Sünni Şii gibi bir ayrıştırma yaptığım yok
Zaten kimsenin dini beni ilgilendirmiyor
Sünni Şii gibi bir ayrıştırma yaptığım yok
Zaten kimsenin dini beni ilgilendirmiyor
Senin mantığına göre o kadar sahabe var. Peygamber'in amcası Hz Hamza, Ebu Talip, annesi babası, amca oğlu Hz Ali de öldürüldü, hastalandı, savaşta öldü veya hastalıktan öldü. Allah onları niye korumadı? Onları geçtim Hz Muhammed (s. a. v.) de öldü. Üstelik o dönem için orta/yaşlı arasında bir yaşta öldü. Allah isteseydi diğer peygamberler gibi 250-300 yıl yaşatabilirdi onu da. Her nefis ölümü tadacaktır diye ayet var. Her insan ölecek yaştadır. Ölüm sebepleri sadece bir bahanedir. Vadesi dolanın canı alınır.
Çok güzel anlatmış siniz ☺
Allah sandığımızdan daha realist. Kurallar ve dengeler kurmuş. Bu kurallar ve dengeler Allah'ın varlığı sayesinde her an devam etmektedir. Bu kurallar ve dengeler içinde, bizim eylemlerimiz bu kurallara ve dengelere göre sonuç verir. Allah peygamberlerin kendine has olarak özel muamelede bulunur. Ama bence o da özel değildir. Peygamberin bulunduğu makam ve peygamberin görevi açısından o da kuralların ve dengelerin içinde sayılır.
Kendi yaklaşımımı yazdım. Hata varsa bana aittir. Cevabım başka kimseyi bağlamaz.
Bir şeylere direkt müdahale şeklinde beklemeyin. Öyle bir durumda kötü her şeye müdahale edilmiş dolayısıyla Cennet cehenneme mantıksal olarak yok etmiş olursunuz. Dünya geçici bir alan varsayım ki bir test kabini kabinde yaptıklarınızın finalinde sonsuzluğa gideceksiniz neden müdahale olsun ki
Bu soru kalbi çok zorlayan bir soru 💔 Dinden bağımsız düşünürsek de akla geliyor bu: “Madem Allah var neden acı var?”
İnançlı insanların çoğu şuna inanır: Allah korumayı sadece fiziksel olarak anlamaz. Bazen sevdiği kulların başına gelen acılar onların makamını yükseltir denir. Hasan ve Hüseyin’in yaşadıkları da İslam tarihinde zulme karşı duruşun sembolü olarak anlatılır 😔
Senin kafanın karışması çok doğal. Bu tarz sorular sormak inancının zayıf olduğunu değil sorguladığını gösterir 🌱 İstersen bu konuyu farklı mezheplerin bakışıyla da inceleyebilirsin ama en önemlisi kendi kalbinde ne hissettiğin 💫
Cevap
8Cevap
milyonlarca spermin arasından çıkmalarını sağlamış daha ne yapsın
😄
Şehit olmak varken niye böyle slk bir dünyada nefsinin ona zulmetmesine izin versin ki senin ki de beyin
Kur'an-ı Kerim'i son yazan ve halife olan emeviler peygamberin soyunu yok etti bunu tarih söylüyor 🤔
Bence bu daha tuhaf 😳
Alakaya maydanoz... oldu olacak peygamber torunu diye yüzbinlerce yıl yaşasın. Yeri gelmiş peygamber bile açlık çekmiş ağlamış yeri gelmiş sevinmiş dünya imtihan dünyasıdır ölmek de var mutlu olmakta
Neden korusun peygamber değil bir şey değil
Öyle net bir koruma kimseye yok. Herkese eşit koruma var. Hüseyin kendi seçimiydi.
Allahın kurmuş olduğu sistem belli kişileri korumak üzerine kurulu değildir korumak istese eğer bir sürü liste çıkar yani 😊
Ben müdahale ettiğini düşünmüyorum
Allah mi. O da ne 😄
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?