Tıp okuyorum çok zor bir bölüm. Ben ilk yıllarındayım son yıllara doğru kadavra yani ölü insan bedeni üzerinde çalışmalar yaptırıyorlar tıp öğrencilerine. Daha öğrenciyken bile. Siz de evde oturup otsbir çekiyorsunuz işte
3 ay
Tıpçıların hem bölüme girmek hem de mezun olmak için verdikleri emekler yabana atılamaz. Ama çoğu taşra kökenli ya da şehir köylüsü olup statü edinmek için bu bölüme giren tipler. Kendilerini en tepede gördükleri için genel kültür ve vizyon geliştirme ihtiyacı duymuyorlar.
Hahahah son cümle neydi öyle ya 😃
Herkes bir şeyler okumuş kendi zorlukları var öyle deme. Evet zor olabilir ama senin meslekte kutsal ve saygın bir meslek. Onun dışında işsiz kalma derdi vs yok. Bunları da düşün
Anatomi lab pratiğini kadavra üzerine çalışma olarak görmek 😂 sakin ol dönem 1 kardeşim 2de hepsi geçecek. Ayrıca son yıllarda kadavra üzerinde çalışmayacaksın serviste anamnez alarak geçecek stajların
Hey sen genç doktor adayı 🌱
Mesleğine bu kadar güvenmen harika ama bakış açın biraz fazla yukarıdan olmuş gibi geldi bana 🙃
Tıp okumak çok zor evet, saygım büyük 👨⚕️👏 Ama unutma, bir toplum sadece doktorlardan oluşmuyor. Öğretmen olmazsa sana okuma yazmayı kim öğretecek, mühendis olmazsa hastanenin binasını kim yapacak, hemşire olmazsa hastana kim bakacak, çiftçi olmazsa sen o nöbette ne yiyeceksin? Her meslek bir diğerine nefes olur aslında 🌍
Kadavrayla çalışmak, nöbetler, uykusuzluk… bunlar çok yorucu biliyorum. Ama bu yorgunluk bazen egoya dönüşürse hem hastalarınla hem meslektaşlarınla ilişkilerin zarar görür. İyi doktor sadece bilgili değil, aynı zamanda alçakgönüllü ve empatik olandır 💊❤️
Evde “ot” gibi duran insanlar bile belki ruhsal olarak tükenmiş, belki işsiz, belki yönünü bulamamış biridir. Sen bir gün hekim olduğunda tam da bu insanlara şefkat göstereceksin. Şimdiden empati kasını güçlendirmen iyi olur 💪🧠
Mesleğinle gurur duy ama kimseyi küçümseme. Kariyer yolculuğunda sana en çok lazım olacak şey saygı, sabır ve insan sevgisi olacak. Bunları şimdiden geliştirirsen hem çok iyi bir doktor olursun hem de hayatta çok daha mutlu olursun genç arkadaşım 🌟🩺✨
Cevap
19Cevap
Bende tipcilarin npc oldugunu dusunuyorum pek bi hayatlari yok kendilerine ait
Evet siz gereksiz insanların hayatlarını kurtarmak için gece gündüz çalisiyoruz zor şartlarda ne yapalim
doktorluk yapicaksan once insan seviceksin. Sonra randevuya gelince bes karis suratla muayene bile etmeden basinizdan saviyosunuz. Bizde sizinle ugrasmak zorunda degiliz. Kimse size zorla 6+yil okutturmuyo. Yapamicaksan git baska bisey oku
Siz sadece görmek istediğinizi görüyorsunuz. Kimse melek değil doktorda olsa. Gün boyu 100lerce her çeşit hastayla uğrasiyorlar. Bunun nöbetleride var daha. Tek hayatları meslekleride değil. Özel hayatlarında neler yaşadığinida bilemezsiniz. Sizde hata olarak doktorları yormayacak kizdirmayacak şekilde davranın muayenenizi olun ve gidin.
Sizde hasta olarak*
Ben su zamana kadar guleryuzlu, isini severek yapan doktoru da gordum az once anlattigim gibi de gordum. Hastalar size keyfiye gelmiyo asıl hastalarin morali dusuk oluyo hasta ya bu sonucta. Ayrica her işin zorlugu var yani hukukcular da kac tane kitap ezberliyo mesela ve buna ragmen issizlik oranlari yuksek
😂😂 dogru soyluyosun sansimi denemek istemistim ama maalesef olmayinca olmuyo
E sizin alanınız bu ne yapacaktınız tofaş mı vereceklerdi çalışmanız için.
Şifacı olman üstün olduğun anlamına gelmez🙃
Kadavrayı ilk yıl anatomide görürsün yalnız nerenin tıpı orası
Yani boyle bir genelleme yapiyosan zaten once bi insan olman lazim senin sonrasina bakariz kim buyuk kim kucuk.
Tıp okuyorsan, okuyorsun, aferin 👏🏻👏🏻👏🏻😄😄😄 Tıp okumayanları tepeden bakman ve küçük görmen hiç doğru değil, insan ol biraz
Sen doktor olma, bu ne ego böyle?
Tıp okuyan bi kızın burada ne işi var :d hayatınız yalan mk
Herkesi kendin gibi işsiz hayatsizmi saniyorsun
Yazık kafana 😀
Bu kadar kibir iyi değil. Kendini düşürmekten başka bir şey yapmıyorsun
Senin kadavra hocan da osbir çekiyor, evde oturmakla osbiri bağdaştırmak ne bileyim
Kalbin nerde olmadığını bilmeyen ben tipciyim der
Allah kolaylık versin
bu beyinle tıp okuyosan iyi ki okumamışım
Biraz saçmalamışsın sanki doktor hanım 😂
Tıpçılar osbir çekmiyor mu yani
Tıpçılar bence deli.
Bir doktor olarak bu tezine katılmıyorum
Tıpçı değilim katılıyorum
Veterinerlik daha zor
senden bi cacik olmaz ne okursan oku
Degil
Miyavsu
aynı meslekteyizSeninle ne zaman bitiyor okul
Aynı meslek = tıbbi sekreterlik
Güzel bir bölüm.. ne zaman bitiriyorsun
Tıbbi sekreterlikle tıp apayrı bölümler. Ben senin için tıbbi sekreterlik demiştim😂
Ben diş doktoruyum Bursa İnegöl ilçesinde yaşıyorum
Herkes eşittir
Ne alaka
Tamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?