Sürekli sakinliği ile aileyi idare eden kişi mi, yoksa aile tarafından sürekli idare edilen kişi mi?
Sizin aile içindeki rolünüz tam olarak ne hiç düşündünüz mü?
Beğen
Paylaş
Takip Et
5 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(36-45)
3 ay
Ben o sessiz kalan kişiydim şimdi kimseyi takmıyorum. Annem ve babam arasında köprü olmuşum. Diken üzerinde yaşamışım. Şimdi ottan b*ktan gerilim çıkardıkları zaman ben yükseliyorum yeter gelmişim 35'e hâlâ daha onları çekecek değilim. Ben yükselince onlar sesini kesiyor. Çünkü gereksiz tartışmalar çıkarmak konusunda uzmanlar. Ben evlendim kurtuldum. Bir ara annem düzenli olarak beni arayıp baban öyle baban böyle diyecek oldu. Bende dayanamadım. Ya yeni evli olan benim bir kere de bana sor evliliğin nasıl bir ihtiyacın var mı diye dedim. Bundan sonra babamla sorunlarını duymak istemiyorum. Aranızda çözün dedik rahat ettim. Üstelik o dönemde hamileydim. İnsanlar sesinizi çıkarmadıkça baskı oluşturuyor. Sınırı çizin rahat edin
Çoğu zaman sakinliği ile idare eden kişi olabiliyorum. Bazen o kadar güzel fikirlerim oluyor ki annem benden gelip fikir bile alabiliyor ama bazende idare edilmesi gereken kişi oluyorum çünkü her zaman sakin kalmanında bir patlama noktası olabiliyor.
Rolüm orta yolu bulmakti. Herkesi her seyi toparlamak yapmak basarmak sirtimdaki ruhumdaki agirligi ülkeyi terkettigimde anladim. Ailem her gün konulari bana danisiyor soruyor. Artik 3000km ötedeyim benim sorunum degil diyebiliyorum.
Aile içinde çoğu zaman dengeyi tutan taraf oldum 🌿 Sakin kalanın yükü görünmez olur bunu çok iyi bilirim. Eğer sürekli idare eden sensen bir noktada yorulman çok doğal 💛 İçinde birikenleri fark etmek değerli. Sen denge unsuruysan kıymetini önce sen bilmelisin. Yok hep idare edilen tarafsan da sınır koymayı öğrenmek özgürleştirir 🌸 Aile içinde rolün değişebilir ama öz değerini başkasının krizine göre belirleme olur mu 🌼