Bize gelince bağırır çağırır köpek gibi azarlar.
Ama misafirlik ortamında yeğenlerine laf söyletmez. Yeğenlerini över.
Bize herkes ağzına geleni söyler kendi de dahil olmak üzere.
Bize gelince bağırır çağırır köpek gibi azarlar.
Ama misafirlik ortamında yeğenlerine laf söyletmez. Yeğenlerini över.
Bize herkes ağzına geleni söyler kendi de dahil olmak üzere.
maalesef her anne baba gerçekten görevini yapmıyor kendi çocukları arasında bile bariz açık bir şekilde ayrımcılık yapıyor bu yüzden o kadar psikolojim bozuldu ki üniversite sınavını dört gözle bekliyorum üniversiteye gidince hayatımın değişeceğine inanıyorum en azından stresim derslerden dolayı olur onu da kendi emeğimle hallederim..
Ben üniversiteyi bitirmek üzereyim. Bitmedi uzerimdeki bu işkence
İletişimi kesemez misin ben öyle yapmayı düşünüyorum çünkü gerçekten kan bağı var ama zarardan başka bişey değiller anne baba kardeşler hepside zarar..
Şöyle şehir dışında okuyacaksın ya bu güzel bişey. Ama maddi olarak bağlısın
Oyuzden hala o etkileri üstünde devam edicek. Sadece uzakta olduğun için hissetmiycen
Hem işte çalışıp hem okursan da bu sefer okulun uzar. Bunu göze alırım diyorsan zaten kendine ait bi maaş ve KYK yurdu falan olcağı için bu sefer onlardan yüzde yüz kopucaksin
Yani okulun bitince memlekete dönünce sudan çıkmış balık gibi hissedersin. O uzaklarda tek başına kendine ayakların üzerinde durarak verdiğin mücadelenin hiçbir anlamı kalmaz yani
Ben çalışmayı düşünüyorum o kadar bıktım bunlardan
Ama uzakta okumak daha avantajlıdır. Ailenden mola alıcaksın.
Okul bitince de gelmeyi düşünmüyorum kendime ev tutarjn 1+1 kira çalışır tek yaşarım Allah yüzlerini göstermesin o kadar nefret ettim
Burs kovala. Bol bol. Müteahhit kızı olmasına rağmen toplam asgari ücret kadar burs alan bi arkadaşım vardı.
Sen belediye bursu KYK bursu vakıf bursu ( ama güvenilir vakıflar eczacıbaşı falan örneğin) böylece part time isle bile kurtarirsin
Ama bursu namusun gibi koru. Yani
Hirsliysan yaparsın valla.
Daha üniversiteye gitmedim gidicem inşallah hazırlanıyorum diş hekimi olmak istiyorum
Ben bütün buralara basvurmadigim için pişmanım. Nasıl olsa bi kere başvurmak çıkar yanılgısına kapıldım. Allah ne verdiyse hepsine basvurcan
İnşallah olursun ama dış hekimligi ile işi yurutemezsin
O gün gelince mutlaka senden tavsiye alacağım ❤️
Öğretmenlik ile dışarda çalışmak yürür. Gerçekçi olmak lazim
Başarılar 🌸🌸🌸
Teşekkürrrr ederimmm
Bu durum çok can yakar 💔 Haklı olarak kendini değersiz hissediyorsun. Evde sana böyle davranıp dışarıda “mükemmel baba” rolü oynaması duygusal olarak çok yıpratıcı 😔
Çoğu baba dışarıda iyi görünmeyi önemsiyor. Ev halkını “nasılsa beni bırakmazlar” diye garanti görüyor. Sen suçlu değilsin. Sakin bir anında babanla duygularını konuşmayı deneyebilirsin 💬 Ama önce kendi sınırlarını korumayı öğrenmen önemli 🌿🧡
Cevap
5Cevap
Toplumumuz içinde bir hayli fazla akraba seviciliği bu yüzden kendi çocuklarına hayatı zehir eden çok
Bir de Ben aileme birkaç beden büyüğüm
Iclerinde en başarılı en zeki olanı benim. Kaç kuşaktır.
Gidip gidip benim kaldığım dersi falan anlatıyor. Halbuki ben o dersi bütte kurtardım. Beyinsiz işte.
Bayramda bunları anlatıyor akrabalarına
Fark etmiyor ki ağzınla kuş tutsan hatta kralın kızı olsan bile başarıdan çok tutumlar toksiklikler bitmez değişmez
Ama bu beni çok kötü etkiliyor. Ben idealist bi insanım.
