20 yaşında evlilik ve uzun nişan süreci mantıklı mı, annemin baskısıyla nasıl başa çıkabilirim?

20 yaşında üniversite önlisans 1. sınıf okuyorum erkek arkadaşımla 5 yıllık sağlam temelli bir ilişkimiz var ilişkimiz gayet güzel sorunsuz bir şekilde ilerliyo birbirimize çok aşığız ben üniversitedeyken biz bazen beraber kalıyoduk üniden eve döndüm sevgilimle birlikte kaldığımız fotoğraflarımız bilgisayarımda kalmış ve annem görmüş gördüğü fotoğrafta da sevgilimle yemek yapıyoruz annem öyle bi tepki verdi ki sanki ben evli bi adamla yasak aşk yaşıyomuşum gibi bana beni aldattın sen hayal kırıklığısın bu çocuk senle evlenmiycek seni kullanmış tarzı konuştu baya sevgilimle evlilik düşünüyoruz zaten okulum bitince o hatta ben üniversiteye gitmeden aramızda nişan yapalım demişti ama ben kabul etmedim okul bitmeden düzenimiz oturmadan olmaz dedim şimdi annem o kadar çok baskılıyo ki beni sevgilim için onun seninle evlenmeye niyeti olsaydı bu zamana kadar bekletmezdi zaten diyo ama ben 20 yaşındayım daha yolun başı bu yaz gelsinler istesinler diyo annem sevgilim de geliriz isteriz olur diyo ama annem okul bitmeden o askere gitmeden evlenemezsiniz diyo bu defa biz uzun bir süre nişanlı kalmak zorunda olucaz ve herkes bu sürecin çok zor olduğunu söylüyo ben napıcam nasıl bir yol izliycem
20 yaşında evlilik ve uzun nişan süreci mantıklı mı, annemin baskısıyla nasıl başa çıkabilirim?