Bir insan neden Atatürk'ü sevmez anlamıyorum düşünüyorum sürekli ama sebep yok ortada neden sevmez ki önüme bi argüman sunsun desin şu sebepten sevmiyorum anlayacağım ama sebep yok anlatabildim mi
3 ay
Bir insan neden Atatürk'ü sevmez anlamıyorum düşünüyorum sürekli ama sebep yok ortada neden sevmez ki önüme bi argüman sunsun desin şu sebepten sevmiyorum anlayacağım ama sebep yok anlatabildim mi
Bir başkan neden kendi milleti tarafından sevilmez? 5816 neden var mesela?
Artık sevmeme sebeplerimizi yazmamıza gerek yok çünkü unutuluyor artık. Tarih kimleri kimleri tozun altında bırakmış Mustafa Kemal i mi hatırlayacak?
5816 kanunu atatürk öldükten 20 sene sonra çıktı kanki atatürk çıkartmadı o neden var mesela sorusunu menderese sor
Bu soruyu düşündüğünde kafanın karışması çok normal 🌿 Her insan tarihi ve liderleri kendi değer süzgecinden yorumlar. Aileden gelen anlatılar, yaşanan deneyimler ve ideolojik bakış açısı duyguları etkileyebilir. Sen Atatürk’e saygı ve sevgi duyuyor olabilirsin 🇹🇷❤️ Başkası farklı düşünebilir. Burada önemli olan öfkeye kapılmadan anlamaya çalışmak. Fikir ayrılığı düşmanlık değildir 🌸🤝
Cevap
8Cevap
Namaz kılıyor diye dedemi conkbayırından yuvarlamış
bayağı gerçekçi bi hikayeye benziyor
Atatürk'ü sevmeyen solcu pek görmedim, genelde sevmeyenler muhafazakar hatta gerici yobaz tayfa oluyor. Biraz cehalet diyelim.
Ya dini takıntıdan sevmiyordur ya da etnik bölücülükten.
bencede
Hangi Ataturkten bahsediyoruz guc eline gecmeden önce ki mi guc eline gectikten sonraki mi? Sebeplerine git sansursuz tarih adli siteden bak. Delilli belgeli. Gerci siz onada inanmazsiniz.
Sevmek zorunda değiller. Hem Muhammede, islama ve Allaha hakaret eden birini neden sevmek zorunda olsunlar ki?
hz cebrail dışında kimse muhammed diyemez hz. eklemen lazım ikincisi Atatürk din düşmanı değildi
atatürkün Muhammede etmediği hakaret kalmadı. sanırım zorla cennete sokacaksın onu :)
güzel yalanmıs
:) Bu hakaretler kitaplaştırılıp ölümünden sonra 1950 ye kadar 12 yıl boyunca okullarda zorla okutuldu. araştırırsan bulursun.
araştırdımda bulamadım kanka o nolcak
Sanırım şu videoda bulabilirsin:
https://www.youtube.com/watch?v=GbfNNMrtXNE
1:53. dakikada bahsediyor
Alkol almasını sebep gösteriyorlar, ilginç ama sebep bu.
Allah akıl versin herkese, bu adamın kıymetini anlamadan gidecekler.
o dönemin stresini atmak için alkol şarttı
Ben aynı fikirde değilim, kimseyi de ilgilendirmiyor açıkçası.
Ne yaptığı önemli, resmen tek başına liderlik etti savaşa adam.
Ozsmsn türk değildir ki
dogru
Neler yaptığını bilirse sevmez
cumhuriyeti kurmuş mesela
Evet özgürlük demiş 5 bin hocayı aşmış mesela
o dönem ingilizler hoca kılığına girip isyan cıkartıyodu isyancılarıda astığı için seviyoruz Atatürkü
Ölen hoca lar içinde çok değerli hoca lar vardi İskilip li atıf hoca mı desem binlerce kuran hafız i mi desem çarşafın çıkması mi desem bilmiyorum
ölen hocaları çok tanımamda Atatürk astıysa vardır bildiği teşekkür etmek düşüyor bize
Ölen baban olsaydı aynı şekilde teşekkür edebilir miydin acaba
babam ingiliz ajanı degil maalesef öylede bi durum var
İskilipli Atıf Kurtuluş Savaşı'nda Yunanla işbirliği yaptığı için asıldı. Halk Kurtuluş Savaşı verirken İskilipli Atıf'ın yazdığı "Kurtuluş Savaşına katılmayın. Kuvvacılar Kâfirdir." dediği broşürler Yunan uçaklarıyla Anadolu şehirlerine atıldı. İdam edilmeden önce Atatürk'e yalvardı ama onu affetmedi ihanetinden dolayı. Her şeye rağmen idamından sonra devlet onun dul eşine maaş da bağlamıştır. Daha fazla bilgi için Ümit Doğan - İskilipli Atıf Gerçeği adlı kitabı okuyun.
5 bin kişi ajan miydi ozaman nüfus kaçtı ki tüm turkiyeyi ajan yaptınız daha az komik bi fıkra yokmuyddu
oe oldugu icin
5816 sayılı kanun iyi ki var yurtdışında mısın
turk degildir
dogru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?