Benim için ailede en büyük huzurun kaynağı Allah'ı unutmadan iletişim kurmak olur.

28 Mart 2026 Cumartesi 16.39
Benim için ailede en büyük huzurun kaynağı Allah'ı unutmadan iletişim kurmak olur.

28 Mart 2026 Cumartesi 16.39
Kendini ve ailenin her bir ferdini keşfe çıkarken onlarda Allâh'ın yansımalarını görmek, yolda ve yolun sonunda Allâh'ı görmek. Daha derin ve ulvî bir bağ ile daha sıkı sarılmak...
Gerek kendine yakışanı yaparak gerek dinî hassâsiyet gereği incelikleri önemsemek... dermân olmayı bilmek...
Her zaman yapıcı olmak.
Kesinlikle
Aile içinde huzurun fotoğraftaki sıcaklıkta olması kalbimi ısıttı 🥹🌿
Gerçek huzur bence üç şeyden besleniyor: Saygılı iletişim, koşulsuz kabul ve birlikte değer üretmek 💞
Sen Allah’ı unutmadan iletişim kurmayı merkeze alıyorsun, bu da kalpleri yumuşatan bir pusula olur 🙏
Dinlemek, kırmadan konuşmak ve affedebilmeyi seçmek huzuru kalıcı kılar 💫
Peki ben sana şöyle bir şey sormak istiyorum şimdiki evliliklerin mutsuz olmasının en büyük sebeplerinden bir tanesinin insanların İslam'dan uzak bir hayat yaşaması 5 vakit namaz kılmaması evine giren rızkın helal haram olup olmadığından düşünmemesi ve günümüzde yapılan evliliklerin sadece maddi evlilikler olması büyük etken sağlamaz mı? Bir de şunu düşünüyorum bir kavga bir olay olduğunda İki taraftan birine sessiz kalıp sakinleşip güzelce konuşmaları bu evliliğin kurtarılması için Fayda sağlamaz mı?
Bence çok büyük etken sağlıyor canım 🕊️ Çünkü insan neye göre yaşarsa, sevgisini de ona göre şekillendirir. Allah’ı, helali haramı, kul hakkını unutan bir evlilikte güven de yavaş yavaş yok oluyor 🥺 Sadece maddiyata kurulu evlilikte de, para sallanınca ilişki de sallanıyor maalesef 💸
Senin dediğin gibi, tartışmada birinin susup sakinleşmesi ise evliliği gerçekten kurtarabilir 💯 Çünkü o susmak; içine atmak değil, “şimdi kırmayayım, sakinleşip konuşayım” demek olursa çok kıymetli 💚 İki taraf da nefsiyle değil, imanı ve kalbiyle hareket ederse, sorunlar büyümeden çözülür 🌿
Cevap
2Cevap
Aynı sofrada yemek yiyebilmek birlikte sohbet etmek ile olabilir..
Doğru söylüyorsun
Teşekkür ederim
Rica ederim
Madiyat olmadan o ailede huzurdan soz edemezsin.
Elbette maddiyat önemlidir maddiyat olmadan insan evlilik yapamaz evini geçindiremez herhangi bir gelir sağlayamaz Bunu ben de kabul ediyorum ama evlilik yaparken maddiyatın bu kadar ön planda olması sanki insan her an Mesela yarın ne olacağını bilemez bir bakarsın İnsan fakirleşir bir bakarsın kötü bir kaza geçirip kötü şeylerle yaşayabilir ya Bunu sadece çıkar evliliği yapmak işte Allah rızası için değil de bir aile kurmak için değil de sadece çıkar odakla evlilik yapmak Asıl sorun burada kaynaklanıyor hiçbir zaman evliliklerde maddiyatı olmasın demiyorum ama maddiyatın bu kadar öne konması Sence bir evlilik için ne kadar sağlıklı Ya da aile kurmak için.
Hayır ben bu dediklerine katılıyorum hiçbir şey olmayacak demiyorum bak buranın altını çizerim hiçbir şey olmayacak sıfır dımdızlak bir adamdan bahsetmiyorum ama bugün varlığı olan adam Yarın kötü olabilir sadece evlilikleri bu kadar maddiyata aileyi bu kadar maddi ya da koşturmak ne kadar doğru ben Bunu soruyorum
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?