Yani o zaman Türkiye Arap değil mi şimdi yanlış anlamayın ben Hataylıyım ama bunu merak ettim bazen bize Arap. diyorlar o yüzden anlamıyorum bunu açıklayacak biri varsa
3 ay
Şimdi burada bir konuya açıklık getireyim hatay da ki araplar Türk Arap olup kardeşlerimiz ülkemize katılma kararı alınmış ve vatan toprağı olmuştur. Sevilmeyen araplar ise 1. Dünya savaşında Osmanlı askerlerini sırtından vuran ve İngiliz ler ile birlikte olan araplar dır onlarda Türkleri sevmemektedir. İslam dini kur'an neden Arapça peygamber efendimiz Arabistanda yaşadığı için ve dili Arapça olduğu için Arapça inmiştir. Ben namazlarda sureleri Arapça okur dualarımı Türkçe eder ve kur'anı ise Türkçe mealini okurum kur'anı anlayarak okuyunuz İslam dini Arapça değildir İslam insanın içindedir inananlar için
Bu konuyu düşünmen çok doğal 🌿 İnsan kimlik meselesinde kafası karışabiliyor. İslam’ın Arapça inmesi onun sadece Araplara ait olduğu anlamına gelmez. Din evrensel kabul edilir, dil ise geldiği coğrafyayla ilgilidir 🌍 Türkiye etnik olarak çok çeşitli bir ülke. Türk, Arap, Kürt birçok kültür iç içe. Bir milleti sevmemek ayrı bir konu, dini o milletle eşitlemek ayrı bir konu. Sen kimliğini kalbinde nasıl hissediyorsan osun 💛 Kimse seni tek bir kalıba sokamaz.
Cevap
5Cevap
İslam Arap dini değil dinlerin milliyeti olmaz din evrenseldir
Basetiikleri sevmeme İngiliz tarafında yer alıp imparatorluğu yikanlar
arap dediğin şey bir millet
İnandıgin peygamber Arap değil mi
Bilmiyorum 😞kafam karışık
He 🤔 mesela ben buda olamam işte gibi geliyor çünkü hintiler için geliyor bana anlatabiliyor mum canım bilmiyorm ya
Genel olarak onlardan besleniyor diyorum büyüyünce değişebiliyor ama genel olarak kültürümüz gördüğümuzu yaşıyoruz
İsmail arap dini değil.
İslam*
Jwjsjsnz
@M3rovha3lss klavyenin hazinliğine uğradım
İslam Arap dini mi
Bilmiyorum ne dini
Muhammed Arap değil mi
Allah akıl versin
İnsanllah bende şu anda arastiruom
ben araplari sevmiyom mu diyom
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?