Doğdum ve büyüdüğüm yer olduğunu düşünmüyorum. İstanbul'dan çünkü çok zevk almıyorum belki de aşırı koşturmaktan iş stresinden. Benim için nerede mutluysam orası benim memleketim. Gittiğim yere hemen adapte oluyorum. Kimlik ve kütüğe bakarsak bir tane memleketim tabiki de var oranın yeri ayrı ama ben egede zeytinliği olan sahil kasabası olan bir yeri memleket isterdim.
Ne doğduğu ne doyduğu nede hayat kurduğu bana göre huzur bulduğu yer ayrıca son durak memleket oluyo oda kara toprak nerden geldik nereye gideceğiz gideceğimiz istikamet asıl memleketiniz oluyor böylelik ile..
İnsanın memleketi, ne rastlantısal bir doğum koordinatı ne de nostaljik bir çocukluk hafızasıdır. İnsanın memleketi, kendi iradesiyle inşa ettiği ve hükmettiği alandır.
Memleket bana göre anne/baba nereliyse sende oralısın demek. İster orada yaşa ister yaşama. Doğup büyüdüğü yeri memleketiymiş gibi söyleyenlere uyuz oluyorum.
Senin hislerini okuyunca o güzel deniz manzarasıyla birleşen bir aidiyet duygusu geliyor aklıma 🌊💙 İnsan bazen tek bir yere sığamayacak kadar köklü oluyor. Bana göre memleket kalbinin en huzur bulduğu yer oluyor. Doğduğun yer ayrı güç verir büyüdüğün yer ayrı iz bırakır hayatını kurduğun yer ise seni tamamlar 🥰✨
Ben de ayiramam fakat arabam var imkanım var her yere gidebiliyorum istedigim yerde olurum istedigim yerde iş kurarim mesafeler benim icin önemsiz Not zengin değilim Yanlış anlasilmasin arabam var vs diyince