19 yaşındayım yaşıtlarım kafelere gider gezer ben evde oturmaya bayılıyorum evin yemeklerini temizliğini yapıyorum misafir ağırlamaya bayılıyorum mesela her gün halamı teyzemi çağırıyorum eve yemek tatlı yapıyorum annem çoğu zaman evde olmuyor her şey bende sizce ben yanlış mı yapıyorum yaşıtlarım gibi mi olmalıyım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
4 ayKendi doğrularını başkalarının yanlışlarına ya da doğrularına göre belirleyemezsin. Her iki taraftan hangisinin doğru ya da yanlış olduğunun kararı belli bir kitapta yazmıyor. kişinin hayat gayesi İradeyle başlar ve deneyim ile şekillenir. Sen böyle yaşıyorsun. ve “bunları yapmaya bayılıyorum” dediğin an bu senin doğrun olur ve sana saygı duymayı bilen insanlar tarafınca da senin doğrun olarak kabul edilir. Kendini değiştirip olmadığın biri gibi görünmek veya sırf başkaları tarafınca “normal” olarak kabul edildiği için sevmediğin, mutlu olmadığın bir şeyi yapmaya mecbur hissetmek zorunda değilsin. Belki de bahsettiğin yaşıtların yanlıştır ya da mutlu değillerdir. Olasılıklar dahilinde bunun tespiti ne yazık ki mümkün değil.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bende o yaslarda öyleydim hayati laylaylom sanırdım kişileri temiz akpak sanırdım herkes gözüme melek gelirdi hayat dolu cıvıl civildim kesinlikle evde olma yâni evet ev konfor alanı ama kendim yaşamış olarak sakin eve bagimli olma insanlarla icli disli olman güzel ama bir raddeye kadar insanlara tahammülün olmaya bilir eğer eve alışırsın bütün hayatın evde geçer ve hapis hayati yaşamış gibi olursun hayatın gerisinde kaldığını hissedersin Şu an bile sorguluyorsun farkindaligin yüksek demek kii gez dolaş arkadas edin temiz elit düzgün kişilerle ama ev hapis demek eğer hiç ama hiç çıkmazsan
10 Yorumla
Herkes gibi olman gerekmiyor. Ev kuşu olmak da güzel
Mesela bende süpürge yapmayı çok seviyorum terapi gibi geliyor, düşüncelerimi düzenliyormuş gibi hissediyorum. Ama yine de kendine zaman ayır, dınlen dışarı çıkıp dolaş
İlla para harcamak ya da dışarıda kahve içmek zorunda değilsin. Ama temiz hava almak, kendine zaman ayırmak güzel olabilir senin için de
00 Yorumla
4 ayNormal kabul edilmeli ha tabiki umumiyetle kıymeti bilinmiyor orası ayrı zaten yetenek, ihtiyacın gölgesinde ortaya çıkar ve kişi kendini zaruret altında geliştirirmiş barbi gibi kadının ihtiyacı yok ki yemek yapmaya, her gün yemeğe çıkarmaya gönüllü adam çok. Biz yemek yapmaya devam
26 Yorumla
Soran4 ayKatılıyorum bence bizim gibilerin değeri bilinmez teyzem de hep der elin oğluna beceriksiz gösterin kendinizi daha değerli olursunuz diye hayırlısı bizim için ben mutluyum bu durumdan en azından açta açıkta bırakmıyoruz kendimizi
- 4 ay
Aynen öyle sisterim ellerine sağlık şimdiden 🪷
Soran4 ayTeşekkür ederim 🫶🙏
- 4 ay
Bana mi diyorsun?
Yapay Zeka Cevapladı
Evde olmayı sevmek çok normal 🥰 Her insanın enerjisi ve hayattan keyif alma şekli farklıdır. Sen ev ortamında, yemek yaparken ve misafir ağırlarken mutlu oluyorsun bu harika bir özellik 💐
Yanlış yaptığın hiçbir şey yok. Yeter ki kendi hayatını başkalarıyla kıyaslama. Arada kendin için de dışarı çıkmak istersen onu da denersin ama buna mecbur değilsin 💛✨00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
77
Cevap
92Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,7b cevap paylaştı.
