İstanbul’a taşınmak mı yoksa sorunlu ilişkim için burada kalmak mı, hangisini seçmeliyim?

Merhaba 24 yaşımdayım. Babamı 2 yıl önce kaybettik. Babamı kaybettikten sonra annem İstanbul'a abimin istediği şehre taşınalım dedi. Sırf abim istiyor diye oradan ev aldık. Aslında şu an yaşadığımız şehir küçük ve kolay bir şehir gelişmemiş evet ama en azından bütün işlerimizi halledebiliyoruz. Ama sırf abim istemiyor diye İstanbul'a hiç bilmediğimiz bir yere taşınacağız. Burada evlenirim belki diye 8 ay önce benimle çok ciddi düşündüğünü söyleyen bir çocukla tanıştık ailesi falan her şeyi biliyor hatta yani evlenmemiz için can attılar bu sürede. Ama biz bi ayrıldık sonra barıştık sonra aramızda bir şeyler yaşandı falan derken bu erteledi hep ciddi adımı. Tam ciddiyet olacaktı bu sefer babasıyla tartıştı ve babası bunu evlatlıktan reddetti. Çocuk zaten çok sıkıntılı her gün tartışıyoruz yani hiçbir şekilde bir ilişki yürütmesini bilmiyor. Neyse bir yandan abim annem bana diyor ki İstanbul'a gidince çalışacaksın orada öyle tek kişi çalışmakla ev geçinmez ( bu arada abim dışarının alışverişini falan da yapmaz asla umursamaz düzgün tembelin teki) böyle söylüyorlar tamam haklılar ama ben İstanbul'a gitmek istemiyorum ki biliyorum onlar için fedakarlık yapsam tüm hayatım mahvolacak ve asla kıymetini bilmeyecekler burada kalıp bu çocukla evlenmeyi beklesem paşa gönlü ne zaman olacak bilmiyorum. Gerçekten çok zor durumdayım ne yapacağımı şaşırdım.
İstanbul’a taşınmak mı yoksa sorunlu ilişkim için burada kalmak mı, hangisini seçmeliyim?