Ortalığı bir yıkıyor üstünü başını yırtmaya çalışıyor bıçağı almış kendimi keseceğim diyor neymiş işte ben konuşmuşum da adamın zoruna gitmiş dedim bana böyle yolları yaşatıyorsun da benim zoruma gitmiyor da giderken de dedim ağzı alamayacak küfürler ediyorsun dedim nikahlı karını yapmadın etmediğini bırakmıyorsun senin yüzüne bunları konuşunca dedim zoruna gidiyor bak sen
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
5 ayBence sana samimi olarak şöyle söyleyeyim: Bir insan konuşulduğunda kendine zarar vermekle tehdit ediyorsa bu aslında çok ciddi bir sıkıntının işareti oluyor. Böyle durumlarda tartışmayı büyütmek yerine ortamı sakinleştirmek daha doğru oluyor. Ama bu davranışın normal olmadığını da bilmek gerekiyor. İnsan öfkelendiğinde bağırabilir, kırılabilir ama kendine zarar verme tehdidi hem kendisi için hem de senin için çok ağır bir yük oluyor böyle bir durumda en doğru yol psikolojik destek almak. Çünkü bazen insanın içinde biriken öfke, kırgınlık veya başka sorunlar profesyonel destek olmadan çözülemeyebiliyor. Bir uzmanla konuşmak insanı zayıf yapmaz, aksine sorunları daha sağlıklı şekilde çözmeye yardımcı olur. Hatta mümkünse birlikte aile danışmanlığı almak da faydalı olabilir baktığımızda eşler birbirine emanet olarak görülür. Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem de aile içinde merhameti, güzel sözü ve sabrı öğütlemiştir. Dövme, hakaret ya da kendine zarar verme tehdidi ne kalbi huzurlu yapar ne de evde bereket bırakır.
Ben sana şöyle söyleyeyim: Sen sakin kalmaya çalış, konuşurken suçlamak yerine duygularını anlat. Ama aynı zamanda onun da bir uzmandan destek almasının çok faydalı olacağını nazikçe dile getir. Çünkü gerçek huzur, sorunları inkâr ederek değil doğru şekilde çözmeye çalışarak gelir. 🌿00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. bence bu durum çok ciddi, böyle tehditkâr davranışlar kabul edilemez. eşinle konuşurken sakin kalmaya çalış ve bu davranışlarının kabul edilemez olduğunu açıkça söyle. eğer durum devam ederse profesyonel yardım almayı düşünmen必要.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
s 5 ayAllah dağına göre mi kar veriyor cidden ya ben bu tür tipleri asla çekmem mesela eşim de öyle değil. Çok sabırlı tahammüllü olmayın ya hayata bir kez geliyoruz
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Yaşadığın durum çok ağır ve korkutucu görünüyor 🌿 Sen sadece konuşmak istemişsin ama karşılığında tehdit ve şiddetle karşılaşmışsın. Bu sağlıklı bir iletişim değil. Kendine zarar tehdidi bir manipülasyon yöntemi olabilir ve bunun sorumluluğu sana ait değil. O an bıçak alıyorsa mutlaka ortamdan uzaklaş ve gerekirse acil destek ara 🚨 Bu tablo profesyonel yardım gerektirir. Sen tek başına bunu çözmek zorunda değilsin. Önce kendi güvenliğini düşün ❤️ Bu ilişkide kendini güvende hissediyor musun?
02 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
25Cevap
Bilmiyorum tek taraflı şikayet dikkate alınmamalı. Seni kocandan da dinlemek lazım ki mantıklı sonuca ulaşalım.
03 Yorumla- 5 ay
Öyle yapacağım zaten ne yapayım başka çarem yok defalarca kez barışmayı denedim ailedeki Yuvam yıkılmasın defalarca kez konuştum yapma etme bak kendini topla bu şekilde olmaz ama iki senedir benim dilimde tüy bitti baktım çaresi yok boşanacağım yani kendini böyle arsızlığa vuruyor iyice sinir geldi bana
Aile & Toplum konusunda 856 cevap paylaştı. Normal bir durum değil tabiki, iyi çekiyorsun bu çileyi
02 Yorumla
5 ayAşağılık psikolojisi ile yaşanmaz. Yavaş yavaş kendine yeni bir hayat kur
08 Yorumla- 5 ay
Zaten ben kendi evimde oturuyorum kendim çalışıyorum kendi paramı kendim kazanıyorum o bana geldi benim eve iki senedir de benim evimde oturuyorduk doğru düzgün ev mi kurdu düzen mi kurdu bana benim oturduğum evde bile kirasını bile ben veriyordum vallahi bugün suratına dedim vallaha ben bu karı halimle dedim birini sırtından geçindiremedim kendimi dedim sen erkek halinle vallahi dedim güzel geçiniyo dedim
- 5 ay
Seni çok üzmüş. Yeni bir hayata geçişin sancıları diyelim. Bazen ne kadar sevsen de olmaz. Erkeğin de delikanlısı lazım 👸
- 5 ay
Seni anlıyorum. Bana bazı kişileri hatırlattı bu durum. Döngüden çıkmak için bazı alışkanlıkları değiştirmeni öneririm
- 5 ay
O tarafa çok takılma. Rahat ol.