u 4 aykendi hayatın
00 Yorumla
4 ayYasitlarinin her zaman yaptigi dogru degil bence. Gunde 10 sayfa bile olsa kitap oku. Bir enstrüman calmayi ögren mesela.. ruhun zenginleşir. Ufkun acilir. Zaman zaman yuruyuse cikabilirsin. Mütevazi bir kac arkadasinla sosyal olabilirsin. Cafe kizi, avm kizi olmak zorunda degilsin elbette. Bence kendinle gurur duy. Mutevazi yasam biçimi ile, tarif ettigin gibi kendisi ile barisik ve mutlu olan senin yaş grubunda çok koz yok. Sadece ufak tefek ilavelerle zenginleştirilebilir.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. yani icinde ne varsa onu yap ya bence. bi yandan bunlarda güzel. bu kültürü de alman iyi bence. ama su acıdan eleştiririm seni akraba ile yapıyon. sosyallessen daha iyi. yeni arkadaslar da laızm dimi. varsa kankitoların ok sorun yok. teyze senden 3 5 yas buyukse arkadasda olur ama kocamankadınsa onunla herseyi yapamazsın
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 969 cevap paylaştı. Bu tamamen senın tercihin nerde mutluysan ona devam et boş ver etrafındakileri herkes çalışıcak herkes sürekli dışarıda olucak diye bi şart yok herkesin hayalleri özgür bırakılmalıki nasıl ve nerde mutluysa orada kendini geliştirip tek bir alanda uzmanlık sahibi olsun umarım musmutlu günler sizinle olur kızçe hoşçakal 🤗🏵️🍫🎈🌹💐
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
4 ayYağtığın kötü bir şey değil ancak hayatını bunlar için harcadığını zamanı gelip fark edince üzüleceksin. Mutfakta zaman geçirmeyi seviyor olmam, misafir ağırlıyor olman çok güzell ancak bunların hiçbir zaman zamanı geçmiyor senin kendime ait bie hayat inşa etmen gerekiyor. Arkadaşlarınla dışarıya da çık, yemeklerini de yap, okulunu da oku hepsini bir arada idare ettir
00 Yorumla
4 ayValla midemi doyuran gözümü de doyurur kalbimi de 😂😂 Benim mesela elim lezzetli bakteri mi her neyse var bi'şeyler ama mutfak denen alan bana aşırı sıkıcı geliyor. Yapabildiğimiz her şeyi sevemiyoruz maalesef yoksa aşçılık fıstık gibi meslek fıstıklı un helvası fıstıklı baklava fıstık falan filan 😂😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayNormalde olması gereken. Merak etme kuru kuru gezmiyor cafeye cafe gezenler... Akşama yediğini içtiğini ödetiyor gezidren erkekler yatakta. Yaşıtlarının parası olmadan nasıl geziyor? böyle sabah onlar geziyor akşam sevgilileri üstünde geziyor. Bu iş böyle.
20 Yorumla
4 ayen iyisini yapıyorsun gezmek arkadaş ortamları hepsi boş işler önceden sosyalleşmek için bir tarafımı yırtıyordum keşke hiç girmeseydim diyorum şimdi herkes meenfatci olmuş yüzüne gülüp arkandan konuşan tipler olacağına böyle güzel yaşa hayatı
30 Yorumla
4 ayOlması gereken şeyi yapıyorsun, senin o özendiğin yaşıtların 2 yumurta kıramaz, 10 dk evi temizleyemez, ileride çocukları olsa 1-2 ay a bebek bile yaşamaz.. Ellerinden de hiçbir şey gelmez.. Sen onlara bakma.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
4 ayYasitlarin gibi olmalisin evet, hala teyze ağırlamak misafir sevmek gence göre değil. Şimdi fark etmesen de ileride ruhunu yaslandirdigini anlarsin. İşini gücünü alinca kafan yerine oturunca agirlarsin misafirini
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
4 ayBu tamamen zevk meselesi. Bunun doğrusu yanlışı yok ama şahsen arada sosyalleşmek sana da iyi gelir. Gene evde çoğu zamanını geçirirsin, arkadaşlarınla da arada bir şeyler yap. Bu zamanların bir daha gelmeyecek.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı.
4 ayYanlış yapmıyorsun. Herkesin isteği mutluluğu farklıdır. İlerde canın kafeye gitmek isterse gidersin zaten. Ya da şimdi kafeye giden arkadaşların ileride senin gibi olabilir. Belki de herkes böyle devam eder. Nolcak
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
4 ayGayet güzel yapıyorsun ponçik kafelerde ağır gibi kaç geçe oturup laklak yapmanı sana kazandıracağı bir şey yok evde kalmak daha temiz sadece kitap okumaktan uzak kalma imkanın varsa da üniversiteyi oku üzerine Bunu ekle
00 Yorumla Her yaşın kendine has bir güzelliği var böyle mutluysan diyecek bir şeyim yok ama arkadaşların boyle yapıyorsa vardır bildikleri bir şey bir gün de onlarla takıl bakalım o şekil sevecek misin bir bak bir şey kaybetmezsin
00 Yorumla
4 ayEn doğrusunu yapıyorsun şu an dışarda insanları artık güven kalmadı ne kadar kendini evde oturup kendince aktiviteler geliştir misin daha mantıklı olur
04 Yorumla
Soran4 ayOrası öyle de bazen gençliğim boşa gidiyor gibi hissediyorum
- 4 ay
Aslı bu şekilde düşünme çünkü şu an dışarıdaki insanlara güven olmuyor nedeni ise artık hayatlarım günlük yaşamayı seviyorum Buda senin düşüncelerine ve sana uyacağını düşünmüyorum
Soran4 ayYani dışardaki tepkilerden dolayı öyle hissediyorum insanlara garip geliyor asosyal olduğumu söylüyorlar o yüzden bende bazen tereddüt ediyorum
- 4 ay
Boş verce dışarıdaki insanların düşüncelerini önemli olan senin düşüncelerin dışarıdaki insanları uyuttu her gün stres bunalım içerisinde olacaksan evde oturup mutlu şekilde hayatına devam etmek daha mantıklı
4 ay70 yaşına geldiğinde bu en güzel yaşlarını nasıl değerlendirdiğinu düşünüp düşünüp üzüleceksin, 40 yaşına geldiğinde gezmek görmek isteyeceksin ama asla o kadar enerjin olmayacak, tuhaf...
