1 aylık kızım, 2 yaşında oğlum var. Çocuklar kayınvalidemde kalacak. Çekişmeli olursa çok uzar mı?
3 ay
Boşanmak ne zamandır bu kadar kolay hanımefendi çocuğun var mecbur ailevi olarak yaşantına devam etmelisin sen boşandın diyelim daha iyisini bulacak mısın çok beklersin her zaman yeni eskiyi aratır evlatlarına kıyma derim çünkü boşanınca bir cacık olmuyor
Çekişmeli de 3 yıl minimum o da. En güzeli karşılıklı protokol yapın. Sizin kendi çıkarlarınızı koruyun. Mahkemeler çocukları anneye verir ve kocanıza da nafaka bağlar. Ayrıca size de tazminat isteyecek eşinizden. Evliliğimiz boyunca aldığınız her şey , iş , araba , gayrimenkuller ortak malınızdır 👍 mahkeme 1 ay öncesinden her ikinizin de e devletinizi incelemeye alıyor zaten..
Bu süreç seni çok yormuş olmalı 💔 Küçücük bir bebeğin ve 2 yaşında bir çocuğun varken boşanmayı düşünmek kolay değil. Eğer eşinle her konuda anlaşabiliyorsan, velayet, nafaka, mal paylaşımı gibi konularda uzlaşma varsa tek celsede bitebilir. Buna anlaşmalı boşanma denir. Ama çekişmeli olursa süreç uzayabilir, aylar hatta bazen daha fazla sürebilir.
Çocukların kayınvalidede kalması konusu da mahkeme için önemli olur. Senin de hakların ve önceliğin var 🌸 Bir avukatla görüşmeni öneririm. Kendini bu süreçte yalnız bırakma 🤍
Cevap
24Cevap
eğer anlaşma protokolü yoksa bitmez. ayrıca 1 aylık bebeği nasıl kayınvalidene bırakıyorsun onu da anlamadım
Bakmayacağım için ya oraya ya esirgemeye gidecek
Çocuklar çok küçük ya sizde neden kalmiyorlar
Ben bakıcı mıyım? Yuvayı yıkanlar baksın bedeli neden ben ödüyorum?
Anne olmak kendini feda etmekmi? O ne biçim baba o baksın kolaysa çok biliyor ya her şeyi kadınlar mecbur mu eşek gibi yaşamaya
Sen ödeyeceksin çünkü eş seçimini sen yaptın keza çocukları da siz yaptınız. O çocuklar karar vermedi dünyaya gelmeye. Herkes kendi eyleminden üzerine düşen sorumluluğu almak zorunda. Bakıcı mıyım ne demek. Kayınvaliden kötülük yaptıysa o onun vicdanıyla ilgili bi konu, senin çocuklarının üzerindeki sorumluluğunla ilgili değil.
Ödemeyeceğim mecbur değilim
İsimlerini annesi koydu annesi baksın mecbur değilim kendimi harcamaya adam tutsaydı kendini ben yapalım demedim
Ne alaka anne olmak enayi canım olmak çocuk bakarken kendini hasta etmek mi bu hayatın çilesini niye ben çekeyim canım mıyım ben
İnkâr etmedim zaten. En azından kayınvalidem iyi bakıyor isteyen de oydu o baksın
Aranızda anlaşıp protokol yaparsanız hemen boşanırsınız.
Nafaka dahi istemedim diretiyor ruh hastası
Hukukçu değil net bir şey diyemem ama bir avukata danışmanızda fayda var.
1 aylık bebeğin sana ihtiyacı var ne olursa olsun, ne yaşarsan yaşa bu kadar vicdansız olamazsın.
Anlaşmış görünüyorsunuz neden uzasın. Bir aylık bebeği nasıl bırakacaksın okurken içim acıdı diğeride küçük gerçi
Bakamam
Sana çok ihtiyacı var ama. Yine anlaşmalı olarak erteleyemez misiniz ki boşanma olayını
Hayır. Olmasay
Dı ihtiyacı. babası neyapıyor pardon kadınım diye hep kendimi mi feda edeyim
Çekişmeli olursa devamlı atar anlaşın tek celsede boşanırsınız
Uzar anlaşma yoluna git olabilecekse
Nafaka dahi istemedim ruh hastası bırakmıyor
Deccâl gibi geziyor
İşte zor olabilir
Bebeğe baksın görücem onu
İşte bu dönemde sakin kalıp avukatla yapıcı çözümler lazım tabi detayı bilmiyorum da
Çocuklar ortada kaldı desene
Vallahi kardeşim gel çocuk yapalım ben demedim eşim salmasaydı hap kullanma deyip içime boşalırsa olacağı o
çocuklar neden kayınvalidende kalıcak
Ben neden bakayım?
annesi olduğun için olabilir sen doğurmadıysan orası ayrı :)
Anne olmakeşek enayi olmak mı babası da tohum atmasaydı tutsaydı kendini
neden bu kadar agrasifsin ag
Ben mi agresifim onlar mı şerefsiz
oo senin psikolojini bozmuşlar
Nafaka istiyor musun ona göre belli olur süreç
Yok nafakaya ihtiyacım yok
İnş kısa sürer
Çok uzar çekişmeli
Benimki 3 yıl sürdü çocuk yok
Çekişmeli de baya uzun suruyo (Muş)
Çekişmeli de 4-7 yıl arası
Ciddi bir şey yoksa uzar.