Annem babama inanmam için Kur'an'a bas dedi babam tamam dedi ben de yok dedim
3 ay
Annem babama inanmam için Kur'an'a bas dedi babam tamam dedi ben de yok dedim
Kur'an a el basmak, vallahi / billahi demek, büyük yeminler etmek hepsi çok sıkıntılı. Ağız alışkanlığı olarak bile kullanmamak lazım. Doğru doğrudur. Allah en iyi bilendir. İspat çabasına gerek yok.
Sizinle konuşabilir miyim
Prensiben mesajlara cevap vermiyorum. Buradan yazabilirsiniz.
Peki ya şimdi bir yıldan fazladır babamdan rahatsız oluyorum vücudum baktığı için niyetinin kötü olduğunu düşünüyorum rahatsız oluyorum dedim güzelliğine bakıyorum dedi sonra tekrar rahatsız oluyorum dedim nefis işte dedi o zaman bulunduğum odada oturma başka odada otur dedi annem hep yanlış anladığımi söylüyor bugün bayram babam elini op dedi bende niyetini bilmediğim için opmucem dedim sonra annem inanmiyorsan kurana bassin dedi babam tamam dedi bende basmasın gerek yok dedim sizce babamın niyeti iyi mi nasıl anlicam
Kötü niyetlisi de var iyi niyetli olup uslubunu doğru seçemeyen de... husn-u zan edin fakat yine de tedbirli olun.
Baba sevgisiyle güzelliğine bakıyorum söylemi hoş karşılanır da " nefs işte " söylemi çok sakat.
Hastalıklı ve sakat düşünceli bazı erkekler var ne yazık ki !
Siz hem dikkatli olun mesafenizi koruyun hem de orta yolu bulun ılımlı iyi niyetli olun.
Hassas, ilgili bir baba kızına bakabilir özlemle sevgiyle şefkâtle bu ayrı ancak içten içe farklı bir his ve düşünceyle erkekliği baskın gelip de bakıyorsa o problem.
Açıkçası hiçbir baba kalkıp da nefs işte demez dememeli haya eder öyle bir şeye
Yanında giyiminize ve tavrınıza dikkat edin siz yine de. Korkunç bir duygu.
İyi düşünün ama tedbirli olun tavrınızı net koyun.
Aynı odada bulunamıyorum ki rahatsız oluyorum
Eş bildiğime özel böyleyim diyip de nefsânî beklentileri olan, kafası atınca ağzını bosan, fantezi dünyasında yaşayan, dışarıda beyefendi gözüküp içten içe sıkıntılı sinyaller veren erkeklerden eş de baba da olmaz. Bazı kadınların hoşuna gider flörtöz bulur ama çok sakat sıkıntılı öyle adamlarla evlenilmez.
*bozan
Nereye kadar dikkat edicem ki bu nasıl babalık anlamıyorum gerçeği anlayıp gitmek veya gitmemek istiyorum bu evden tehlikeli ise kalmak istemiyorum sürekli endişe ile yaşam olmuyor
Normal davranın iyi niyetle yaklaşın fakat tavrınızı çok net koyun. Giyiminize, tavrınıza dikkat edin.
Bir süre köşenize çekilin. O da büyük ihtimal dikkat edecektir. Ancak uzun vadede bir daha sakat bir tavrı / söylemi / bakışı olursa o problem.
Ancak ben orada " nefs işte " söyleminden notunu verdim.
Rezil bir durum.
Kızına değil de kadın vücuduna yenik erkek çok. Nefsini terbiye edemeyenden, sapıktan, sapkından eş de baba da olmaz.
Aynı odada bulunayım mı
Normalde ben bu tarz paylaşımlara cevap yazmıyorum. Gördüğümde de nifak sokmadan olumlu yaklaşıyorum ancak bu durumda ben de çok rahatsız oldum.
Alaycı bir tavırla nefs işte ne demek
Siz sakin olun ve dikkatli olun lütfen.
Konuyu uzatmayın sonra anneniz de farklı yakıştırmalarla üzerinize gelebilir.
Ben evde bile giyimime çok dikkat ediyorum size de tavsiye ederim.
Allâh'a yönelin. Olumlu düşünün, dikkatli olun. Konu ile ilgili tavrınızı net koyup konuyu kapatın. Bir daha öyle bir şey sezerseniz o zaman daha da sıkıntı
Nefsini terbiye edemeyene insan da denmez bana göre. Babalıktan öte insanlık daha ön planda. Uslûb mühim.
