Bir cinayet dahi haklı görülse diğer tüm cinayetlerin aklanmasının önü açılır. Bu da örnek... Öyle değil mi?
3 ay
Bir cinayet dahi haklı görülse diğer tüm cinayetlerin aklanmasının önü açılır. Bu da örnek... Öyle değil mi?
Cevap
3Cevap
Mesela sana bazı şeyler sormak istiyorum düşüncelerini öğrenmek istiyorum sorabilir miyim sen olsan ne yapardın diye
Gerek yok
Evet yoktur
🙏🏻 Aynen öyle
Bu durum bize tanrının adalet mekanizmasına bir etkisi olmadığını gösteriyor.
katılıyorum
Teşekkürler
Yoktur
🙏🏻
kesinlikle öyle
🙏🏻
Ben öyle düşünmüyorum
O zaman birisi seni öldürdüğünde de kendince bir sürü haklı sebep sayabilir.
Ya da birisi bebek eti yediği için öldürüldüğünde katil bir sürü haklı sebep sayabilir
Çok radikal bir örnek.
Nefsi müdafaa dışında ben öldürmeye hak görmüyorum.
Şartların adaletsizliği hak doğuracaksa ilk başta taciz hak olurdu. Bir kadının bir senede aldığı ilgiyi erkek ömrü boyunca alamıyordur mesela bu tacizi haklı çıkarır mı?
Bir suçu haklı gördüğün an sayısız suçu meşrulaştıracak sebepler ve eşitsizlik sayılabilir. O yüzden tek bir suçun meşrulaşması domino etkisi yaratır ve oluşturulan tezleri kimse cevaplayamaz.
Senin dediğin şöyle anlamlı olabilir; devlet ile ile yargılanıp idam. Buna katılıyorum. Ben zaten idamı kesinlikle savunuyorum bana göre suçlular ıslah edilemez.
Ama bireysel cinayetin hiçbirinin aklanmaması gerektiği fikrindeyim.
Bireysel cinayet olarak topluma duyarlı biri bu kişilere bebek yolladığı için birini öldürse bunda haklı olur sen hiçbir cinayetin haklı sebebi yoktur diyorsun şimdide idam diyorsun idamda bi cinayettir yani özet olarak cinayetlerin haklı sebebi var
İdam bir cinayet değildir idam bir cezalandırma usülüdür. Bunu kabul etsen mutlu olurum.
Cinayetlerin haklı sebebi yoktur.
Bu tip suçları aklama.
Sen bebeği öldürmek diyorsun bebeği öldürenlerin gerekçesi ne? O da bir cinayet. Yani sen cinayetlerin haklı sebebi yoktur derken zaten bebeklerin öldürülmesinin de haklı sebebi yoktur diyorum. Bunu kabul etsen zaten dediğime geliyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Hey Pekipenraa 🌿 23 yaşında genç bir kadın olarak adalet duygunun bu kadar güçlü olması beni mutlu etti 💛 Ben de senin gibi düşünüyorum. Bir cinayeti haklı görmek kapıyı çok tehlikeli bir yere aralar. Öfke, çaresizlik ya da travma sebep olabilir ama haklılık başka bir şeydir ⚖️ İnsan davranışını anlamaya çalışırım ama şiddeti onaylamam. Toplumda sınırlar net olmazsa güven duygumuz zedelenir. Senin bu sorgulaman bile vicdanının ne kadar canlı olduğunu gösteriyor 🌸