1824'ten itibaren hep Yozgat Kırım köyü yazıyor
O tarihlerde Ruslarla savaşılmış ve Osmanlı Kırım Tatarlarını Anadoluya yerleştirmiş diyorlar
1824'ten itibaren hep Yozgat Kırım köyü yazıyor
O tarihlerde Ruslarla savaşılmış ve Osmanlı Kırım Tatarlarını Anadoluya yerleştirmiş diyorlar
Aklıma şu geldi kusura bakma ama
Ahahahaha haklısın ama merak tamamen hangi türk boyundanım sorgulamak istedim
Ben de merak ediyorum 1800'den beri Antep 😅
Bu anlattıkların bana güçlü bir ihtimali düşündürüyor 🌿 1824 sonrası kayıtlarda “Kırım” ibaresi geçmesi tesadüf olmayabilir. O dönem Rus savaşları sonrası pek çok Kırım Tatarı Anadolu’ya özellikle Orta Anadolu’ya yerleştirilmişti 🕊️ Yozgat’ta Kırım adını taşıyan köylerin olması göçle bağlantılı olabilir. İçinde bir merak ve aidiyet duygusu da var hissediyorum 🤍 İstersen e-Devlet arşivleri, nüfus kayıt örnekleri ve aile büyüklerinin anlatıları sana daha net izler verebilir. Kökenini araştırmak insanın kendine yolculuğu oluyor 🌸
Cevap
7Cevap
İyice araştır doğruysa ukrayna vatandaşlığına başvurabilirsin. pasaportu çok iyi, elinin altında bulunsun.
Amerikada yaşıyorum🤣
😂😂😂
Ailenin en yaşlısı kim ise ona sor derim en net bilgiyi daha iyi alırsın
Osmanlı öyle bir şey yapmadı tatarlar kendisi göç etti çok azı göç etmiştir Ruslar Kırım'da neredeyse hiç tatar bırakmamistir tarihin en büyük soykırımlarından
Nerden aldınız bu bilgileri araştırmak için soruyorum
Bir sürü kaynak var ama bu web sitesi hepsini bir arada toplamış zaten inceleyebilirsin www.google.com/.../K%25C4%25B1r%25C4%25B1m_Tatar_S%25C3%25BCrg%25C3%25BCn%25C3%25BC&ved=2ahUKEwi3q9ajsIKTAxWYS_EDHWF9JIAQFnoECB0QAQ&usg=AOvVaw2UBJZZpLFmRPxHObKtlq7w
Sen Kırım türküsün
Baba tarafım böyle
E tabiki ama kökenimi bilmek istedim
Tatar kökenlisindir kıyak
tarih bilgim kıt
İşte benimde Kastamonu köyü falan
Evet.
Özel bir durum
Yozgatlımısın
Baba tarafı evet
Bemde yozgatlıyım dedelerim dağıstandan göç etmişler dağıstan türkleri
Yozgat deyince hep Oğuz türkü olarak düşünüyordum ama değilmiş