Bu tür erkekler evleneceği kızda ne tür özellik ararlar? Sadece dış görünüş olarak sormuyorum, huylarını da belirtebilirsiniz. İlk görüşte evliliği nasıl düşünürler?
3 ay
Hepsi güzellik arıyor. Bana yazan çoğu kişi muhafazakar tayfadan hafız din kültürü hocası imam ne ararsan :) birine hatta dedim bak ben dar giyiniyorum bazen sence normal mi bu dedim senin için. Evet dikkatimi çekti ama biraz daha bol giyersin ileride dedi ben bunu değiştiririm kafasında çoğu
Ailesine değer verdiği gibi eşinin ailesine de değer veren hamarat sadık bir kız tercihimiz
Ama mesela benim ailevi sebeplerim olsa bu bir engel mi? Ailedeki küslüklerimden dolayı yanlış mı düşünülür? Ama anlaşamıyorum, farklı düşüncelerdeyiz. Nasıl anlaşabilirim ki?
Peki bir şey daha soracağım. Diyelim ki birini seviyorsun ama açık biri, ailen açık istemediği için o kızdan uzak durur musun?
Açık söylemek gerekirse ileriye dönük olarak saçını kapatmak beni mutlu ederdi, çünkü ailem de öyle ister dinî emirler gereği. Ama asla zorlamam, zaten zorlama ile anca geçici bir maskeleme işine benzer bu, içeride zamanla daha da baskılanmış hâle gelir. Bence başını zorla kapatmak istiyorlarsa yol yakınken kararını bir kez daha düşün, kendin ver.
Ya abi benden uzak duran bir çocuk var, muhafazakar bir ailesi var. Ben açığım, kapanmayı düşünüyorum ama onun için değil tabii ki, Allah rızası için kapanacağım. Ben de bu çocuğun benden neden uzak durduğunu bilmiyorum, acaba bu sebepten mi uzak duruyor bilmediğim için sana sordum. Başını ağrıttıysam hakkını helal et.
Abi iyi birine benziyorsun, inşallah bir duanda bana da yer verirsin. 🤲🏻
Senden de Allah razı olsun abi. Tabii ki senin içinde dua edeceğim, ben her zaman tüm kardeşlerim için dua ediyorum inşallah Rabbim dualarımızı kabul eder.
Yerine göre ağır başlı hovarda olmayan dini vazifelerine dikkat eden
Muhafazakâr ailede büyüyen çoğu erkek için öncelik genelde karakter oluyor 💫
Sadakat, saygı, aileye uyum, mahremiyete önem verme, güven vermen çok önemli olur 💕
Evliliğe de çoğu zaman “ciddi ilişki = evlilik ihtimali” diye bakar, çok uzun flörtü sevmezler. Uyum, değerler, ailesiyle anlaşman onlar için dış görünüşten bile daha belirleyici olur 🌿✨
Cevap
3Cevap
erkeğe göre değişir
Ailesine köle isterler
Ailesine bağlılık ister
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?