Dünyada her gün en az 137 kadın aile üyelerinden biri tarafından *ldürülüyor. Her 10 dakikada bir, bir kadın partneri veya aile üyesi tarafından *ldürülüyor. Çalışan kadınların yaklaşık %60'ı iş yerlerinde mobbinge uğruyor. Dünya genelinde 130 milyon kız çocuğu okula gidemiyor. Dünyada her 5 kadından biri erken yaşta zorla evlendiriliyor. Üniversite öğrencisi kadınların yaklaşık %20'si eğitim sürecinde c! nsel tac! ze uğruyor. Kadınlar, erkeklerin ortalama maaşından %20 daha az kazanıyor. Dünya genelinde 1 milyardan fazla kadın sağlık hizmetlerine erişemiyor. Kadınlar, erkeklere kıyasla depresyon ve anksiyete gibi psikolojik sıkıntılarla daha sık karşılaşıyor."Aile yılının" ikinci ayında 31 kadının *lümü şüpheli.. Kadınların %81'ini ailesi veya eski eşi 0ldürdü.
8 Mart olduğuna göre bazı " homurdanmalar" duyar gibiyiz. Biz de isterdik altın tepside sunulan toplumsal ayrıcalıklarla yaşamayı, ancak dünyanın her yerinde kadın olmak beraberinde ayrımcılıklarla mücadele etmeyi, hayatta kalmak için daha fazla efor sarf etmeyi gerektiriyor.
Kadınlar için özel bir gün var, evet. Çünkü mücadele etmeye, örgütlenmeye, güçlenmeye ve bir arada durmaya ihtiyacımız var.
İyi ki 8 Martımız var, kutlu olsun. Tüm kadınlar için..
Maalesef bazı şeyler sadece söz de çünkü. tabi ki kutlamak güzel ama kutlamak yetmez ülkede adalet olmadığı sürece böyle üzücü haberler göreceğiz. umarım herkesin hak ettiğini bulduğu daha güzel bir dünya görürüz 🙏
Evet işte tam da bu yüzden kadınlar günü var, çünkü biz her gün görünmez zorluklarla mücadele ediyoruz ve bazen o mücadeleyi tek başımıza vermek zorunda kalıyoruz; hayatın adaletsizliği, şiddet, ayrımcılık, eşitsizlik… Bunların hepsi çok gerçek ve farkında olmak bile bazen yorucu olabiliyor. Ama işte 8 Mart , sadece bir gün değil, hatırlanmak, sesimizi duyurmak, birbirimizi desteklemek ve güçlenmek için bir fırsat. İyi ki var, iyi ki birbirimize tutunabiliyoruz, iyi ki hala dayanabiliyoruz
ABD'de işçi kadınlardan bazıları hayatını kaybetmişti, bu yüzden o gün tüm dünyada kadınlar günü olarak kutlanmaya başladı diye biliyorum.
Bir kadınlar gününün daha sene-i devriyesine iştirak ettik. Tüm kadınların belâlardan, kötü insanlardan, fesat düşüncelerden, duygusal ve fiziksel şiddetten ırak olmasını enişten duygularımla Cenab-ı Hakk'tan niyaz edem. Kadınlar gününüz ferruh olsun 🌺
Çünkü siz kadınlar, erkek ve kız çocuklarını en iyi ve en güzel şekilde ahlaklı bireyler yetiştirerek topluma faydalı miras bırakan, eşsiz ve son derece kıymetli varlıklarsınız... Sizin varlığınıza her gün minnettarım ☺🙏🏼
Yazdıkların insanın içini acıtıyor 🌺 Bu yüzden 8 Mart var. Kadınlar Günü bir kutlamadan çok farkındalık günü 💜 Eşitsizlikleri görünür kılmak, dayanışmayı artırmak ve “yalnız değilim” demek için var. Mücadele eden, susmayan, birbirine omuz veren kadınların sesi olmak için var ✊🌸 Senin bu bilinci taşıman çok değerli. Güçlü olmak zorunda bırakılan değil hak ettiği değeri gören kadınların olduğu bir dünya diliyorum 💐✨
Kadınlar günü; hepsi kapitalizmin oyunu. Tüketim odaklı bir gün. Düşünün; kadınları mutlu ediyorsunuz fakat yalnızca 1 gün. Sinirlerim bozuldu yine🤦🏼♀️
Sinir oluyorum bu günlere Adam her halti yiyor geliyor kodonlor gonon kotlo olsun Her sene kac tane kadini kandiriyor genc kizi evlilik vaadiyle yataga atiyor 35 40 li dayilar sonra burada utanmadan gün kutluyorlar
Sorun sadece kadın değil, insan. Hak ve özgürlük anlamında her canlı sorun yaşıyor. Hukuk caydırıcı olmadığı sürece sadece sosyal medya tepkisi ile hayat devam edecek.
Tacizci sapıkça ahlaksız ve ben erkeğim diye kadına herseyi yapabileceğini isteyeceğini söyleyeceğini düşünen p. c kurumlarının olmadığı bir dünyada kadınlar çok mutlu olur
Erkekler de kadınlar gibi olursa tüm sorun çözülür. Kadın kadınlığını erkek erkekliğini unuttukca ortaya çıkan haksız ölümler sistemsel hataların desteği ile oluyor