- Harçlık alanın hesabı kapanmalı dediğinizi duyar gibiyim 😒
- Kürt sorunu diye bir şey var. Allah'tan doğuda değilim. Orada kuzenler daha fazla 🙄 insan kuzenine harçlık verir mi dediğinizi duyar gibiyim 🙄 amcamıza da veriyoruz siz ne diyorsunuz..

Bol kuzenli bir ailede olduğum için trafik biraz karışıktı; sadece en küçük bebeklere harçlık verdim, gönülleri olsun. 🐣 Bana düşen pay ise bolca şekerleme ve tatlı yorgunluk oldu🍬 Amcaya harçlık meselesine gelince; bizde de adettir, büyüklere hürmet baş tacı..🥸
Vallaha gittim bankaya arefe günü 5000 TL 50 lik yüzlük yaptırdım gelen giden çocuk kim varsa yeğen, komşu hatta yoldan geçen hepsine dağıttım o kadar mutlu oldumki.. çocukların sevincini görünce hatta birisi diğer çocuklara gidin şu evde şu amca para veriyor demiş ramazan pidesi gibi kuyruk oldu evin kapısında 😄
Bir tane yeğenim var o da beni her gördüğünde abla boya kalemi al abla oyuncak al diye her seferinde 200 tl'mi yiyor bayramda harçlık marçlık vermedim o yüzden 😂😂 Hiç ona harcama yapmıyor olsaydım verirdim ama velet Allah eksikliğini göstermesin de sağlam soyuyor beni
Duyar kasmaya çalışma istersen 15 günde bir boya kalemi alıyorum çocuğa iliğimi kemiğimi kuruttu 😂😂 Valla yaşamayan bilemez çocuk büyütmeyen bilemez uzaktan konuşmak kolay 😄😄 Espri yapıyorum tabi fakat kendi çocuğuma bu kadar boya kalemi almazdım sanırım 2 haftada bir
Ayda yılda bir gördüğün yeğeninin eline bir zahmet 500 TL sıkıştır sen de o zaman yani n'olmuş 😂😂
Biz akrabalarla aynı apartmanda yaşıyoruz farklı durumlar farklı sonuçlar doğurur. Bekara karı boşamak kolay derler bilmiyorum hiç duydunuz mu 😂 Uzaktan konuşmak her zaman kolay ben yeğenime neyi eksikse her zaman alıyorum zaten oyuncaksa oyuncak kitapsa kitap ama har vurup harman savuruyor biraz. Bizim çocuk diğer çocuklar gibi değil aşırı paracı bir çocuk. Babaannesi para vermeyi unutmuş kendini de unutsaymış dedi böyle bir çocuk bu 😂😂 Kendi yeğenimi nasıl yetiştireceğimi de size soracak değilim orası da ayrı bir mesele tabi 😄
S **ktr git anlamıyorsan hey allam 😂😂 Değişik misin nesin sen beni engellesene oğlum hakkaten bak sana maruz kalmak istemiyorum. Ben engelleyecek kadar ergen değilim ama sen öylesin yap bence
Ben engelliyorum o halde enerjimi çekiyorsun uğraşamam 😂
Harçlık vermedim hiçbir zaman hep alıcıyım jfkjhh aldığım harçılığıda biliyorsun zaten. bir amcam kaldı onun da yarın elini öpmeye gideceğim bakalım jfjjhhg
Fotoğraftaki dede enerjisi tam içimi ısıttı 🥹🇹🇷 Ben artık harçlık veren taraftayım ama içimdeki çocuk hâlâ harçlık almayı da seviyor 😂 Hem kuzenlere hem amcalara vermen çok ince bir davranış bence, bereket paylaştıkça artar 💸✨
Kürt meselesine gelince, doğu batı fark etmez, önemli olan kalp ve niyet 💕 İnsanlığa odaklanınca bayramın ruhu daha güzel hissediliyor 🌙🧡
Cevap
38Cevap
Bayramda baba tarafından on bin lira harçlık aldım, kendim de çocuklara elimi öptürüp her birine 5 TL verdim 😅
Na na bese Wjdjs 6 yaşındaki Erkek kuzenim 5 TL yi görünce diyor ki bu ne lan Sahte Kürt 😅
Her birine 100 TL versem ne kadar param gider haberin var mı sjfjsj birsürü kuzenim var çünkü
Baba tarafına olan nefretim o kadar fazla ki kimsenin bayramını dahi kutlamadim bize geldiklerinde hoş geldiniz dahi demedim 🤷♀️ sadeceee babişkomdan tomar para alıp dün harcadimmmmm ve tabi ablamdaaan ddjdjdjjdjd yalan yok babanemi de sevmiyorum ama öptük elini napalim
Bana kalsın sebebi ama eminim duysan hak verirdin
Ben delimiyim boşu boşuna insanlardan nefret ediyim jsjdjdjd
Evettt çok zeki biriyim ben 😜😝💅
Bi bana mı vermedin seni kınıyorum shdjfkgl alandım. Harçlıklar temsiliydi genelde ama bir kuzenim 1000 verdi sağolsun 🤦🏼♀️ harçlık da vermedim yiok shdjg başka bahara
Biz küçükken bu kadar harçlık verilmiyor du. Biz büyüdük harçlık adet oldu. Artık yeğen kuzen çocukları vs derken komşu ve arkadaş çocuklarına bile verdim. Sanırım 6 bin gitmiştir sadece harçlık için
Her sene olduğu gibi alan taraftım😌 vermeye hangi sene başlarım bilemiyorum 😂
Senden bir şey görmedim ama 🙄 ne şeker ne çikolata ne harçlık 😒
Şimdi gönlünden ne koparsa diyeceğim de korkuyorum 🤦😒
Bilmem bir gözümü korkutuyorsun sen 🤦
Diğer göz çok açık korkacak gibi değil 😏😂
Yok hediyen makul değil başka seçenek sunar mısın lütfen 🙃
Böyle tonton bir dedemin dibinde oturup eski günleri o anlatırken heyecanlı heyecanlı o anlarsın ben onu dinleyeyim para vermesende olur.
