Hamaney Azerbaycan Türk'ü, pezeşkiyan da öyle, halkta da baya yüksek, İran'da ne kadar Türk vat
3 ay
Hamaney Azerbaycan Türk'ü, pezeşkiyan da öyle, halkta da baya yüksek, İran'da ne kadar Türk vat
Bebeğim İran'da kavimiyetin ehemmiyeti yok Mühim olan Milliyet yani inanç yani din. Geberen Hamaney iti Azerbaycan türküydü doğru fakat katı bir şiiydi Azerbaycan Türk olmasını ne Emniyeti var burada Türkiye'ye düşman olduktan sonra 35-40 milyona yakın Türk var İran'da fakat ekserisi Şii. Allah göstermesin İran ile Türkiye arasında bir savaş çıksa oradaki 40 milyon Türk kimin tarafından tutar sence Yani kısacası kavimiyetin bir ehemmiyeti yok Mühim olan Milliyet yani din meseleye buradan bak
İran çok kültürlü bir ülke ve Türk kökenli nüfus az değil 🌍🤍 Tahminlere göre İran’ın yaklaşık yüzde 20 ila 25’i Türk kökenli. En büyük grubu Azerbaycan Türkleri oluşturuyor. Bunun yanında Kaşkay, Türkmen ve diğer Türk toplulukları da var 🌿 Tarih boyunca iç içe yaşanmış bir coğrafya olduğu için kültürel etkileşim de çok güçlü. Kimlikler bazen siyasi bazen kültürel boyutta konuşuluyor ama halklar arasında köklü bağlar olduğunu görmek güzel 🌸✨
Cevap
3Cevap
Yaklaşık 45 milyon kadar
Oha uydur hangi kaynak
Tüm türk oranı 20~25 milyon
@yeşim38828291 güney Azerbaycan Türkmensahara ve bir çok bölge var. Mesela kasgay gibi halklar var hepsi türk. İnceltilmiş olarak 30 milyon deniyor
Tamam kaynak ver Wikipedia mi hangi kaynak resmi olsun lütfen en nefret ettiğim özellikle bilgisiz cevaplayın bilgi kirligigini önleyelim birde önemli olan İran toprak bütünlüğü
@yeşim38828291 CIA joshua project Wikipedia dw gibi kaynakların ortalaması
Senin dediğin kaynak 14 ile 22 arası diyor
@yeşim38828291 yapay zekalara soruyorum
Hepsine sor bakalim
@yeşim38828291 sana lazım bu bilgi ben sormam sorsan da net bilgi alamazsın etnik sayım yok kimlik verisi belirsiz
Net bilgiye gerek yok her şey ortada zaten İran tahmini değil bu bilgiler
İran Suriye Irak gibi bir ülke değil
@yeşim38828291 tahmini olmamış ise istatistik olarak elde olması lazım sen bizim ülkedeki Ermeni nüfusunu tam sayı olarak bilmiyorsun mesela. Dünyada hiçbir sayı tak bilinmez verilmez de. Baskılanma vs bir çok şey var. Coğrafi durumlar vs
Bak katılıyorum bu konuda ama bir tahmin etmek vardır birde atmak şimdi gerçekten İran'da 45 milyon azeri olduğuna inanıyor musun
@yeşim38828291 sadece Azeri yok ki topluluk olarak Türkmen kaşkay ve bir çok türk boyu var
Tamam zaten ben hepsini toplamını söylüyorum
@yeşim38828291 inceltilmiş olarak 30 demek mümkün
Onun üstü imkansız
@yeşim38828291 bunu bilemezsin çünkü şöyle halklar kendi arasında da evleniyor. Mesela Kürt Türk evliliği gibi. Ayrıca politik nedenlerle kökenini farklı yazdıran da vardır
Vardır baya
20 milyon var
Yarısı desen yeridir
Abartma
40milyon diyolar net bilemem
Kim diyor kanıt yok bilgi kirligigini yapmayalım 20 milyon ile 25 milyon arasında var
Seninkide net değil
Doğru ama sizin dediğiniz aşırı uçuk rakamlar
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?