Batıda çocuk yapma sayısı oldukça azalmaya başladı. Belki 1-2 çocuk ama doğuda hala 5-6 çocuk yapılıyor. Bunun sebebi nedir sizce?
3 ay
Batıda çocuk yapma sayısı oldukça azalmaya başladı. Belki 1-2 çocuk ama doğuda hala 5-6 çocuk yapılıyor. Bunun sebebi nedir sizce?
Doğuda da doğum oranları eskisi gibi değil 5-6 çocuk yapan nesil çok azaldı, genel olarak doğum oranlarında bir azalma var bunun kesimlerle alakası yok.
Ama yine doğu , batıya göre önde
Bi tarafta eğitim var, insanlar bi çocuk olsun ama güzel yetiştireyim, topluma faydalı olsun derken, diğer tarafta cehalet var, çok olsunda para kazanıp bize bakar kafasında!
Doğuda kalabalık aile yapısı toplumsal destek ve ekonomik güven hissi sağlıyor 😊 Batıda bireysellik ön planda olduğu için insanlar kendi yaşam alanına ve kariyerine odaklanıyor ve çocuk sorumluluğu daha ağır geliyor 🌿 Sen de bu farkın oluştuğunu günlük yaşamda rahatça gözlemleyebilirsin 💛
Cevap
4Cevap
Doğu kalabalık aileyi kaldırıyor bir şekilde yardımlaşma dayanışma var batıda bu şekilde değil
Yani bilmiyorum sadece bu yüzden mi
Evet tabi ki iç anadolu ve doğu ekonomik anlamdada bir tık daha uygun mesela batı daha pahalı
Bu yüzden olabilir evet ama ben mesela batıdayim burada yaşayan doğulularda buraya göre yine daha fazla çocuk yapiyor
Onlar düzenini kuranlar bakarsan eğer hepsi farklı bir sektörde ancak hepsi birbirine destek yine de
Siz de mi doğulusunuz?
Hayır batılı ya siz?
Ben de
Nerelisiniz peki
Konfor alanı işte bireysellik
Aile planlaması
Aile düzeni
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?