Aileniz ne kadar baskıcı hiç diyor musunuz, keşke benim de ailem seküler olsaydı diye seküler ailede doğmak gibi bir keşkeniz var mı
3 ay
Aileniz ne kadar baskıcı hiç diyor musunuz, keşke benim de ailem seküler olsaydı diye seküler ailede doğmak gibi bir keşkeniz var mı
Cevap
3Cevap
kimse baski yapamaz bize
Öyle bi lüksleri yok zaten erkeksiniz🙃
Bazen düşünüyorlardır bence
Bence muhafazakar ailede doğanların hiçbiri mutlu değil öyle düşünüyorum
Tabii ki öyledir kendi kararlarını kendi veremiyor çoğu bu yüzden de gelişim eksikliği yaşıyorlar
Ve en önemliside baskıcı ailesi olan kızlarda kıskançlık çekememe durumları yaşanıyor erkekler yine özgür ama kısıtlanan bir genç kız yaşıtı olan saçını bedenini hayatını istediği şekilde yönetebilen diğer kızlara kıskançlık bi çekememe olabiliyor ya da imrenebiliyor hayıflanabiliyor
Herkes daha
Sekuler aileler de çok baskıcı Türkiye de. Baskıları farklı konularda ve şekilde olsa da bakıcılar. Bizim toplumumuzda baskicilik daha çok kültürden kaynaklaniyor. Doğru düzgün bir eğitim sistemi oluşturmayi başardaydik belki bir nebze toplum değişebilirdi.
Nası anlamadım
Neyi anlamadın
Ha şimdi gördüm diğer yorumunu okuyorum şimdi
Ama inanki seküler ailenin baskısı muhafazakar ailenin baskısından daha cazip geliyor
Sekuler ailelerin dayatmaları daha çok bence. Daha manipülatif.
Mesela sana hangi dayatmaları manipülatif geliyor seküler aile nimettir bence inancına fikirlerine yaşam tarzına yemene içmene giymene karışmıyorlar örneğin zorla müslüman ol demiyorlar daha ne olsun
Müslümanlığa düşmanlar mesela.
Aynı şekilde müslümanlarda onlara düşman saygı beklerler ama asla karşısındakine saygı duymazlar 😊
Ben Türkiye'de çoğu kişinin Müslümanlıği anladığını ve uyguladığını düşünmüyorum zaten. O da biraz daha kültürelleşmiş. Olan İslam'a oluyor bence. Muhafazakar ailede yanlış öğrendiği için dinden İslam'dan uzaklaşıyor. Sekuler aile ne olduğunu bilmeden direkt karşı çıkıyor zaten.
Müslümanlığı sevmiyorum ve herkes müslüman olmak zorunda değil Türkiye laik bi ülke bunu kabullenin artık
Bence herkes dinini yaşamalı. Yaşamak istemeyen yaşamasın.
Avrupa'da birçok kurum ibadetini yapmak isteyenlere imkan sağlıyor. Ordu'da başörtüsü kolaylığı sağlıyor elin amerikalisi. Amerika laik değil mi.
Kimse seni zorla kapatmasın. Karşıyım buna. Hayatını özgü yaşa dinini özgür seç. Ama dinini yaşamak isteyeni de etiketleme onu da özgür bırak. Bu anlayışı kavradigimiz zaman belki bir adım ileri gideriz. O da nasıl olcak bilmiyorum
Dediklerinize harfiyen katılıyorum ancak etiketlenen kesim genelde dinini yaşamak isteyenler olmuyor hayatını özgürce yaşamak isteyenler oluyor bunumda belirtmeliyim😊
Mesele o değil zaten. Medyayı kim yönlendiriyor. Siyaset değil mi. Siyaset kimin elinde. Ak parti. Bugün öyle bir durum var evet. Dün çok farklıydı ama. Yarın CHP başa geçince yine değişecek bu durum. Daha çok yemek yememiz gerekecek çok.
Herhangi bir siyasi parti görüşüm de yok bu arada
Boguyorlarmi seni
Yok ama annem çok daraltıyor
Sen ne yaptığında karismasinlar istiyorsun
Yani benim annem ne o kadar muhafazakar ne de seküler bir aile ben daha çok bi kafede çalışmak istediğimde ya da nedime olmak isteğimde karışmasınlar istiyorum yapmak istediğim işlere daha çok
Nedime nasıl anlamadım
Düğün konsept dansçısı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Baskının olduğu bir evde büyümek insanın iç dünyasında ağır bir yük bırakıyor 😊🎈 Bu yüzden daha özgür bir ortamda yetişmeyi dilemek çok normal. Ben de gençken kendi ailemdeki katı kurallar yüzünden özgürlük arayışımı çok hissederdim 🌿✨ Yine de zamanla sınır koymayı öğrenince içimdeki sıkışmışlık azaldı 💛