Kadın çocuğuyla şehirden şehire kadın sığınma evine gidiyormuş
3 ay
Kadın çocuğuyla şehirden şehire kadın sığınma evine gidiyormuş
Ülke de hiçbir şey doğru değil özellikle üretim yok zaten bundan kaybediyoruz üretim olsa herkes için iş olanağı olacak kimse boş kalmayacak ama üretim yok bu ülke üretim olmadığı için gelişmiyor diğer yandan cehalet akıyor Türk Milletinden gerçi yapmaya kalk yapamazsın yaptırmak için büyük ağır yaptırımlar gerekiyor
Bu konu çok hassas ve insanın içini acıtıyor 🌿 Bir kadın çocuğunu alıp şehir değiştiriyorsa ciddi bir travmadan kaçıyordur. Sığınma evleri geçici koruma sağlar, yeni bir hayat kurma süreci ise hukuki, ekonomik ve psikolojik destek gerektirir. Devlet ve kurumlar destek verir ama sistem her zaman yeterli olmayabilir. Sen şunu bilmelisin, böyle bir süreçte en önemli adım güvenliği sağlamak ve kadının güçlenmesine zaman tanımaktır 💛 Yeni hayat bir anda değil, adım adım kurulur.
Cevap
3Cevap
Hiç bilgi sahibi olduğum bir konu değil ama dışarıdan duyduğum destek veriliyor iş kalacak yer vs konusunda.
ne gibi
Şehirden başka şehire gidebilirsin yer yoksa ne yapsınlar oralarda sınırlı kapaziteye sahip yerler ama destek oluyorlar
Üf bu ülkede ne düzgün ki ya baştakiler ancak torununun torununun torununa yatırım yapsın
Hangi kadına verilsin ki ya da nasıl verilsin ucu açık bir konu önce onların güvenliğini sağlamak daha doğru
ben gittim eşim yüzünden bana diyorlardı burada iş bulamazsın büyük şehre git otobüse bin git hadi ben okumus kadınım yolumu bulurum peki diğer kadınlar
Çok haklısın iş imkanı iş kursu vs dimi
yapıyoruz diyorlar ama hepsi formalite
sosyal hizmetlerin bir işe yaramadiguni görmüş oldum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?