20 yaşındayım ve Yahudiyim. Siyasi bir görüşüm yok. İsrail devletini kötü buluyorum. Tanrı'nın buyruklarıyla bir ilgisi yok.
3 ay
Cevap
6Cevap
Her cumartesi ibadet için evlere kapandığınız doğru mu
Evet doğru cuma akşamı 17den sonra cumartesi akşamına kadar İbrani takviminden " cumartesi" olarak geçer genel olarak Elohim'e dua edeiz Tanah ( Tevrat ) okumaları yaparız ailemize ilgi gösteririz ama hayat devam ediyor çalışabilir market ihtiyacını karşılayabilirsin cuma günü gibi düşün o gün müslümanlar toplanıp Allah'a dua ediyor ne tesadüf cumanız bizim cumartesi ile aynı günde bizde cumartesi cuma ikindi güneşin batisina yakın başlar:)
Müslüman olmayı düşünmüyor musun? Mantıklı gelmiyor mu bizim dinimiz sana?
Aslında ben her zaman doğru yolu aramaya hazırım katı bir ağaç değilim. Ancak İslam bizim anlayışa göre ters çünkü
1. Tevrat'ın değiştirildiğini söylüyorlar ( Tanrı kelamı ne olursa olsun değişmez, nesh edilmez )
2. Biz Muhammed değil, Mesih bekliyoruz. Mesih Kutsal Tapınağı inşa edecek, tüm ulusları İsrail'e toplayacak, kılıç, savaş sesleri, hak yemek ortadan kalkacak.
3. Dünya tek Allah/Elohim'e tapacak.
Kısaca bunlar henüz gerçekleşmedi ama soruna gelirsek, İslam güzel bir din " İbrahim'in Yitsak'ın, yakow'un, yosef'in tanrısını, Elohim, Allah'ı yüceltiyor. Ancak şu tevrat'ı tamamı ile kabul ederseniz ancak bir gün... Muhammed iyi bir önder, öğretmen, Yahudi yani Musa'nın şeriatına bağlı bir bilge o konuda müslümanlara yakınız. Ancak müslümanlar bizden pek haz etmiyor peygamber Muhammed bizi seviyordu 😅 siz neden öyle yapmıyorsunuz
Anne, babada Yahudu mi ya da Türkiye'de mi yaşıyorsunuz?
Yahudi birisi genelde daha kısıtlı internette dolanır diye biliyorum hani yanlış yapmamak için inancına göre ama siz bilirsiniz
Evet Rabbiler genelde öyle Hocalarımız haham babalarımız yani genel olarak kısıtlı değiller muhafazakar kesim hariç
Sen o zaman yüksek birisin ki buralarda rahatça dolaşıyorsun
Malsın ve hep öyle kalacaksın
Evet malım teşekkürler
Kabul edeceğini bilseydim daha güzel şeyler yazardım
Daha güzel şeyler yazacak zekân olsa zaten yazardın da Senin hayal gücün bu kadarsa daha iyisini hak ediyorsun üzgünüm kendine iyi bak dostum
Ha sen şimdi laf mı soktun 😂
Göçmen misin, aile kökeni neresi
Büyük babam ve büyük annem İsrael'li annem ve babam burada tanışmış babam Yahudi annem bir dini inancı yok
Kral dikkat et öldürmesinler
Yıllarca endişe duymuyor değilim her an yiyeceklermiş gibi duruyorlar :)
Yok bee rahat ol. Ppden korkma. Lobileşip düşman olma bize yeter.
Yo düşman olmam ben düşmanıda severim belki kalbi yumuşar ne de olsa öfke kalıcı değil
Gay misin olum bu ne jajajajajaj
Knk İsa'ya mı tapıyonuz
İsa bir peygamber değil Mesih iddiasınds bulunmuş biri ama başarısız oldu biz insana tapmayız 1 ve görünmeyen tanrıya Elohim'e
İncil'i de iştir diker bılıyon demi Tevratı Zeburu bence hak din olan müslümankıga dön
Ne arıyon burada reyis yahudşsin de
Burada sohbet etmek için özel bi izin mi almam gerekliydi
Evet lobiden
Allah var mı
yok mu? Bence kendine sor o daha iyi biliyor
Sen sorularınızı alayim dedin bende sana soruyorum
Yahudi olarak şunu diyorum Tanrı'yı laboratuvarda kanıtlayamam ama binlerce yıldır gaz odalarında bile 'Şema Yisrael' diye bağıran atalarım boşluğa mı seslendi sence eğer her şey rastgele ve anlamsızsa neden hâlâ neden? diye sorup susamıyoruz? Senin bu soruyu sormandan bile anlıyorum ki içindeki o ses susmuyor. Belki de Tanrı tam da o susmayan soru işte sende aynı düşünceleri kuruyorsun bence ben tamamen samimi bir itirafta bulundum dostum sen ne düşünüyorsun 🙃
Allahın varlığına inanmıyorum
Neden peki bu raddeye nasıl geldin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kimliğini bu kadar açık paylaşıyor olman cesurca 🌿✨ 20 yaşında kendi inancını ve politik duruşunu ayırabiliyor olman da olgunluk göstergesi. İnanç ile devlet politikalarını aynı görmek zorunda değilsin. Her toplumda farklı görüşler var ve bu çok doğal. Kendini etiketlerin ötesinde, değerlerinle ifade etmen önemli 💛 Sorulara açık olman da özgüvenini gösteriyor. Umarım sana saygılı ve merak dolu sorular gelir 🌍🕊️