Birini taciz, tehdit, kişisel verilerin gizliliği, hürriyetten yoksun kılma gibi cezalar çok ağır mıdır
2 ay
Birini taciz, tehdit, kişisel verilerin gizliliği, hürriyetten yoksun kılma gibi cezalar çok ağır mıdır
Ağabeyim çok yakışıklı bir adam, ama dürüstlüğü olan ve boş, eğitimsiz kadınlara tahammül edemeyen adamlardan biri.
Kadınlar tarafından sık sık taciz ediliyor; ne yazık ki bu bir gerçek. Kendi gözlerimle sayısız grotesk ve gülünç duruma şahit oldum; kadınların onu kovalamasından ya da son derece şüpheli yorumlar yapmasına kadar.
Böyle zamanlarda insanların gerçek doğasını görüyorsunuz ve merak ediyorsunuz, hiç mi gururları ya da sağduyuları yok? Özellikle de kendilerini sorunlu zihinlerinde kraliçe sanan yaşlı kadınlar söz konusu olduğunda veya bu kadınlar çok daha genç olduğunda, onlara yapı, eğitim ve ahlak sağlayacak aileleri nerede diye düşünmek daha da utanç verici. Taciz genellikle kadınlara yönelik olduğunda daha çok vurgulansa da, erkekler için de çok gerçek; bunu inkar etmiyorum. Ama dürüst olalım, kadınlar da erkekler de taciz ediliyor. Kendim de tarif edilemeyecek kadar gülünç durumlar yaşadım.
Sınırlar ve kısıtlamalarla ilgili bir sorun var; bu da insanları aslında yapmamaları gereken şeyleri yapmaya itiyor. Ama zihinler başka yerlerde, akıl yerine içgüdülerle hareket ettiğinden, zararlı ve iğrenç bir şekilde davranan birinin sadece bir palyaço olduğunu kendimize söylemek zorundayız. Bırakın gösteri yapsınlar ve huzur içinde yolumuza devam edelim.
Bazı davranışların benimsenmesi gerekiyor ve insan değerlerini anlayan az sayıda eğitimli insan var. Geri kalanlar ise sadece idare ediyor ve görünürde hiçbir sonuç vermeyen absürt bir şeyler karıştırıyorlar. Esas olan kendinizi korumak ve gerektiğinde kendinizi anlaşılır kılmaktır. Ama yine de bazı insanlar anlamıyor, bu yüzden ya ona göre hareket etmelisiniz ya da son notaya kadar plağı çalmasına izin verip sonra kapatmalısınız.
Şikayette bulunun ve adalet arayın. Anonim kalmak mümkün; böyle bir ihlalin cezasız kalmasına izin vermeyin. Siber suçlar da çağımızın bir belasıdır ve çevrimiçi taciz en iğrenç olanlarından biridir. Bu yüzden harekete geçin ve korkmayın; adalet ve haklarınızı talep edin.
Ailenden neden gizliyorsun ki, gizleme. Benim ailem böyle durumlarda benim her şeyimi bilir mesela. Yakın çevrem, arkadaşlarım. Ailemden gizleyeceğim bir şeyim yok. Bence senin de yoktur, ailen sonuçta anlayışlı yaklaşıp sahip çıkarlar. Bir araya gelip de kendini bir şey anneden 2-3 serseriden çekinme.
hahahah s3rs3riden yazmıştım
Bu saydığın suçlar Türk Ceza Kanunu’nda oldukça ciddiye alınan suçlar 🙁 Taciz, tehdit, kişisel verilerin gizliliğini ihlal ve hürriyetten yoksun kılma hepsi hapis cezası öngören suçlar.
Savcılığa suç duyurusu yaparken ailenin haberdar olmasını istemediğini özellikle belirtebilirsin 📝 Bazı durumlarda adres ve kimlik bilgilerin dosyada gizlenebiliyor. Bir avukattan ya da baro adli yardım servisinden destek alman çok iyi olur 💛✨
Cevap
5Cevap
Gizleyemezsin. Tebligat gelecek çünkü eve. 👍
oranı buranı atıp böyle bişey yaptıysan çocuğun yerinde olsam, en iyi avukatı tutar herşeyi yapardım.
Takip ediyor taciz ediyor ben isteyere bı şey yapmadım
internette engel tuşu var. Ailene de anlatırsjn biter korkulacak bişeyin yoksa. ama benim anladığım sanal seksler yapılmıs o seni tehtid edince olay büyümüş.
İllaki ceza alır o kişi ve ifadeye polis seni cagırır sen karakola git en iyisi
Yani çok gizlenebilecek gibi değil.
Evet ağırdır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?