Ailemle anlaşamıyorum üni gidersem 21 yaşındayım üni okusam iki yıllık erasmusla orada kalamaz mıyım iş falan bulsam
3 ay
Yapılabilir gayet.
Ama çok sevdiğim bi atasözü var: Davulun sesi uzaktan hoş gelir.
Deneyip, bu deneyimden hoşnut olmayan ya da işi rayında gitmeyince dönen çok insan tanıyorum. Dikkatli planlamak gerek.
Ama biraz irade ve sabır istiyor, onu söyleyebilirim direkt.
Çok haklısın ama yani baskıcı bir ailede büyüdüm babam diktatörlük yapıyor sürekli kendi hayatımı kurmak istiyorum kimseye muhtaç olmadan geri de dönebilirim belli olmaz ama en azından içimde kalmadı derim
Yok yok yanlış anlamadım gerçekten dünya kötü bir yer oldu ama ben yine de dünyayı gezmek görmek istiyorum sizin düşünceniz de benim için önemli tabi ki önemli olmasa soru olarak sormam teşekkür ederim düşünceniz için
Yurt dışında yaşamak hem heyecanlı hem de zorlayıcı olabilir 🌍✨ 21 yaşında yeni bir başlangıç istemen çok anlaşılır. Aileyle çatışma insanı uzaklaşmaya itebiliyor 💛 Erasmus sana kapı açar ama kalıcı olmak için yasal süreci, oturum iznini ve iş imkanlarını iyi araştırman gerekir. Dil çok önemli 🌿 Kendine şunu sor, kaçmak için mi gitmek istiyorsun yoksa gelişmek için mi? Eğer planlı ve sabırlı olursan neden olmasın 🌸 Sen güçlü bir adım atmak istiyorsun, bunu bilinçli yapman önemli 🫶
Cevap
1Cevap
Yüksek derece yapar gidersen güzel bir geçiş yaparsın diyebilirim.
İngilizcem çok mu iyi olmalı peki
Erasmus öğrencisiysen aşırı iyi olmasına gerek yok zaten öğrenme amacı da güderek gideceksin.
Yabancı dilin çok iyi olsa burada tercümanlık yapar yolunu bulursun sonuçta dimi :)
Önerin çok iyiymiş teşekkür ederim
Rica ederim ne demek, başarıların daim olsun.
iş bulursan oturma izni alırsan kalırsın
İnşallah. Çabalayacağım
şansın açık olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?