliyorum yanlış ama devam ettiremiyorum
Ya olsun. İbadet diğer taraf için, herkes elinden geldiği kadar. Keşke kılabilsen içinde varsa. Ama birisi dini ibadetlerini yapıyor ayrı, iyi insan olması ayrı. Kuranda iyi insan olamayan muslimanda olamaz der. Çünkü müsliman olabilmek iyi insan olmayı öğütler boyle bir sarmal. Bizim ülkemizde namaz kılıp kuran okuyanı iyi insan zannediyorlar aynı şey değil.
Bu tartışma seni yıpratıyor olmalı 💔 İkiniz de inancınızı kendi temponuza göre yaşıyorsunuz ve bu çok kişisel bir alan 🙏 Ablanın sana kızması sağlıklı değil senin de ona “önce sen tam yap” demen onu savunmaya itiyor.
İkiniz de birbirinizin inancına ve seçimlerine saygı duymayı öğrenmelisiniz 💫 Konuşurken suçlamak yerine “ben böyle hissediyorum” dili kullanman tartışmayı yumuşatır 💕
Cevap
8Cevap
Namaz dinin direğidir. Her şeyden önce namaz. Kapanmak da farzdır, yalnız namaz çok daha önemli.
Bi süre kıldım sonra bıraktım biliyorum yanlış ama devam ettiremiyorum
kardeşim, "tamamını yapamıyorum" diyerek hepsinden vazgeçme. dinimiz "ya hep ya hiç" dini değildir. Kendini çok zorlamadan sadece farzlarla bile olsa yeniden başla. günde bir vakit de olsa kıl. o bağ bir kere kurulunca devamı kendi isteğinle gelir. Allah senin bu pişmanlığını ve niyetini görüyor, sakın ümidini kesip kapıyı tamamen kapatma.
Çok güzel açıklamışsın🥹
Kolaylaştırın diyen bir peygamberimiz var. Kuran da bin tane yapın, bin tane yapmayın diye talimat var. Hangimiz 2binde 2bin yapabiliyor. Salın birbirinizi. Hoşgörün
Kizmakta haksiz guzelce uyarabilir ama kıl diye yq da kilmiyorsun diye zorlayamaz herkes kendinden mesuldur.
Kimse 4/4 lük yaşamıyor ablan senin kötülüğünü istemiyor
Herkesin inancı ve yaşayış tarzı kendine, kimsenin kimseye kızma hakkı olamz bu konuda
Sen haklısın dinini çok iyi yaşasa bile senin kılıp kilmamandan ablana ne
Kimse kimsenin dinine veya dini yaşama şekline karışamaz. Bu Allah ile kul arasındadır
Ne senin ona kızmaya hakkın var ne de onun sana.
Bu konuyu açınca tartışıyoruz
Haklı ablan bence yavaş yavaş ablanda kapanır bende açık biriydim çok açık sonra içime geldi kapanmak nasip oldu yeni kapandım daha
Ama ben onun gibi olamıyorum bilmiyorum hazır değilim heralde. Ablam kapanmaz sanmam dudağın yanında piercingi bile var
Sen haklısın bisi derse vur ağzına
Abartmayalım
Kimsenin kimseye karısmaya hakkı yok bence
tanısmak isterim
Kiminle?
Sebep? Konumuz bu mu
İyi günler
Byyy
Berk bu abazalikta kacinci seviye olm
haklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?