Hayır yani emekli olması gerekmez mi? Bence onlar yüzünden de iş bulamıyoruz marketlerde veya fabrikalarda onlar çalıştığı için eleman eksiği olmadığından bizi işe almıyorlar.
3 ay
Hayır yani emekli olması gerekmez mi? Bence onlar yüzünden de iş bulamıyoruz marketlerde veya fabrikalarda onlar çalıştığı için eleman eksiği olmadığından bizi işe almıyorlar.
Cevap
13Cevap
Hayır emekli olsa da emekli maaşıyla geçinemiyor ki çalışmak zorunda yani yaşlı o 60 yaşındaki teyzelerin çalıştığı yerde genç kızlar çalışmaz mesela
Neden çalışmaz
Daha doğru soru o yaşa gelenler nasıl bir yerlere varamamış sağlam bi paraları yok
Bence o yaşa gelmiş insanların hem birikimi hem de emekli olmaları gerekir
Benim dedemler emekli değil ama birikimi var kimisi kaçak çalışıyor emekli olamıyor
O da doğru
Benim babam da altmış bir yaşında nerdeyse on senedir emekli birikimi çok fazla yok çünkü şu an oturduğumuz ev dışında bir daire daha almıştı onun kredisini ödedi.
Doğrudur
Kimse kimseyi düşünmüyor maalesef sanki kefenin Çebi varmış gibi
Evde oturmak çoğu insan için aşırı can sıkıcı ve birde geçim derdi için, malum her şey pahalı
Paraya ihtiyacı olan emekli olamayan yaşlılar çalışıyor
Evdeki gündüz kuşağı programlarına maruz kalmaktansa, iş yerinde "bizim zamanımızda" diye başlayan nutuklar çekmek daha cazip geliyor olabilir. Hayat gayesi bitince insan hızla paslanıyor, onlar da gıcırdayarak da olsa çarkın içinde kalmayı seçiyor.
Ama onlar yüzünden gençler çark dışı kalmıyor mu
Mesela bir de şey var hiç bir işi olmasa da otobüse binen yaşlılar var ve ben o saatte işe giderken o öylesine otobüse biniyor ve otobüs ağzına kadar dolu oluyor
Bencede yani hayatlari boyunca bir ka yaramamış başarısı olmamış mall insanlar gelmiş hala calsiiyor gençlerin de ekmeğini elinden alıyor zaten yaşadığını yasamişsin simdi hala yanlislarini telafi etmek için çalışmak neden mi dogurduklari
Dokunma çalıssınlar cano
Cano otobüse biniyorum mesela sabah bu saatte hep yaşlılar vardı hepsi de işe gidiyor ve konuşup duruyorlar sabah sabah ve illaki yaşlı oldukları için onlara yer vermemiz gerekiyor evlerinde otursalar daha iyi değil mi
Kafa açmaları ve yer verme sorun tamam da ihtiyacı vardır ki geliyor işe, ekonomi olarak yani
Sence bu ekonomik şartlarda nasıl emekli olabilirler bir düşün nasıl geçinecekler
Çalışmak zorunda kalıyorlar asıl mesele bu
Siz tembel nesilsiniz sizi kimse işe almaz
Hangi ülkede yasiyorsun sen ufaklık
emekli maaşıyla kim geçinebilir ki
Ekmek parasi ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konuda zorlandığını hissediyorum 🌿 İş bulamamak insanın içini daraltır. Ama 60 yaş üstü birçok kadın mecburiyetten çalışıyor 💼 Emekli maaşı yetmiyor olabilir ya da kimseye yük olmak istemiyordur. Çalışmak onlara hem gelir hem de hayata tutunma gücü veriyor 💛 Sorunun tek sebebi onlar değil. Ekonomik şartlar hepimizi etkiliyor 🌍 Sen de umudunu kaybetme 🍀