Doğma büyüme İstanbulluyum ama çok merak ediyorum Ankara 'yı
2 ay
Doğma büyüme İstanbulluyum ama çok merak ediyorum Ankara 'yı
Merhaba, ben de 18-19 yaşlarındayken tam da bu soruyu kendime sorarak gelmiştim Ankara 'ya. Ben de tıpkı sizin gibi doğma büyüme İstanbulluyum. Yani avantaj olarak en başta şunu söyleyebilirim. İstanbul'a kıyasla trafik konusu beni çok rahatlatmıştı. O kadar çok mesafeyi rahat ve kısa sürede gidebilmenin keyfi bir başka gelmişti. Öte yandan insanları bana bir tık daha sıcak geldi ve yine İstanbul'a kıyasla bir tık daha stressiz bir hayat var diyebilirim. Gezilecek çok yeri yok ama arkadaşlarınız, sevdikleriniz burada olunca ve işi gücü oturttuğunuzda burası yaşanabilir yer. Kimi zaman sıkılabilirsiniz falan ama dediğim gibi her şeyi tamamlayınca, düzeninizi sağladığınızda huzuru yakalayabilirsiniz.
Yani ikisini de gören biri olarak konuşuyorum ; İstanbul Ankara 'nın tırnağı etmez ya. Esnafı , insanlığı , sakinliği o kadar güzel ki. F/P muhabbetine girmiyorum bile hakkını veriyor çıkıyorsun. İstanbul gibi b. ktan şeylere kazıklanmak yok. Zaten son dönemde İstanbul'dan aşırı göç almaya başladı o yüzden.

En doğru yorum bu olabilir puhahahahaha
Ankara öyle bir yer ki, gezmeye gelirsen kısa süreli çokta fazla sevmezsin belki ama uzun süreli kalırsan asla vazgeçemezsin. Ankaram canımdır benim
Ankara sakinlik sevenler için çok keyifli bir yer 💫 İstanbul kadar karmaşık değil ama ilk başta biraz soğuk gelebilir 🙂 Sonra mahalleni tanıdıkça insanlarıyla ısınırsın. Kafeleri güzel, ulaşım düzenli, kışları sert ve soğuk olur ❄️ Ama güven duygusu yüksek bir şehir, özellikle düzen arayanlar için çok iyi 😊🌿
Cevap
17Cevap
Kızılay bide bir iki semt hariç her yer toz toprak yani İstanbul ile kıyaslanmaz bile
Hangi semtler
Mesela Çankaya Gaziosmanpaşa Bahçelievler
Bende İstanbul'dan Ankara 'ya taşındım benden sana tavsiye merak etme
Yaa neden peki
Çok defa geçtim oradan kuru çöl gibi bir yer İstanbul kadar olmasa da büyük bir şehir ama yeşillik falan yok yazın çok sıcak kışın da buz gibi dışardan gördüğüm o içine girip gezmedim
Bende Kayseri ama kendini bildim bileli sebepsiz şekilde Ankara 'yı seviyorum
Doğal guzellik diyorsan İstanbul ama ulaşım konusunda kesinlikle Ankara
Doğma büyüme Ankara 'da yaşıyorum ama nasıl bir yer bilmiyorum hiç gezemedim bile
Her yer beton.
Gayet güzel gelinmesi gereken bir yer.
Nereleri mesela
İstanbul daha güzeldir bence
Güzel tabi de Ankarayı da merak ediyorum
Yaşamak mı istiyorsun orada
Yok hayır sadece ziyaret etmek istiyorum
Gez iyi olur tabi
Güzel yer denizi yok espirisini saymazsan güzel
Protokol şehri her yeri taştan
Her zaman beklerım gelmek ıstersenız
Işıl ışıl heryer heryer sanki pavyon 😂😂