Tavrınızı net koyun. Münakaşaya girmeyin. Dikkatli giyinin dikkatli davranın.
Uzak durun biraz mesafe koyun.
Aynı ortamda bulunmaya devam edin ki gözlemleyin
Odanıza kapanıp sonra çıkarsanız bak hemen de yumuşadı derler. Dik durun
Sıkıntılı bir adamsa onlar da çok rahat yemin edebilen kelime oyunu yapan tipler
Özenli bir baba şaka amaçlı bile olsa öyle bir durumda nefs işte demez bence.
Ya zaten gülerek söyledi nefis işte diyerek mesela mememe bakip gülüyor özel bölgeme bakıp sırıttı tuhaf gerçekten bunlar normal gelmiyor bana
Bunları cidden yaptı mı
Annenizle açık açık konuşun mutlaka.
Bu insan bile değil. Öyle baba olmaz olsun sapık hastalıklı bir adam bu
Anneniz konduramazsa, annenizin yanında farklı davranırsa mutlaka annenizin de fark edeceği şekilde belli edin.
Başta laf söyletmeyebilir ama sonra anlayacak huylanacaktır o da
Bir psikoloğa / psikiyatra gidin. Devlet hastanesinden de randevu alabilirsiniz. Sürece annenizi dahil edin bir şekilde
Evet
Başka bir durum olsa siz yanlış anlamışsınızdır yine de dikkatli olun derim ancak bu bariz sıkıntılı bir durum
Ailem izin vermez psikologa gitmeme bunları annemede söyledim yanlış anlıyorsun diyor sürekli
Bana hiç iyi niyetli bir baba olarak gelmiyor
Konuyu okula taşımayın diye düşünüyordum fakat böyle bir durumda eğer öğrenci iseniz okulun rehberlik servisi ile görüşebilirsiniz.
Kimseye belli etmeden mhrs den randevu alıp gidebilirsiniz bir devlet hastanesinin psikiyatri / psikoloji servisine.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na da başvurabilirsiniz.
En son noktada emniyete başvurun şikâyetçi olun.
Bazı insanlar vardır hastalıklı bir yapısı vardır tedavi olması gerekir bazıları vardır net kötüdür.
Bu adamın sorunları var. Sıkıntılı biri bu.
Açık açık yazmam ama çok rahatsız oldum belli ki adam zaten o konulara meyilli ve biraz rahat bir tip anneniz de o yapısına veriyor bunu ama kızıdır babası o bir bana böyle zaten yapısı belli biliyorum onu diyor ihtimal vermiyor.
Tekrar söylüyorum bu tarz sinyaller veren adamlardan eş de baba da olmaz
Siz duruşunuzu bozmayın konunun üzerinin örtülmesine de asla izin vermeyin.
Adımız çıkar vs demesinler adam insanlıktan çıkmış zaten
Evet babam çok rahat bir tip annem kafası biraz kıt diyor
Kafası kıt değil keyif ehli
ibadet eden bir insan nasıl böyle olabiliyor
İslâmı içselleştirememiş, gelenekselci islam ile taklit ederek yetişen insanlar var.
Dışarıdan efendi gözüken ama içten içe zayıflıkları / zaafları / sapkınlıkları olan insanlar var.
Çok yönlü biri olmak farklıdır, sapkınlık ve ruh hastalığı farklıdır. Bu adam karaktersiz.
Hiçbir şey olmasa yani sakat dahi olsa insan ar eder içinde tutar olumlu yönde bu durumu değiştirme çabasına girer vs o insan değil mea'el-esef
Şimdi benim ne yapmam lazım psikolog sorunumu çözer mi
Destek alın mutlaka. Yardımı dokunur. Terapi almak istediğinizi ayrıca ailenizin destek olmadığını desteğe ihtiyacınız olduğunu belirtin. İlgilenirler.
Ailenin böyle baskı yapması seni çok zorlamış olmalı 😔 Kur’an’a basmayı reddetmen çok doğru bir duruş olmuş 👍🏻 Bu tarz yemin ve ispat yöntemleri hem saygısız hem de duygusal şiddet içeriyor.
Sakin bir anında annenle babana duygunu anlatmaya çalış. “İnanmanız için böyle şeyler yapmak beni kırıyor” de 💔 Gerekirse güvendiğin bir akraba ya da rehber öğretmenden destek iste 🧡🙏🏻📖
Cevap
2Cevap
basma
Bas sen de kucuksun
Hayır öyle değil alttaki yazıyı oku soru çevrildi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?