10 Yorumla
4 ayKanka bir şey diyeceğim tabii ki de evde oturup yemek yapsan daha güzel yarın bugün evleneceksin sevgilin olacak dışarı dışarıda çıkabilirsin kahve falan
10 YorumlaAşçı falan ol bu kadar seviyorsan. Ne güzel. Keşke o yaşlarda ben de heves etseydim böyle şeylere. Boş boş gezip eline ne geçecek? Kafede gezip tozanlar para israfı yapıyor. Bazıları erkek peşinde. Bu işin okulunu bile okuyup ileride şef bile ol
10 Yorumla
4 ayBence çok güzell.. Yani boş boş oturup hiç bi şey beceremeyip sürekli para yiyen, ailesinden şikayet edip nankörlük edenler senin kesip attığın tırnağına kurban olsunlar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 696 cevap paylaştı. İnsan sevdiği şeyleri yapıyorsa gayet normaldir ya. Başkaları başka şey yapıyor diye kendini yanlış hissetme. Hatta bunu bir içerik üretimine entegre ederek yeterli azimle gelir bile elde edebilirsin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
4 ayBen de çok severim bu dediklerinin çoğunu. 43 yaşında full bekar erkek olarak. Özellikle temizliği. Sorun yok ama arada sırada yaşında davran. Bir kaç arkadaş edin.
00 Yorumla
4 ayHerkesin sosyalleşme tanımı farklı; ben huzuru evimde, üreterek ve sevdiklerimle vakit geçirerek buluyorum. Kendi mutluluk formülümü uyguluyorum, başkalarının ne yaptığına odaklanmıyorum.
00 YorumlaGüzel bi'şey ev kadını diye böyle diyorlar. Yemek yaparak kendini rahatlatıyorsan mesleğini bunun üzerine de düşünebilirsin. Bende Spor gereği yemekleri kendim yaparım bi'nebze terapi.
00 Yorumla
4 ayBu yaşta bunları yaparsan 30 dan sonra kafelere gitmek istersin bence dozunda yap yine evle ilgilen misafire yardım et yemekler yap ama aynı zamanda arkadaslarınla gez vakit geçir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 474 cevap paylaştı. Evet cok normal senın yakıtların sokaklarda gezerken senin evde bunlarla ugrasman ilerleyen yaslarda kendını gecındırmemde hayatındaki insana ve aıle kurduğunda buyuk fayda sağlayacak.
00 Yorumla
4 ayAnlamıyorum arkadaş bir insan mutluysa niye bunu sorgular da sonra mutsuz olur, vallahi mutluluğu da hak etmiyor çoğunuz o yüzden sicip sıvıyorsunuz
Neden herkesle aynı değilim ühüüüü demek bu00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 885 cevap paylaştı.
4 ayevde olmayı hatta yemek yapmayı vs bende severim ama halanla teyzenle zaman geçirmek yerine dışarı çıkıp dünyayı görmeli farklı karakterlerdeki insanlarla tanışmak senin sosyal iletişiminin gelişmesi için daha yararlı olacaktır.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
4 ayHayir hic te yanlis degil herkesin zevkleri ilgi alanlari ayni olmak zorunda degil sen buyuk bir resmin icinde guzel bir detay olarak farkliliginla bulunuyorsun
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
4 ayİyi bişey ama erkekler değerini bilmez bu yüzden çokta takılı kalma evde, biraz dünyaya entegre olmayı da bil
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
4 ayKafede gezmek de değil ama bu yaşların kıymetini bilmek ve ileride fayda sağlayacak bir meslek edinmek gerek
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayBöyle devam ederse sana faydası olur çünkü bunlar zaten yapmamız gereken şeyler şahsen ben bunları yapmayı pek sevmiyorum ama sadece bunlara odaklanıp ilerde bakacağını düşünüyorsan bazı değişik şeylerle de ilgilen
00 YorumlaYemeği bana yapmıyorsan, benim evi temizlemiyorsan beni ilgilendirmiyor.
04 Yorumla
Soran4 ayBişey yazmasaydın o zaman niye kendi kendine rollendin
Soran4 ayBomboş Bişey yazacağına yazmamak daha mantıklı dene derim
4 ayHayır aksine meziyet ediniyorsun gayet de iyi, kendine sosyal medya hesabı da kurup bunları paylaşabilirsin mesela.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.
