Parası olana mı zengin denir yoksa hayatındaki idealleri ve başarıya ulaşana mı zengin denir?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yeterince parası zamanı ve enerjisi olan zengindir. Bunlardan biri eksik olup diğeri fazlaysa o seni zengin yapmaz. Çok paran var ama yiyecek zamanın ya da enerjin yok. Neye yaradı bu peki? Sadece maddi olarak zengin oluyorsun o durumda.
Doğru bir tanım.
harcayabileceksen para, keyfini surebileceksen basarı, yataktan kalkamıyorsan saglık, sokaktaysan ev. zenginlik kavramını romantize etmek istemiyorum cunku fakirligi de romantize etmeyi hic sevmem ama o anda neye ihtiyac varsa o ihtiyac zenginlik oluyor
Bence zenginlik istediğin ve dilediğini zamanın da ve vaktin de yapmaktır
ve o seyi yapabilme imkaninin olmasi
İstediğin ve dilediğin şeyin tutarlılığı zaten denklerle bellidir ihtimaller dahilin de veya dahilin de değildir
hic anlamadim bu cumleyi
Felsefe böyle bir şey işte toparlıyım istiyorsan ve durumun varsa o ihtiamli düşünür değerlendirirsin onu demek istedim
hahaha anladim tesekkurler
Durumun yoksa düşünsen ne olur ihtimal değil çünkü senle anlaşıcaz ama dur bakalım :D
tamam iste ben de onu diyorum ya, ihtiyacin oldugu an bir seyi yapabiliyor olmak, o imkana sahip olmak zenginliktir. ayakkabi almak istersin gider alırsın zenginsin demek ki. ayakkabi alma imkanina sahipsen gidip almasan bile yine zenginsin
Ayakkabi ile zenginlik ölçülmez bu örnek olmadı ama benim de 3 işim var ayakkabılar saatler var ama zenginim diyemiyorum çünkü hala çalışmak zorundayım kafamdaki ise bir denize yakın ev yapıp emekliliğimin tadını çıkarmak spor salonu güzel kitaplarla dolu oda hobilerden fotograf çekmek gibi bunu istiyorum yavaş yavaş yapıcam :D
zenginligin ayakkabiyla ölçülüp olculmedigini ayakkabisi olmayan birine sor
Olmadı ayakkabım bende yoksul bir hayat sürdüm merak etme oradan buralara geliyorum benim mahallemdeki yaşanılan ortam da zordur benim gibi birilerin çıkması :)
:)
O yüzden geçmişini bilmediğin biri hakkın da yorum yapma bir sürü bu durumdaki insana elim dokunur ben kendi hayatımı örnek alarak konuştum elbette olmayan biri için bu bir lüks benim için değil.
ne uzattın ya ya tamam ayakkabin yokmus ama zenginmissin. sokakta yalınayak yuruyen cocuga da soyle bu cumleyi ayagina giymeye ayakkabin yok ama sen zenginsin de bakalim o sana ne diyor. metafor denen seyin varligindan bihabersin sence olay ayakkabi mi orada? sence zenginliği ayakkabiyla mi ölçüyorum? hastasındır su ilaci ic iyilesiceksin denir o ilac zenginliktir, saglik zenginliktir. başını koyucak yuvasi olmayan icin çadır zenginliktir. kısır bir kadin icin cocuklar zenginliktir. uykusu gelen icin uyuyabilmek zenginliktir. senjn 3 isin varmis allah bereket versin, senin icin koydugun hedef "bir denize yakın ev yapıp emekliliğimin tadını çıkarmak spor salonu güzel kitaplarla dolu oda hobilerden fotograf çekmek" ise bunlar zenginliktir. okudugunu anlama becerisini de eklemeni tavsiye ederim
Beni anlamayan kimseyi anlamak gibi bir gaye içerisin de değilim uzatmıcam da zenginim de demedim olayları başkası gözünden değil kendi gözümden değerlendirdim sen genelleme yapıyorsun neyse.
Gerçek zenginlik bence ikisini de belli bir dengede tutabilmek 🧠💸 Para temel ihtiyaçların için gerekli yoksa stresin hiç bitmez 😓 Ama sadece para olup hedefin olmazsa da içi boş bir hayat olur.
İdeallerin ve başarıların sana anlam katıyor. Hem karnın hem ruhun doymalı diyebilirim 🧡✨👣
Cevap
2Cevap
sevilmek.
Gönül zenginliği
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?