Anneme başörtü takmak istemediğimi soyledigimden beridir bana seytanmisim gibi bakıp sürekli ezikliyor ne yapmalıyım?

20 yaşındayım 8 yıldır başörtüsü takıyorum o zamanlar çocuktum annemin ve din kültürü öğretmenimin manipülasyonlarıyla örtünmeye başladım ve bu durum hayatımı ciddi anlamda kısıtladı. Kapalısın onu yapma, buraya gitme, öyle insanlarla takılma, bunlar sana göre şeyler değil diye diye ot gibi büyüdüm hatta ot benden daha özgürdü sağa sola istediği gibi savrulabiliyordu ben otururken bile aman yanlış oturmayayım diye sürekli kendimi kısıtlamak zorunda kalıyordum velhasıl, akşam yemeğinden sonra yanlış anlaşılmayacak bir biçimde kendimi ifade ettim ve bana "kuzum mu olacaksın" dedi. Annem 30 yaşına kadar tabiri caizse "açık" dolaşan, evlendikten sonra başörtüsü takmaya başlayan bir insan oldu. Sen niye kapanmasın diye soruyorum "o zamanlar gençtim" diyor ben neyin anne diyorum "kızım saçının teli bile görünmesin günah" diyor vay be o halde erkekler de kapansın onların saçı da beni tahrik ediyor olacak iş değil saçmalığın daniskası. Kur'an'da örtünmekten bahsediliyor ama saçı örtmek hakkında hiçbir şey yazmıyor. Kardeşim de başı açık ama bana gelince "açılma, günah, iyice araştır Kur'an' tamamen örtünmekten bahsediyor" falan diyor madem biliyorsun sen niye kapanmıyorsun diyorum ses seda yok sonra durup "ben ileride kendi isteğimle kapanacağım" diyor. Bana neden bu imkan sağlanmadı neden bana tercih hakkı verilmedi? Neden kandırıldım? Neden toplum baskısıyla yaşamım sürekli bastırıldı? Neden sadece benim her yaptığım günahtı? Kafayı yiyeceğim ya dinimi seviyorum ama dinden soğuttular.
Anneme başörtü takmak istemediğimi soyledigimden beridir bana seytanmisim gibi bakıp sürekli ezikliyor ne yapmalıyım?