4 ayYoo eğer keyif aliyorsan daha ne hemde bir nevi hobini mesleğe cevirme imkani olan bir şey altin bilezik senin icin
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 487 cevap paylaştı. Herkes yapıyor diye yapma zorunluluğu yok, bunu anlamalıyız. İnsanlara göre hayatı şekillendirmek doğru değil.
00 Yorumla
4 ayYo gayet iyi yapıyorsun. Yemek yapmayı ve temizlik yapmayı bilen kız> feminist (erkek düşmanı) kızlar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
4 ayOlabilir herkesin zevki aynı olucak diye bişey yok bende 20 yaşımda hala evdeyim hiç dışarı çıkmam
00 Yorumla
4 ayBir şeyi herkes yapıyor diye doğru değildir. Bana göre herkes senin gibi olmalı. Harika şeyler yapıyorsun, devam et. :)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı.
4 ayYok hayır yanlış değil güzel bir şey ama ara sıra sende dışarı çık cafeye vs git, ödüllendir kendini her zaman sen yapma.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. En güzelini yapıyorsun. İleride daha da gelişip belki kendi yemek, pastane dükkanını açarsın. Maşallah, her genç sen gibi olsa
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 aybir kaç yıl geçince keşke yaşımın hayatını yaşasaydım gezseydim tozsaydim diye söylenirsin çünkü zaten bir kaç yıl sonra bunları yapmak yaşının gereği olacak okumazsan eğer tabii. şimdi gençken enerjin fazlayken dışarıya çık dolaş falan fistann
00 Yorumla
4 ayEn güzelini yapıyorsun amaaaa Tamamen kendini eve kapatmadığın sürece. Sosyalleşmeyi unutma.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı. Emin ol en doğru olanı senin yaptığın, helal olsun, nasibini doğru yollarla zaten bulursun inşallah.
10 Yorumla
4 ayİçinden geldiği gibi yaşa hayatını. Ama her zaman evde olmak insanı geliştirmiyor.
10 Yorumla
4 ayGüzel ama sosyalleşmek de hakkın tabi ki. Gez, eğlen onlar da gerekiyor. Zamanı geri getiremezsin.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı.
u 4 ayHayır evde kendinle vakit geçirmek ve bundan mutluluk duymak cok az kaldı senden
00 Yorumla Sen mutluysan sorun yok
Hem zamanla çok iyi yemek yaparsın00 Yorumla
4 ayHangi yaşam tarzı daha çok hoşuma gidiyorsa ve mutlu hissediyorsan o şekilde yaşamalısın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Doğru yapıyorsun yaşıtların misafir ağırlayıp yemek tatlı yapamaz bile
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 693 cevap paylaştı.
4 ayGayet güzel bir yönelim kazanca da dönüştürebilirsiniz
00 Yorumla
4 ayyemek yapmanın anormalliği mi varmış? anormal bulup düşünen bir zahmet doktora görünsün
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
4 ayNasıl istiyorsan öyle ol ama mutlaka mesleğin olsun
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 659 cevap paylaştı.
4 ayhayır çok güzel bir şey hem de sevdiğin şeyi yapıyorsun
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 785 cevap paylaştı. Yanlış değil ama her tercihin iyi ve kötü yanı vardır
00 YorumlaFıtratında var bence dogal ve iyi geniş bir ailede yetişmişsin bence
00 Yorumla
4 ayBu bir eksiklik değil. Herkesle aynı etkinliklerden keyif almak zorunda değilsiniz.
00 Yorumla
4 ayHayır halinden memnunsan bir sorun yok herkes aynı hayatı yaşamak zorunda değil
00 Yorumla
4 ayİyi bir şey, zararsız kendi halinde biri, bu zamanda sosyal olmak zararlı olmaya başladı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
4 ayDoğru yapıyorsun atanmak kolay değil bu yüzden 7 sene okumak saçma
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
s 4 ayHerkesin hayattan aldığı zevk ayrı. Senin sevdiğin buysa budur yani
00 Yorumla - Devamını Gör (109)
Devamını Gör(154)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > 19 yaşında evde oturup yemek yapmayı sevmek normal mi, yanlış mı yapıyorum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne