Allah geçmişi, geleceği biliyor, biz niye buradayız o zaman. Allah bildiği şeyi neden bize yaşatıyor? Biliyorsan neden yaratıyorsun?
2 ay
Cevap
1Cevap
Tekrar aynı soruyu farklı kelimelerle sormuşsun yine çıktın karşıma önceki yazdığım yorumu oku
Ne yazdiysan. Burada gonder
Ulaşamıyorum soruya buraya at
Kader irade kaza bunlar gelecekten köpük değil ki? Hepsi geçmiş ve geleceği içinde zaten. Sen 10 kere de dünyaya gelsen aynı yaşantıyı yasican her şey belli
Ben kaderi inkar etmedim mesele Allah'ın bilgisi geçmiş ve gelecek
Ben şimdi geçmiş ve geleceğin tamam mı ben sana desem ki git suyu al camdan dok. Ben sana neden böyle birşeyi yaptırayım veya sen kendi iradenle yapasin? Ben senin o bardağı dokecegini biliyorum
Kuranı tamamen okudum. sohbete gitmedim
Kuran'da anlamadiginiz şeyleri bile ben anlıyorum herkes anlamını çözemez
Şundan dolayı olabilir mi mesela dünyaya gelmedik direkt cehenneme gittik diyelim dunyada yaşadık varsayip. Hani geçmiş gelecek biliniyor ya. O zaman biz bu dünyadan hiçbirsey faydalanma dan zevk almadan cehenneme gitmiş olacağız. bu haksızlık gibi birşeye denk geliyor gibi
İradeyi biliyor musun diye bu yüzden sordum abicim : ) kişinin kaderi değişir kaza - kader ilişkisini araştır dememdeki sebepde buydu hani okumuşsun ya kuranı keşke okumak için okumasaydın anlardın ne demek istediğimi kaderimiz yazılıdır Allah'ın yazdığı ve değişmicek şeyler vardır mesela ne zaman ölüceğin gibi kesin ve değişmeyen şeyler vardır onlar dışında hayatımızı nasıl yaşıcagımız bizim seçimlerimize kalmıştır mesela bardaktaki suyu dışarı dökmek demiştin bu senin seçimin istersen dökersin istemezsen dökmezsin istersen bi çocuğu doversin öldürürsün istersen o çocuğun başını okşar çikolata verirsin bu senin seçimin olan bir şey nasıl ölücegini değiştiremezsin ama nereye gidicegini sen seçersin Allah sana demiyor ki bak sen şu adamı öldürüceksin sonra cehenneme gidiceksin sana bunu demiyor haksızlık falan yok yani nasıl yaşarsan hak ettiğin yere gidersin daha çok uzun konular yazarak anlatılmaz o yüzden iyi bir hocaya git böyle böyle sorularım var yanitlayabilir misiniz de anlatırlar ya da çok zor değil iki dk YouTube yaz sorularını bir ton videolar var bu konuları anlatanlar
Yahu ben kaderimizi Allah yazdı veya biz yazdık demiyorum bu kadar dünya tingirtisina ne gerek var demek istiyorum
Allah bizimle neden uğraşıyor? Bildiği bir şey için neden bizi yoruyor
Cehhenneme gidicez haksızlık değil mi demişsin ya abicim ona cevap verdim bizden önce dünyada başka bir ırk topluluğu da vardı onları Allah helaket etti bizim kıyametimiz gibi onlarında bi kıyameti oldu ve onlar yok oldular sonra dünyaya biz gönderildik herşeye bizim aklımız ermez insanız Allah'ın bir planı vardır elbet ki ben hoca değilim yıllarımı araştırmalarla geçirmiş biri de değilim o yüzden sorularına ben cevap veremem videoları izle lütfennn cevaplar ordadır zaten Allah'a inan biri tevekkül edip yaşantısına baksa daha iyi yoksa bu sorularla kafasını yer bitirir dünyadan da hiçbir zevk alamaz
Muhsin yaptın yapacani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu soru kalbinin ne kadar derin düşündüğünü gösteriyor 💭✨
İnançlara göre bu dünya bir sınav alanı 😊 Önemli olan Allah’ın bilmesi değil senin özgür iradenle neyi seçeceğin. Sevgi mi merhamet mi adalet mi yoksa tam tersi mi.
Yaşadıkların sana kendini tanıtıyor 🧠💔🌱
Yaralarından güçleniyorsun affederek büyüyorsun sevebildiğin kadar olgunlaşıyorsun 💫