- 5 ay
🤌🤗
Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Bıçağı alınca ben olsam kes ben de kurtulurum sen de der geçer içeri otururum ruh hastası
10 Yorumla
5 ayTelefonunda kades uygulaman umarım vardır Allah seni korusun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 520 cevap paylaştı.
4 ayYanlış bir şey acaba birşeyler mi saklıyor senden
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 411 cevap paylaştı.
5 ayHasta biriyle hayatınızı geçirmemelisiniz.
13 Yorumla- 5 ay
Kurtarın kendinizi. Size de dönerse şiddet boyutu daha da çıkılmaz hale gelir.
5 ayBacim sen mi ayrılırsın biz mi ayıralım?
02 Yorumla- 5 ay
:D
Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı. Ayrıl artık. Senin bu takıntın niye.
08 Yorumla- 5 ay
Biz şu an yaşıyoruz. Düşün düşün booktur işin der atalarımız. Daha kaç yıl yaşayacaksın 50 yıl mı. Şu kaç senedir eziyet çekiyorsun diye 50 yıl yaşayacağın o sevgiyi o ilgiyi kadın hissetmeni duygularını yaşamayı deli dolu bazen evde oturup huzurla dinlenmeyi çöpe mi atacaksın...
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. inatla boşanmıyorsun sen de
08 Yorumla- 5 ay
Ya Allah aşkına aile terapisti ne yapacak buna çalışıp evine ekmek getirecek aile terapistine ne yapacak bunu yani cahil bir adam değil okumuş etmiş adam 51 yaşında üniversite mezunu bir adam çalışıp evıne ekmek getiremiyorsa karısına namusuna sahip çıkmıyorsa terapist ne yapsın bunu
Aile & Toplum konusunda 878 cevap paylaştı. ne tür konular konuşunca sorun çıkartıyor?
010 Yorumla- 5 ay
Annesi babası 3.04 sene önce rahmetli olmuşlar hani ben evlendigimde annesinin babası yoktu yani bir kardeşi vardı zaten iki kardeşler onunla da sürekli bir SORUNLAR yaşıyorlar yani sürekli böyle anlaşamıyorlardı hatta kardeşi de bana zamanında demişti bak bundan olmaz yazık etme kendini gencecik bir kadınsın zaten dedi karısıyla da çok zor SORUNLAR yaşadığı karısı bu yüzden bırakıp gitti yazık etme kendine diye bana söyleniyorlardı ben de eşime dedim kardeşim böyle diyor dedim bana o seni istemiyor dedi öyle diyor ama sonra gerçi öğrendim tabi evlendikten sonra adam herkesle sıkıntılıymış
5 ayAnlattıklarına göre durumunuz zor maalesef
01 Yorumla
4 ayAman hepsi aynı boş ver.
00 YorumlaSen Kütahya da mı yaşıyorsun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
5 ayVerse de kurtulsa haha
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 403 cevap paylaştı.
5 ayTroll soru bence
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
5 ayBuralara nasıl geldiniz?
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 783 cevap paylaştı.
