Her gun bıktim boyle seyler olmasindan. Guclu olmak icin zorba olmak mi lazim?

Büyük bir firmada güvenliğim. Masa, cihaz vs ağır şeyler taşıtıyorlar. Kullandıktan sonra yerine geri götürmek için çok mesafe var yürüyerek 25 dkk civarı uzak depo. Servise de yetişmek lazım.

Mesainin dolmasına çok az zaman kalmışsa, ihtiyacı olan başka bir kapı, ofis vs var mı diye sorguluyorlar ve yerine kadar götürmektense yakında başka yere bırakıp gidebiliyoruz.

Yeni bir yönetici ise başlamış.

Vardiya sonunda dedim işte "cihazlar için yardımcı olabilecek misiniz?"

Yeni olduğu için ne dediğimi anlamamış olacak.

"Ne yani seninle birlikte taşımamı mı istiyorsun" dedi.

"Yok dedim bırakılacak başka yer olup olmadığını sordum mümkünse"

"Ben kapı kapı dolaşıp sana yer mi arıycam" dedi.

"Yok" dedim. "O anlamda söylemedim genellikle yöneticiler, bu cihazlardan sorumluyu arayıp sorarlar o kişi de yönlendirir o yüzden dedim." dedim.

"İnsanlar bizle mi uğraşacak çok saçma şeyler söylüyorsun" dedi.

"Saçma şeyler söylemiyorum, her gün tüm yöneticilerin yaptığı şeyi söylüyorum, cihazın bırakılacağı yeri belirlemek cihaz sorumlularının işi, hatırlatıldığında yapıyorlar" dedim..

"Ben senden mi öğrenicem geç yerine işi yap" dedi. Beni hem otomağe bağlamış şekilde tersliyor, hem de söylediğim şeyi değil, yanlış anladığı laflar üzerinden tersliyor. "Yanlış anlıyorsunuz ben o anlamda söylemiyorum, iş öğretmiyorum, siz ben mi taşıycam dediniz ben de ne demek istediğimi söylüyorum" dedim. "İşine bak işine saçmalama" diye cevap veriyor.

"Yeni olmanıza veriyorum bu söylediklerinizi" dedim. Vay efendim sen beni nasıl tehdit edersine getirdi. Terbiyesiz dedi hadsiz dedi, siz yanlış anlayıp hakaret ediyorsunuz" diyorum, onca şeyden sonra aha işte sesini yükselttin hepten haksız çıktın

Sonra korkak çalışanlar biz telefonla ilgileniyorduk hiçbir şey duymadık görmedik ayağına yattı, sonra hırt bir erkek dedi ki yeni olmasıyla ilgili konuşmak demek tehdit demektir. Herkesi kendi gibi hırt sanıyor.

Sonra üst amir geldi, "benimle tartışmaya girdi beni tehdit etti" dedi, bana kınama cezaları bilmem ne, özür dileyeceksin baskıları. Kendi söylediği her şeyi de inkar etti ben öyle şeyler demedim dedi.

Ben hep personelleri haksızlığa uğradıklarında koruyorum, mola yaptırmadan sürekli cihaz taşıttırıp isyan ettirdikleri personeller için yalan atıyorlar "durduk yere sinirlendi" diye mesela ben diyorum yok böyle böyle oldu diye.

Hayatta kötü ve zorba olmak mı lazım?

Her gün aynı şeyler geçen de biri personel listesini yanlış tutmuş soyadları karıştırmış, yedek elemanı operasyonda sanıp iş vermiyor operasyonda olan kişiden sürekli bir şeyler istiyor, onun soyadı filanca benimki şu, onun şiftinde yedeklik yazılıydı operasyon bende var" diyorum ama sırf ya listeye baktım dememek için ben sanki bilmiyor muyum onu da sen yapacaksın diyorlar bu kağıt okumaktan aciz alt insanlardan bıktım

Her gun bıktim boyle seyler olmasindan. Guclu olmak icin zorba olmak mi lazim?