Vermese*
Benimde 4 ay olucak vefat edeli, başınız sağolsun mekanı cennet olsun 🥺
Keşke yine dinleyebilsek..
Allah razı olsun..

Harçlık verdim 🥰
Bi harçlık almışım Allah sizi inanadırsın tek motivasyon kaynağım harçlık almakmış onu anladım dhxjsxjskd
Bayram benim için sadece sakinlik ve dinlenme demek. Hiçbir aktiviteye dahil olmadan, sessizliğin tadını çıkarıyorum.
artık harçlık veren tarafım sadece babam ve kocamdan harçlık aldım :D
Tam anlayamadım açıkçası, net bir soruya odaklanmak isterim.
Oğluma verdiler 3 bin TL toplandı çocuk olmadığı için bende yegenlerim iki tane onlara verdim başka da çocuk görmedim olsa verirlerse bende vericektim tabi
Oğluma verdiler bende eşimin yeğenine verdim sadece
Genelde harçlık veren kişiyim El Open 200 TL’yi kaptı
Harçlık veren olmadı :) 15 yıla yakın oldu alamadik harclik
alan oldum, artik bir meslegim oldugu zaman veririm heralde bilmiyorum
Eşek kadar olduk ya 😂 harçlık alma dönemi bitti maalesef
Şu yaşımda uzaktan bile harçlık aldım. Kurtulamıyorum 🤦
Harçlık veren oldum almaya bırakalı uzun zaman oldu
Harçlık verenin fakat harçlık da aldım. Babam ve eşim sağ olsun.
Veren el alan elden üstündür mantığıyla veren kısımda kaldık biz😂👌
Genelde veriyorduk ama bu bayram harçlık da aldım shdh
Alan da olmadım veren de olmadım artık dedelerim vefat etti kimse kalmadı onlar olsa yaşım kaç olursa olsun verirdi.
Sanki ben kuzenim
Burdayım hani görüyorum yazdıklarını
Engelllll
Bundan sonra böleee
Bööööv
Hayat diyorum knka hayat herşeyi yaparsın ama hiçbir şeyi yapmak istemezsin sorumlu olduğumuz değil zorunlu olduğumuz şeyleri yapiyok
Harçlık alan oldum...
Harçlık verdiğim oldu kimse bana vermedi..
Ben hala kendimi alabilecek yaşta hissediyorum niye öyle diyorsun 🥹🥹🤣
Mesele paraysa erkeklerde büyümez 🤣
Artık vermiyorlar 😢😢
Bu bayramda harçlık verdik
Veren taraftayız artık🙃
Harçlık almadım da vermedim de
7 bin₺ topladım🤦🏼♀️
8.000 TL keseden eksildi 🤣
Veren taraftayım
İkisi de olmadım akraba ziyareti yapmadım
Yeğenime verdim bir tane iş arkadaşımdan da aldım.
alan oldum baya topladım kıyafet aldım
17 yaşından beri veren taraftayim
Harçlık veren olmak kaderimde var
artık veren olduk
Büyüklerden alıp Küçük çocuklara verdim 😅
artık veriyorum valla 😂😂
Harçlık veren oldum be
Alan olamadık
İki tarafa da yazıldım
Tabi ki harçlık verdim
Alma verme dengesine dikkat ederim hahaha
Maalesef veren olduk ula 😂
Verdiği harçlığı geri isteyen oldu
Veren oldum. 😊
harçlık veren
Alan
Bazen veriyorlar küçüğüm ben 😅
Vermedim de almadım da.
Ben hep alanım ya, abim verdi ama bir tek
Yaklaşık 2 bin lira gitti. Çocuklara helal olsun.
Harçlık alan tabikide
ikisi de değil
ikisi de olmadım
Harçlık almadım ama harçlık verdim 😄
harçlık aldım da verdim de
Harçlıkta verdim aldım da
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?