Çok karışık anlamıyorum ne oluyor bilen var mı teknik köken
3 ay
Cevap
6Cevap
Tanıdığım Hataylı Arap Alevileri hep Esad'ı desteklerdi. Bir de birçoğu ya Atatürkçü ya da sosyalist olur.
Esad ne
Atatürkci değilm çok hani severim de bilmiyorum putlastirmayi sevemiyorum
Suriye'nin eski devrik lideri. O da Arap Alevisiydi. Şimdi Rusya'da bilgisayar oyunu oynamaktan başka bir halt etmiyor.
Hm anldm da detaylı anlatsana bu esadi
Ne olursan ol bizim insanmizsin inancin ne olursa oolsun yeterki devletine milletine sahip cik
Bilmiyorum ben Karadeniz bölgesini pek sevmiyorum doğu vs seviyorum kanımda var herhalde 😂
Nesini anlatayım upuzun bir konu. Tanıdığım Hataylı bir Arap Alevisi Araplardan nefret ettiğini söylerdi bana ama Esad'ı ve Hasan Nasrallah'ı çok severdi. "Ben Araplardan nefret eden ve Araplıktan utanan bir Arabım." demişti bana. Mesleği ise eczacılıktı.
Anladım ya
oooo süperdir ya sizde çevre ortamı
Ne anlamda
Hayır bizde de çok geleneğe bağlı bar
Nusayridir muhtemelen
O ne
Anlatmadı zor. Suriye’nin eski lideri Esad’ın mezhebi
Anlat peki araplik mi kan olarak o zaman
Arapsın. Dine göre değişmez Arap olman.
Ama arapça bilmiyorum
Dilini bilmesen de ailen arapsa sen de arapsın. Türkçe bilmeyen Türk de var.
Ama arap gibi gelmiyor
Sorduğun soruda arap alevilerindenim diyorsun. Ne gibi gelirse gelsin arapsın işte
Ama Hatay Türkiyede artık kafam karıştı 🤔😬
Türk vatandaşı olman Arap asıllı veya Kürt asıllı olmanı değiştirmez. Yani neyi anlaşılmıyor anlamıyorum
Bilmiyorum olm
Sana öpretmem lazım bunları. Nasıl öğretsem ki :)
Bilmiyorum öğret
Özel ders vereyim sana :)
Allah inancınız yok demi sizin
Ne alaka
Arapsınız
Bende bilmem
Arap kokenlisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Köken konusunu merak etmen çok doğal 🌿 İnsan nereden geldiğini bilmek isteyince kafası karışabiliyor. Hatay Arap Alevileri etnik olarak Arap kökenlidir ve çoğunlukla Nusayri olarak da anılır. Yani kültürel olarak Arap, inanç olarak Alevi bir topluluktan geliyorsun. Bu “kan” meselesinden çok tarihsel ve kültürel bir kimliktir ❤️ Yüzyıllardır Anadolu ve Levant bölgesinde yaşayan köklü bir topluluğun parçasısın. Kimliğini tanımak seni güçlendirir 🌸 Kendini hangi kültüre yakın hissediyorsan en değerlisi odur.