Bayramda kocam çocukları ailesine götürsün mü, toksik kayınvalide ailesine gitmek zorunda mıyım?

Doğumdan beri eşim bir kere bile sabah kalkıp bebeğe bakmadı gece hiç bakmadı saat 11'de yardım et dedim öğlen bağırdı çağırdı küfür etti her gün alkol içiyor zaten doğumdan sonra başladı bu ayrıca ot kullanıyor ailesine söyledim bir şey demediler yardım lazım mı diye

sormadılar hiç ben eşime

dedim evi temizle komple o zaman git ama yapmıyor doğumdan sonra bu ev çok dahnik oldu çamaşırlar birikti artık oldu 2 yaşında ama o kadar birikti yapamıyorum destek olmadığı için lohsayken ailesi hiç sormadı bana yardım gerek mi hata bir kere lohsayken evime geldiler meze yapıyordum onun dilinde kocama bir şey dediler kocam da bana sen niye böyle yapıyorsun böyle olmuyor dedi ben de kocam bana bir şey dedi sanıp çekip gittim odama kadın dediğini bilseydim yine bir şey demezdim o günden beri beni çağırmadılar hiç ve yarın bayram için çağırdılar ama gelmek istemiyorum kendi dillerinde konuşuyorlar Türkçe bildikleri halde

Bayramda kocam çocukları ailesine götürsün mü, toksik kayınvalide ailesine gitmek zorunda mıyım?