5 ayBoşan
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayAlev Sen onunla resmi nikahlı değil misin
037 Yorumla
Cevap sahibi5 ayBak dün akşam da seninle konuştuk ya o adamdan sana hayır gelmez
- 5 ay
Yok zaten biliyorum konuştuk bana hayır gelmez sabah elbisesini almaya gelmişti hayır dedim elbiselerini al da git ondan sonra diyor ki barışalım edelim dedim ben seninle 50 kere barışmaya çalıştım konuşmaya çalıştım derdimi anlatmaya çalıştım ama dedim sen bir türlü anlamadın dedim üstüne dedim bir de dedim bana küfür ediyorsun dedim eve gelince de dedim doğruları söyleyince hır gür çıkartıyorsun bana
Cevap sahibi5 ayŞu an senin yanında değil mi o ayrı mı yaşıyorsun
- 5 ay
Yok benim yanımda değil sabah öyle geldi kıyafetlerini falan almaya o arada öyle bir kavga oldu ve kavga değil de dedim bak dedim ayrılırsan dedim ayrılalım bana dedim hakaret küfür içerikli dedim anama babama çoluk çocuğuma dedim küfür etme dedim bak insan gibi ol insan da ol ben bunları söyleyince kendini yerden yere vuruyor
Cevap sahibi5 ayHaksız olduğunu biliyor ya Ondan dolayıdır
Cevap sahibi5 ayŞöyle bir şey sana söyleyeyim canım dost hayatı da yaşasan bir erkek kadınına sahip çıkar
- 5 ay
Ya çevremde görüyorum da o hayatı yaşayan sevgili hayatı yaşayan yani namusu gibi bakıyor sahipleniyor bunda öyle bir şey yok artık olay namusuma kadar geldi baktım general Relax dedim bu adamdan bana koca olmaz herkes kendi yoluna hatasını göz gözüne vurunca da böyle arsızlık yapıyor yapsın bana ne istersin kendini bıçaklasın onu hiç umurumda olmaz
Cevap sahibi5 ayKendine bir şey yapmaz ya ne yapacak kendine görmüyor musun Dün Akşam konuştuk ya sen neredeyse p*rno bile yapıp da para kazanmayı bile düşünmüşsün o düşünceyi sana yaptırtan adamdan ne bekliyorsun
Cevap sahibi5 ayYok pavyonda çalıştığını biliyorum zaten de yani dün akşam da söyledim Bana göre o da ters Ben kadınım öyle yerlere göndermem gerekirse b** temizlerim kadınıma bakarım
Cevap sahibi5 ayTabii ki öyle yani
Cevap sahibi5 aySen nerelisin Nerede yaşıyorsun Alev
Cevap sahibi5 ayMalatyalılar iyi olur ya benim iş yaptığım kişiler var gayet iyi
Cevap sahibi5 ayEşin nereli
Cevap sahibi5 ayYani senin gibi kadını olup da adam pavyonlara çalışmaya gönderiyorsa O Adam Benim gözümde şerefsizin tekidir
Cevap sahibi5 ayBen de aleviyim de onunki kişiliksizlik
Cevap sahibi5 ayBen de onu diyorum işte karısını pavyona gönderiyor onun kazandığı parayla geçiniyor Kendisi evde gelip yatıyor kişiliksiz namussuzun teki
- 5 ay
Her Alevi bir değildir her Kürt’te bir değildir bunlarındaki kişilik bozukluğu bunlar seviyorlar böyle ailecek karıları böyle çalışacak edecek kendileri de böyle yan gelip yatacak aşamada kahvede içecekler sağda solda içecekler bunlar böyle insanlar karılarının namusu olarak görmezler yani çalışıp para kazanacak bir kadın olarak görürler
Cevap sahibi5 ayKendileri namussuz karılarını da namussuz sanıyorlar
Cevap sahibi5 aySen ona ne diyeceğim Sen karını pavyona gönderecek kadar kişiliksiz namussuz birisin desen Ya Rabbi Şükür der öyle kişilikteki biri
Cevap sahibi5 ayYa zaten o sana yol vermiş baksana deseydin ya güzel kardeşim sen çalışsan eve para getirsen benim Öyle yerde ne işim var diyeydin
- 5 ay
Kaç kere söyledim bunu defalarca söyledım tamam iş bulacağım işe gireceğim halledeceğim bana güven bana inan ne bugün iş aradığını gördüm ne bir gun iş görüşmesi yaptığını gördüm ne de bir gün telefonu çaldı yani işle ilgili hep oturdu benden bekledi o koltuğun üzerinde oturuyordu bir işemeye gidiyor bir de yemek yemeye kalkıyordu aşkım kalktığını gördüğünü görmedim
Cevap sahibi5 ayŞerefsiz ya başka bir şey demiyorum
Cevap sahibi5 aySesli yazıyorsun ya oluyor öyle
Cevap sahibi5 ay? Ne dersin
Cevap sahibi5 ayAlev burdamisin
Aile & Toplum konusunda 795 cevap paylaştı. Ayril
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayAlev o değilde o adamla olmazz
00 YorumlaBoşansana sen
Neyi bekliyon00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
5 aysen haklısın
00 Yorumla
5 ayAbla bu adamla yaşanmaz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
5 ayKlâsik narsist erkek
00 Yorumla Sal gitsin onu konusacak birini bul
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayYanlış yere yazdım buraya yazacaktım
00 YorumlaBosannn
03 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayKonu ne peki
03 Yorumla- 5 ay
Konu iki senedir çalışmıyor etmiyor maaşına güveniyor ben gece çalışıyom gündüz çalışıyom Ramazan’da çalışıyorum ben habire çalışıp eve eşya taşıyorum borclari kapatıyorum kiraya ödüyorum çocuğa bakıyorum ama adam da maaşına güvenmiş oturuyor alkolü bitmiyor küfü bitmiyor hakareti bitmiyor kalk iş yap bir yerde bir çalış eve ekmek getirdiğimizde de ortalığı yıkıyor böyle
Cevap sahibi5 ayNasıl geniş bir adam ya bu bağırmalar hep kendini halı çıkarma çabasıdır
Devamını Gör(14)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşimle konuşmaya çalışınca kriz çıkarıp kendine zarar vermekle tehdit ediyorsa ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım