Merhaba arkadaşlar, yalnız yaşayan var mı ne gibi zorlukları var ne gibi kolaylıkları var ailemden ötürü ayrı eve çıkmayı düşünüyorum fikirlerinizi ve düşüncelerinizi belirtir misiniz?
3 ay
Merhaba arkadaşlar, yalnız yaşayan var mı ne gibi zorlukları var ne gibi kolaylıkları var ailemden ötürü ayrı eve çıkmayı düşünüyorum fikirlerinizi ve düşüncelerinizi belirtir misiniz?
Merhabalar...
Kesinlikle Ben yalnız yaşayamam fıtratımda yok...
15 gün evde tek kaldım hiç bana göre değil öyle bir yoruldum öyle bir sıkıldım anlatamam.. ki bu 15 günün 10 günü evde değildim eve bile gelmedim yani ona rağmen sıkıldım...
Bu da bence insanın bir şeylere alışması ile alakalı...
Tek başına ev tutup başlayan bir insan bir şekilde kendini ona göre hazırlar psikolojik maddi manevi her şekilde alışır
Ama sonradan tek kalan bir insan alışamaz diye düşünüyorum en azından uzun bir dönem alışamaz
Olabilir ya kişiden kişiye değişiyor demek ki senin olmaz ama başkası yapabilir
1. Tek başına olduğun için bazen sıkılacaksın ev çok sessiz gelecek bunalabilirsin bir ses bir nefes isteyebilirsin.
2. Yemek konusunda zorlanırsın, tek kişilik erzak alacaksın bu yüzden çok çeşit alırsan bozulur, az çeşit alırsan seçeneğin sınırlı olur. Tek başına yemek yemekten ve her öğünde yemek hazırlayıp toplamaktan aynı işleri yapmaktan bir süre sonra sıkılırsın.
3. Ev işlerinin tamamı sende olacak ve en az haftada bir kez tüm evi temizlemen gerekiyor, bu neredeyse yarım gününü alır ve yorar.
4. Kira, elektrik su İnternet faturası, aidat, telefon faturası, tüm giderler sana ait olacak ve bunlara ek olarak kişisel giderlerin de olacak bu yüzden aklına gelen en küçük detaya kadar düşünüp hesapla ve ne olur ne olmaz kenara ayırabileceğin bir bütçe bırakmaya çalış.
Yalnız yaşıyorum 4 ay oldu
Çok şey var aslında ama başlık olarak yazayım.
Ev eşyasının çoğunu yakın kişilerdem aldım. Onları beklediğim için kıyafetleri yıkama sıkıntısı yaşadım.
Dışarıdan yemek yemeyi sevmiyorum. Evde yapınca biraz zaman alıyor. Hatta yalnız olduğumdan dolayı bazı gıdalar bozulabilir. Takip etmek gerekir. Evin konumu market, fırın give ulaşım gibi yerlere yakın olması büyük zaman kazandırır.
Ev eşyasını felan 2el felan almayı düşünüyorum ben veya birilerinin yanına taşınmayı
Ev arkadaşı ile anlatabilmek çok önemli.
Kurallarını en başta belirt.
Tek çıkacaksan da ilk başta zorlanırsın ama sonradan düzenin oturur. Benim 4 ay oldu , alıştım artık. Zorluk kalmadı. Zamanı nasıl değerlendirirm diye düşünüyorum.
Mobilyayı spotçudan alırken tahta kurusu gibi şeyler var mı kontrol et. Bir kere yaşadım, çok sıkıntılıydı. Sırf mobilya reklamı önüme çıksın diye Instagram indiriyorum. Bişi lazım olunca arat, senin önüne sürüyor zaten.
Beyaz eşya ikinci el alınır. Test edersin çalışır mı diye.
Yalnız yaşamak hem özgürlük hem sorumluluk demek 😊 İlk zamanlar sessizlik zor gelebilir ama kendi düzenini kurdukça keyif alırsın 🏡 Bütçe planı çok önemli mutlaka hesap yaparak harca 💸 Ev işlerini erteledikçe birikiyor bu da moral bozuyor. Güvenlik konusuna dikkat et kapı pencere alışkanlıkların olsun. Kendine küçük ritüeller oluştur çok iyi geliyor 💕
Cevap
12Cevap
Çoğunlukla yanlız yaşıyorum. Faydası da var zararı da
İşte onlar neler
Rahatsın bir kere. Karışan eden yok. Kendini özgür hissediyorsun. Canının istediği gibi yaşayabiliyorsun. Ama tek başına sıkılıyor insan. Bazen maddi bazen manevi yalnızlık çekebilir.
Valla kafam rahat ya kimseye hesap vermek zorunda değilsin onu oraya atma burayı kirletme diyen yok miss gibi 😂
En büyük zorluğu tüm yorgunluğun ardından ev işlerini tek yapacak olmak.
Aynen o var bi de
Bn yeni çıktım pek zorluk yok yalnız oluyorsun ama
Nasıl karar verdin ve öncelik olarak sorun yaşadın mı çıkarken vs ve ilk defa mı çıktın
Tayin verdim bn ama ilçeye verdim bn burada yapacak bir şey yok pek sosyal anlamda ilk defa xiktim
Anladım galiba öğretmen felansın sen. Valla bilmiyorum düşünüyorum sıkıldım artık aile ortamından ama böyle bir ortamı da bulamayız
Yok ya hemsireyim 😅
Senin işin daha bi zor :)
10 yıl yalnız yaşadım ben zorluk görmedim 🌝
Yaşamıyor musun hala
bende liseden beri yalnız yaşadım. ünv okurken yurt falan sevmediğim için ev tutmuştum. hiç zorluğunu görmedim. kendi dünyam oluyor
Bi taraftan iyi yani
çok iyi hatta. hangi şehirde yaşayacaksıın?
Bazen sıkılıyorum onun dışında zorluğu yok
Evde tek olunca sıkılabilir insan
Kitap film müptelası oluyorsun
Kaç yaşındasın
Yaşla ne ilgisi var
Yok meslek sahibi misin ondan
Çalışıyorum
Eğer arada insan içine karışacaksan sorun olmaz
Gel beraber yaşayalım. 😀
Boxer la gezerim evde 😬
Neden bunu söyleme gereği duydun
Rahat oluyo yani