Benim açıkçası emeklerimi çöp edemezler.
Psikolojim bozuldu. Sürekli üstüme geliniyor. Ben de annemi bayramda dövdüm. Onu öldürmekle tehdit ettiğim için babama söylemekten korkuyor.
Babam bana gözü dönüp bi fiske vurmaya kalksın bak Ben onu da öldürürüm de işte sırf hapis yatmamak için katlanıyorum.
Bazen zulmden kaçmak ailen bile olsa gereklidir
Bir söz uydurayım genelde yazmayı severim
toksiklikler arasında yetişen çiçeğin toprağı bataklık olur.
Öyle
Sağol daha çok moralimi bozdun
Biliyorum ama napalm keşke her cana düzeyli yaklaşmak eğilimimiz olsa oysa kalbimiz keşke her şeyi dozunda üzmeden ayarlama yapsa elden bazen dua geliyor
Beni zorla görüştürüyorlar onlarla
Peki nasıl bir yol izleyeceksin böyle gelişip gelişip modunu yerin dibine soktukları sürece en azından kaçış noktan vardır bayram özel günler dışında maruz kalmamak için
Bilmiyorum. Okul falan var işte. Ailemi katletmek ıstiyorum
Ya böyle düşünme lütfen kolay değil elbette ama madem idealist bir insansın bir şekilde burada hayatlarımız kesişti senin için ne kadar faydalı oluruz bilmiyorum ama yanlış bir şey yapmaman bizim de görevimiz insan olan banane diyemez.
Oysa biliyoruz ki buralarfa bir kız soru sorunca acısına dem vurup destek olmak yerine köstek oluyor güven kazanıp konuyu başka yere çekenlerle dolu ama herkes öyle olursa dünya cehenneme döner
Bu arada erkeğiz diye bizim de hayatımız zindan gibi geçti neler neler yaşattı babam anlatsam atıyorsun dersin korku imparatorluğu kırmıştı resmen yine eli haklı görenlerdendi aşağı yukarı 10 yıl olacak vefat edeli ama hayatımızı mahvettikten sonra ne çocuk olduk ne genç
Dünyanın kendisi cehennem zaten
Allah onların binbir türlü belasını versin
Ne ailem ne O aktabalar gün yüzü göremezsin. Enkaz altında kalsın inşaallah
Orası öyle yaşadığımız dünyaya bakarsak pekte matah yanı kalmadı
Yine de iyiler yüzü suyu hürmetine dönüyor işte
Ya banane be onlardan. Ben ailemi öldürmek istiyorum.
Sen çok dolmuşsun benim gibi yaşarken kaç defa bende babamı öyle yapmak istedim
Gl Dök içini diyeceğim anlat bakalım sana iyi gelen bir nokta buluruz gibi bilmiyorum ama empati telkin artık neyse işte
Bana iyi gelicek şey yüksek maaşlı bir iş
Yani onu sağlamak maalesef burada olanlar için düşük ihtimal sonuçta amaçları eleman almak değil. yinede seni bu psikolojiden uzak tutmak için ne yapabilirsek buradayız hiç bir şey yapamazsak birlikte ağlar kızarız çözüm olmasa da işte
Ben birlikte ağlama kızmayı umursamıyorum.
Öldürürüm bu iki em. besili
Ya biliyorum da bir şekilde bunu yapmaman için katil olmaman için uzaklaştırmak için çabalamak seni işte sonuçta elini kana bulamana değmez
Onlar 7-24 bana ugursuzluklarini hatırlatıyor.
Sabah kalkıyorum onları görüyorum. Yan odadan muhabbetleri bile benim canımı sıkıyor
Biliyorum üstüne düşmem sıkıcı oluyor ama konuyu yarım yamalak bilipte eğer bir gün bunu yaparsan daha özverili daha nebilim yanında olsaydım da sana faydam olsaydı diye üzülülürüm şu an bile çıtpınmak istiyorum da ne desem bilmiyorum
Bana ne demek bana göre değil işte
Bunun hiçbir çözümü yok. Allah size sabır versin işiniz zor
Birilerine yaranmaya çalışmakla geçmiştir ömrü
Biz yalakalık yapmayı bilmiyoruz diyor. Ama akrabalarına yalakalık yapıyor.
Benim babamda öyleydi😅
Sonuç ne oldu. O akrabalarına sklemiyor bile bunu
bılmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?