Ahir zamanda mıyız, şu dönem Müslüman olmak neden bu kadar zor
3 ay
Ahir zamanda mıyız, şu dönem Müslüman olmak neden bu kadar zor
Sahte inançların saçma sapan günlerinin olup olmadığı tartışacak kadar zırvalara inanır olmuş insanlar gerçekten çok yazık. İnandığı kitabı kendi dilinde okumaktan aciz embesiller okumuş olan millete parmak sallıyorlar. Sahte tanrısı sahte peygamberi ve insan yazması kitabıyla yüzlerce yıldız hala insanları kandırmayı başarıyor ya hayret doğrusu. Üstelik dünyayı düz zannettiği, en eski gök cisminin dünya olduğunu zırvalayacak kafada bir kitaba inanıp ahir mahir zahir diye ortalarda geziyorlar hani bir miktarda komik değil desem yalan olur. Üstelik inanarak yapmaları daha bir komik.
Son dönemde Müslüman olmanın zor gelmesi çok anlaşılır bir durum 🧠💔
Dünya hızlı değişiyor değerler karışıyor sosyal medya baskısı artıyor ve insan vicdanıyla hayat şartları arasında sıkışmış hissediyor.
Kalabalığın ortasında bile yalnız hissetmen normal. İnancını sorgulaman da günah değil gelişimin parçası 🌱
Kendine yüklenmeden küçük ama samimi adımlara odaklanman kalbini çok rahatlatır 🤲✨
Cevap
5Cevap
Bence evet. Müslüman olmak çok zor bu dönemde. Ben çok zorlanıyorum.
Aynisi teknoloji çok oyalıyor bizleri şu an olduğu gibi
Teknoloji karşıtı olmakta sakıncalı ama keşke daha yararlı işler için kullansak vakit öldürmek ya da birbirimizle tartışmak yerine devamlı 3 5 düşük zekalı insanın hayatlarından 15sn kaydırmak yerine
Sosyal medya hayatın bir parçası oldu mesela Instagram olmadan kalıcı arkadaşlık edinemezsin (kalıcı dediysem bu devirde ne kadar olabiliyorsan işte ortamlarda yalnız kalmamak icin) bunu bu yıl keşfettim arkadaşlar çok samimi başlasak bile bir süre sonra mesafe girip ortamdaki başka tiplerle daha yakın oluyorlardı biraz gözlemledim hep şu muhabbet onların benden daha yakın olduğu izlenimini veriyordu "ya sana dün gönderdiğim videoyu izledin mi?" Bende bunu yapmaya günde 500 video atmaya basladim inanır mısın kıymete bindim çok sarmasa bile önüme gelen 500 videonun hepsini herkese atıyorum bu sefer ne doğum günlerim unutuluyor ne ben.
Ben telefonu satmam çağa ayak uydururum birazda kendime çeki düzen vererek neye kullanırsan ona cekilirsin dabbetularz gibi aslında biraz bu telefonlar, cihazlar, teknoloji uçuk bir örnek olabilir ama kimi var ilim yaymak , bilgi alışverişi için kullanır kimi ;magazin takibi, dedikodu, fitne, hırsızlık, dolandırıcılık... O kadar sınırsız ki yapılacak şeyler (iyilik/kötülük ) burada nefis ve irade giriyor bizi zorlayanda bu uçsuz bucaksız nehirde hangi balığı yakalamak oluyor.
Hiç balık tutmazsan aç kalırsın (Osmanlı yenilikleri takip etmediği için yıkılmıştı) ve ölürsün. Ama hep zararlı, zehirli balıkları tutarsan aç kalmazsın seni biraz ayakta tutar ama ölümün daha sancılı olur ;faydalı balıkları tutarsan dünya hayatında, ölümünde faydalı olur Allah bizi faydalı balıklardan tutan kullardan etsin.
