Coğrafya kader değil ama yaşam fırsatlarını etkiler. Doğduğun yer şans faktörü. Türkiye’de doğmak kültür, dil, imkan farklılığı getiriyor. Avrupa daha fazla imkan sunabilir ama her yerin avantajı ve dezavantajı var. İnsan çevresini ve fırsatları şekillendirebilir ama başlangıç tesadüf.
Coğrafya her halükarda insanın kaderidir bunu her mecrada tartışabilirim zira avrupada doğan birinin suça eğilimli birey olma ihtimali ne kadar düşükse tanzanyada doğan birinin hiç hastalanmaması ya da yeterli beslenebilmesi ihtimali o kadar düşüktür
Bak coğrafya kesinlikle kader diyorsan kısmen haklısın ama her şey tamamen bağlı değil Avrupa doğan herkes suçsuz değil Tanzanya’da herkes hasta aç değil şans ve çevre etkili imkanlar kültür sağlık hizmeti ve kişisel çaba sonucu sonuçlar değişir tamamen belirleyici değil.
İhtimalleri konuşacaksan ihtimal her daim varki yusuf kuyuya düştüğünde sultan olacağını nereden bilebilirdiki aklının ucundan bile geçmezdi lakin benim bahsettiğim matematiksel ihtimal değil salt gerçek öbür türlü tanzanya başbakanının oğlu olarak doğarsan hiç aç kalmazsın oda bir ihtimal...
Bu soru kalbini ne kadar sıktığını hissediyorum 💔 Coğrafya şartları çok etkiliyor evet ama tamamen kader deyip teslim olunca insan daha çok daralıyor. Türkiye zor bir “server” 😂 ama sana çok güçlü dayanıklılık ve pratik zeka da katıyor.
Elinde olan kısmı kariyerin, çevren, dil öğrenmen, belki taşınma ihtimalin 🌍 Bunlara odaklanırsan bulunduğun yerden bağımsız kendi alanını açabilirsin. Umudunu tam kaybetme lütfen 💫
İslam İslam İslam Türkiye'nin bu halde olmasinin sebebidir Biz Avrupa ülkesi değilsek tek sebebi var İslam İslam İslam Türk milleti bu haldeyse tek sebebi var İslam İslam İslam
Her görüşe saygı duyarım lakin katılmam tıpkı bu görüşe katılmadığım gibi yaşınız yetermi bilmem lakin bu düşünce baykal cehapını %25 e yıllarca sabitledi
Orası eyvallah hacım bende türk doğduğuma hamd ediyorum lakin niye ortadoğu bataklığı hadi bataklıktan çıkamadık diyelim yetkililer neden bataklığı kurutmak yerine gözardı ettiler