Hülleci dediğimiz kişiyle gerçekten karı koca olması gerekiyormuş. Benim aklım almadı böyle bir şeyi.
3 ay
Hülleci dediğimiz kişiyle gerçekten karı koca olması gerekiyormuş. Benim aklım almadı böyle bir şeyi.
Hülle kesin bir şekilde lanetlenmiştir yani en baştan seni eski kocanla yeniden evlendirmek üzere evleniyorum demek bu evliliği yapmak haramdır buna hülle denir hile den gelir, yani senin verdiğin üç talaktan sonra eşinin yapacağı evlilik tam anlamıyla normal olmak zorunda ve bitişide doğal yolla olmak zorunda vefat boşanma gibi ama zaten o eş senin eşin olmaktan çıkıyor artık
Bu durum kafanı çok karıştırmış belli 😔 Böyle zorlama hülle evliliği hem duygusal hem manevi olarak çok yıpratıcı olur. Gerçek bir evlilik yaşanması şartı da işleri daha acı verici hale getiriyor. Zorla kurulan her birliktelik anlamını yitirir. Bence önce kendin ne istiyorsun ona odaklan 🧠💔 Sonra sakin sakin karar ver 🌿✨
Cevap
3Cevap
Hülle helal değil kesinlikle çok günah bişey
Bu nasıl iş ya?
Karımın başkasıyla evlenip karı koca olup ayrılması lazımmış
Aklım almıyor ya
İyi de bu da bildiğin g*vatlık değil mi?
Yemeyenin malını yerler demiş gibi
Oha
Ancak o adam boşayacak ki öyle evlenebilesin
hülle Osmanlı ile btti diye biliyorum
Karına niye boş ol dedin ki
Kavga ettik ve şiddete karşı olduğum için bir anlık sinirle ağzımdan çıktı maalesef
Yok öyle bişey
Varmış ya
Kur'an'a göre boşanan eşlerin yeniden evlenmesi, boşanma sayısına bağlıdır. Bir veya iki kez boşanan çiftler, iddet süresi içinde veya sonrasında, taraflar istiyorsa yeniden evlenebilir. Ancak, eşini üçüncü kez boşayan erkeğin, o kadınla tekrar evlenebilmesi için kadının başka biriyle gerçek bir evlilik yapıp boşanması şarttır (hülle geçersizdir).
kuran. diyanet. gov. tr
kuran. diyanet. gov. tr
+2
Kur'an'da Aynı Kişiyle Evlenmenin Detayları:
1. ve 2. Boşanma (Raci Talak): Eşler, iddet süresi (yaklaşık 3 ay) içinde veya sonrasında yeni bir nikahla tekrar evlenebilirler. Bu durumda çiftler birbirine helaldir.
3. Boşanma (Bayn-ı Kübra): Eğer koca eşini üçüncü kez boşarsa, çiftlerin birbirine geri dönmesi haram olur.
Tekrar Evlenme Şartı (Bakara 230): Üçüncü boşanmadan sonra eski eşlerin evlenebilmesi için, kadının başka bir erkekle, "hülle" (göstermelik) olmaksızın, gerçek niyetle evlenmesi ve daha sonra bu kişiden boşanması veya eşinin vefat etmesi gerekir.
Hülle Yasağı: Kadının sadece eski eşine dönebilmesi için önceden planlanarak yapılan "hülle" nikahı İslam'da kesinlikle yasaklanmıştır.
Eski Eşlerin Durumu: Kadın, ikinci kocasından da boşandığında, önceki kocasıyla (3. kez boşayan) yeniden evlenmesinde bir günah yoktur, ancak bu durumda toplam boşama sayısı biter.
Bu kurallar, evliliğin ciddiyetini korumak ve keyfi boşanmaların önüne geçmek için Allah'ın koyduğu sınırlar olarak açıklanmıştır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?