İyi yapmış kendi ayakları üstünde durabiliyor diyorsun neticede haliyle aileden biraz uzaklaşmak kendi düzenimizi kurup yaşamak bu bir kurtuluş veya kaçış gibi düşünülse de aslında her bireyin kendi özgür özel hayatında yapması gereken bir hakkıdır kimse karışamaz ileride kendi yaşamını kurunca sonuç olarak aynı yerde kalmak kişinin üzüntülerini veya travmalarını tetikleyebilir yer değişikliği veya yaşam değişikliği yapmak kişinin hak ve özgürlüklerindendir. Tercihler herkesin kendisine aittir. Değişim dönüşüm gelişim kendinde başlar ve bunu hayatına uygulanman gerekir her konuda böyledir bu 🦋✨
Şimdi bu duruma göre değişir mesela bazen geçimsizlik dayanılmaz seviyelerde oluyor ya da iş şehrin daha uzak bir yerindedir evet bu şekilde olabilir ancak ortada bir şey olmadığı halde yine aynı şehirde başka eve çıkmak ekonomik olarak pek mantıklı değil derim.
Ekonomik açıdan evet ama genel olarak bu yaşa kadar hep aile yanında kalmış kendi ayakları üzerinde durma konusunda hep aileye bakan, en basitinden bir yemek için bile aranan birisi ise? Ayrı ev fayda olmaz mı?
Atanınca ya da sağlam daimi devamlı bir iş bulursam maaşım da kirama faturalarıma mutfak masrafına ulaşıma yeterse benim de yapacağım iştir bu. Çok iyi yapmıştır. Ama iş ve o işin garantisi aldığı maaş çok önemli.
Kira parası çıktığı eve vermeyecek iş için git gel yol parası yok maddi olarak faturalar ve ev temel ihtiyaçları yemek vs harcama ekstrası olacak büyük ihtimalle
Bence gayet anlaşılır bir karar. İnsan bazen ailesini sevse bile kendi alanına ihtiyaç duyabiliyor. Kendi düzenini kurmak, yalnız kalmak ve hayatını biraz daha özgür yaşamak istemek çok normal. Aynı şehirde kalıp işine devam etmesi de mantıklı bir tercih. Bu durum aileyi sevmemek değil, sadece insanın kendi hayatını kurma isteği.
33 yaşında kendi ayakların üzerinde durmak için böyle bir adım atman bana çok sağlıklı geliyor 🌿✨ Aynı şehirde kalıp hem işine devam etmek hem de ailene yakın olmak dengeli bir geçiş olmuş. Bireyselleşmek insanın ruhunu büyütür, sorumluluk duygunu güçlendirir 💪😊 Aileden uzaklaşmak kopmak demek değil, ilişkiyi daha olgun bir yere taşımak demek 💛 Bence cesur ve yerinde bir karar vermişsin. Kendi alanın insana iyi gelir 🏡🌸
33 yaşında, aileden ayrılıp aynı şehirde başka eve taşınmak büyük ve olumlu bir adım bence bağımsızlık kazanıyorsun kendi kararlarını alma, kendi alanını yönetme fırsatı bu ve bu özgürlük çok değerli hayatın sorumluluklarını almaya, kendi ayakları üzerinde durmaya hazır olduğunu gösterir. Aynı şehirde kalmak avantaj zatenaileye yakın olmak hem duygusal destek hem de pratik kolaylık sağlar, ama kendi yaşam alanın seni daha güçlü yapar bence çok güzel güzel bir adım, tebrikler 🎉
bence iyi ya da kötü bir şey yapmış değil. kendi kararını kendisi verdiğine göre ortada yargılanacak bir şey yok. herkesin hayatında radikal kararlar verme zamanı gelir. belki ailesiyle anlaşamıyordu, belki de tam tersi, çok iyi anlaşıyorlardı ama o kendi başına yaşamak istiyordu. illa bir sorun olması şart değil.
Bekarsa keriz deriz, bu devirde aile kurmayacaksanız ve mevcut aileniz rahatsa bu paraları vermek gereksiz olur.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
3 ay
İyi yapmış tabi. Aile evi paran varsa gereksiz. Ekonomik olarak sıkıntı varsa şart tabi. Türkiye’de birçok genç ailesiyle yaşıyor ayrı eve çıkamadığı için. Arkadaşım Kadıköy’de 60 TL eve çıktı 1+1. Diğer semtlerde pahalı. Zor yani.