Öyle deme bende secemiyorum ahahahah işte bahsettiğim zorluk burada devreye giriyor. Nefisimizle mücadele etmeliyiz kazanırsak faydalı balıkların ağa takılmaması için hiçbir sebep yok. Bu faydalı balıklar neler dersek ilim, bilim, teknolojinin faydalı kısımları, Müslümanız diye diyorum dualar, siyer bilgileri ki harezmi, ibn sina, Ali kuşçu gibi ilim insanı Müslümanlarıda feyz almalıyız çok geri kaldık zaten bir destur demek gerekiyor baksana Gazze'de, Arakan'da, Doğu Türkistan da neler yapılıyor?
O halde neden bekliyorsun gerçekleştirmek için bir adım atsana?
Allah yolunu açık etsin umarım dilediğin şeylere ulaşırsın hayırlıysa kendine iyi bak 🫡
Evet zaman-ı ahirdeyiz.. Farzları yerine getiren, büyük günahlardan sakınan inşallah kurtulur..
Evet ahır zamandayız çünkü şeytan biz insanlarla uğraşıyor o yüzden müslümanlık vecibelerimizi aksatabiliyoruz
Bu dönemdeki Müslümanlık daha kıymetli ve değerlidir, sabır.
Ama ben açık bir kızım , namaz bazen var çoğu zaman yok. Dedikodu yapıyorum çünkü yapmadan iletişim kurulmuyor bu devirde bir dönem imanlı diye dalga geçildi (kendini müslüman olarak tanımlayanlar tarafından) kimsede inanmıyor benim namaz kıldığıma falan ama sen kesin Tarot falan bakıyorsundur diyorlar (hiç bakmadım ) hepte acaba ben doğru bir müslüman değil miyim niye böyle diyorlar diyorum
Ortam da etkili. Genelde dine uzak kişiler böyle konuşur. Ortamını düzeltmeye çalış ya da mesafe koy. “Dedikodu yapılmadan olmuyor” diye bir kafa yapısı olamaz.
Namazlarını kılman gerek. Bunları yaparsan daha iyi bir Müslüman olabilirsin.
Ortam böyle işte devir çok tuhaf azıcık iyi niyetli olsan saf, canım damgası yiyorsun. Dedikodu yapıp bizi bağlamaz denilerek çekiliyor en son tüm günahlardan ariniliyor güya. Namaza inşallah başlayacağım Allah inşallah huzuruna kabul eder tekrar beni
Eder tabii ki kardeşim Allah yolundan ayırmasın.
Zor ahir zaman elimizden geldiğince dikkat ediyoruz
Nesi zor? Çoğunluk müslümanların olduğu ülkede yaşıyorsunuz?
Müslüman olmak niye zor olsun, insan olmak zor. Sınırları zorluyorlar, zaten yavaş yavaş din diye bir şey de kalmayacak
Albert pike (ilk mason 33. Dereceden) mektubunda bahsediyor zaten hepsinden mutlaka oku.
Insanlar artık kendisini çok şaşırttı
Gerçekten kendi adıma konuşuyorum ben bile bazen para pul mal mulk dünya hayatı cazip geliyor halbuki yalan dolan
Zaten insan öleceğini bile bile yaşayan varlıklar değil mi hiçbir şey de mantık Aramıyorum artık
Soğuttular insanları normal
Allah'tan soğuyorsa cehennem sıcağına alışmalı insan. Kusursuz olan Allah ve din insanlar değil. Ben İslami okuyarak öğrendim (bitmiş değil sonsuz bir din ki ben son nefesime kadar öğrenmeye açığım ) ki Allah (CC) boşuna oku diyerek başlamamış yüce kitabımıza onunda kıymetini anladım bir yandan bir dönem (1 yıl) eve kapandım o dönem ateist arkadaşlarım vardı devamlı Talmud, İncil, Kur'an-ı Kerim Türkçe olarak okurdum içimde bir tuhaflık vardı hep bir Yaratıcının var olduğunu bilirdim ama dinlere mesafeli olmuştum medya ve çevre etkisiyle sonra Allah hidayete erdirdi hemde nasıl erdirdi, hala gözlerim dolar çok güzel şeyler yaşadım yolumu bulurken demem o ki sogursun ama ilacı kalbinde ve aklında Cübbeli sakallı tipler ya da medya maymunlarında değil
Bunun için soğuyorsa zaten hiç ısınamamıştır. Dinde de zaten bu burun sokma, zorlama olayı yoktur yani soğuyacağı şey İslam değil bizzat insandır. Donma noktası helyum gibide olabilir insanın , Tungstende olabilir işte bu yüzden cennet ve cehennem vardır.
Yok ise bir zahmet sormayın insanlara. Bir insana sorduğunuz ilk soru Müslüman mısın, namaz kılıyor musun oluyor neredeyse. Bu soruları sormak islama göre sizin haddiniz değil Allah’ın soruları. Fatih sultan Mehmet demiş ki, bir insana namaz kılıyor musun, oruç tutuyor musun, dua ediyor musun gibi Allah’a ait sorular sormayın. Aç mısın, açıkta mısın, bir şeye ihtiyacın var mı diye sorun demiş.
Ben yeni tanıştığım kimseye müslüman misin, namaz kılıyor musun demiyorum hatta tanıştığım insanlarda uzun bir süre demiyorum nasıl bir çevredeydiniz bilmiyorum ama cevremdede yok. Fatih Sultan Mehmet gerçek bir Müslüman onu örnek al ısın , çevredeki boş gürültüleri örnek al soğu seçim senin , sonuç seni bağlar beni bağlamaz.
Sonuç seni bağlar.
Ahir zamanın aslında en büyük sınavı"başkasına bakarak değil, öze bakarak" inanabilmekte yatıyor.
Sen İnancını insanların davranışları üzerine inşa edersen, o insanlar hata yaptığında senin binan yıkılır. Ama inancı doğrudan kaynaktan ve kendi kalbinden kurarsan, dışarıdaki gürültü sadece bir "gürültü" olarak kalır. Yani eğer dışa bağımlı bir ülke olmak istemiyorsan yaptığın roketin malzemelerini verdin diye senin oluyor sanmayacaksin yazılımıda sana ait olacak ki dış etkilerden bağımsız akıp gidecek havada.
Aslında ikimiz de medya maymunlarından ve şekilci tiplerden bıkmışız. Ben onlara kapımı kapatarak çözüm buldum, sen ise onlara bakınca kapın kapandı. Hedefimiz aynı o samimiyetsiz gürültüden kurtulmak geçtiğin yolu aynı ayakkabiti giymeden bilemem neler soğuttu bunuda bilemem ben biraz daha şanslıydim belki senden o yüzden empati seviyem tamamen dolu desem yalan söylemiş olurum o yüzden karışmam hayat senin hayatın, sonuç seni bağlar umarım güzel sonuçlar alırsın herkes bir sınavda kopyayla ilk sınavdan geçersin ama ikincide yanına tembel biri oturursa kalakalirsin o yüzden sadece kendine bak , kendini donanımlı kıl.
Son yazını sonradan gördüm kendine iyi bak sıktıysam kusura bakma
Bende gencim başta bahsettim zaten 1 yılımı dinleri araştırarak geçirdim diye nelerin soguttugu cevabını bilmiyor olsam bu süreçten bahsetmem. Ayrıca bende çok sıkıldım , iyi akşamlar.
Ahir zaman aynen
Bak yazından bile dalga mı geciyorsun yoksa ciddi misin anlamıyorum
Anlyamaman senin sorunun
Hayır çağın sorunu herkes çok agresif mesela son yazımı sen anlamadın ki anlayışlı biri olsan yazardin. Bazılari ironi adı altında yazıyor ya ondan sandım belkide cidden ondan bir alaya alma var ya da ciddisin bunu bile anlamadığımiz bir donemdeyiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?